in ,

12 Σημάδια ότι ο “Φίλος” σας ΔΕΝ Είναι Πραγματικά Φίλος σας

σημάδια ψεύτικης φιλίας,ψεύτικος φίλος,συμβουλές,χρήσιμα,
12 Σημάδια ότι ο "Φίλος" σας ΔΕΝ Είναι Πραγματικά Φίλος σας

Τα σημάδια μιας ψεύτικης φιλίας μπορεί να μην φαίνονται ίδια σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο, αν τα εξετάσετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε παρόμοια μοτίβα σχέσεων, ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Συχνά, θα παρατηρήσετε έλλειψη δέσμευσης από την πλευρά του «φίλου» σας. Συχνά απορροφώνται από τον εαυτό τους και επικεντρώνονται περισσότερο στα δικά τους προσωπικά συναισθήματα, παρά στα δικά σας. Η ύπαρξη αυτού του τύπου σχέσης μπορεί να είναι απίστευτα μονόπλευρη και να σας πληγώνει. Αρνητική Ενέργεια στο σπίτι: “Τσάκισέ” την με αυτές τις τεχνικές

Αυτά είναι τα 12 σημάδια ενός ψεύτικου φίλου:

Δεν σε αποδέχεται για αυτό που είσαι

12 Σημάδια ότι ο “Φίλος” σας ΔΕΝ Είναι Πραγματικά Φίλος σας

Δεν σε αποδέχεται για αυτό που είσαι. Σας συμπεριφέρονται σαν να υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά με εσάς, ότι πρέπει να αλλάξετε κομμάτια του εαυτού σας. Ένας πραγματικός φίλος ξέρει τα ελαττώματά σου και εξακολουθεί να σε αγαπά και να σε αποδέχεται. Οι φίλοι σου δεν πρέπει να σας κρίνουν αλλά να σας υποστηρίξουν.

Ζηλεύουν

Η ζήλια σε μια φιλία μπορεί να προέρχεται από αισθήματα ανασφάλειας ή φόβου. Όταν δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να οδηγήσει σε θυμό και αγανάκτηση, προκαλώντας αναπόφευκτα ανεπανόρθωτη ζημιά στη φιλία.

Είσαι ο σάκος του μποξ

Συναισθηματικά μιλώντας, φυσικά. Ένας ψεύτικος φίλος δεν θα έχει πρόβλημα να ξεφορτώσει τα προβλήματά του σε εσάς. Επιπλέον, χάνετε το χρόνο σας δίνοντάς τους συμβουλές που ζητούν, ωστόσο, δεν φαίνεται να σας ακούνε ποτέ. Θέλουν να κάνετε όλη τη συναισθηματική δουλειά, αλλά ποτέ δεν σκοπεύουν να αλλάξουν.

Καλεί μόνο όταν χρειάζεται κάτι

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα κλασικά σημάδια ενός ψεύτικου φίλου. Σίγουρα, κάνουν παρέα μαζί σου, πηγαίνουν σε μπαρ και κλαμπ, γελάνε, αλλά εκτός αυτού, σε καλεί μόνο όταν χρειάζεται κάτι από σένα. Αυτό είναι πιο προφανές όταν δεν τον έχετε δει για λίγο και απλά ξεπροβάλλει από το πουθενά, σας ρωτά τι κάνετε και μετά ζητά τη μεγάλη χάρη.

Δεν είναι εκεί όταν τον χρειάζεστε

Αυτό είναι το αστείο με τους ψεύτικους φίλους, δεν είναι ποτέ εκεί όταν τους χρειαστείς. Μπορεί να πουν ότι θα είναι εκεί για εσάς, αλλά όταν τους έχετε ανάγκη, εξαφανίζονται. Στην πραγματικότητα δεν νοιάζονται για τα προβλήματά σας ή εάν χρειάζεστε βοήθεια. Απλώς σας χρησιμοποιούν για να τους βοηθήσετε στα δικά τους ζητήματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Εάν Αντιμετωπίζετε μια Δύσκολη Κατάσταση, Σκεφτείτε σαν Μέλισσα

Σας μισεί όταν του λέτε την αλήθεια

Όταν ένας φίλος είναι ενοχλητικός και του το λέτε, μπορεί να είναι θυμωμένος. Με τον καιρό, καταλαβαίνει γιατί το είπες και το συζητά μαζί σου. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι αναστατωμένος που πληγώνεστε και εκτιμούν τη φιλία σας. Όμως, ένας ψεύτικος φίλος δεν αντέχει να του λένε την αλήθεια και όταν την ακούει, αμύνεται και χάνει την ψυχραιμία του.

Δεν σας υποστηρίζει

Εάν ένας φίλος δεν είναι ποτέ διαθέσιμος για εσάς όταν τον χρειάζεστε, πιθανότατα δεν έχει επενδύσει πλήρως στη σχέση σας. Αντί να ακούει και να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη, μπορεί να σας πει απογοητευτικά σχόλια. Οι πραγματικοί φίλοι θα δώσουν προσοχή στις ανάγκες σας και θα σας ενθαρρύνουν.

Απαιτούν την προσοχή σας

Μπορεί να εργάζεστε ή να κάνετε παρέα με άλλα άτομα, αλλά όταν σας τηλεφωνούν, περιμένουν από εσάς να αφήσετε όλα τα πράγματά σας και να έρθετε τρέχοντας κοντά τους. Αλλά, το πρόβλημα είναι, πηγαίνετε και τους βοηθάτε. Επομένως, δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε πλήρως για αυτό, καθώς ευθύνεστε εν μέρει εσείς. Αλλά δεν σέβονται τη ζωή ή τον χρόνο σας, θέλουν απλώς να όλοι να περιστρέφονται γύρω τους.

Είναι όλα για το κουτσομπολιό

Αναζητούν συνεχώς πληροφορίες είτε αφορούν εσάς είτε κάποιον άλλο. Αν το κάνουν αυτό μπροστά σας, φανταστείτε τι κάνουν πίσω από την πλάτη σας. Το κουτσομπολιό είναι κάπως φυσιολογικό, αλλά υπάρχει ένα σημείο που γίνεται υπερβολικό.

Δεν νιώθεις ότι μπορείς να είσαι ο εαυτός σου

Δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Είναι σαν να πρέπει να είσαι ένα συγκεκριμένο άτομο όταν είσαι κοντά του. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν είναι ο πραγματικός φίλος σας. Εάν συμπεριφέρεστε σαν τον εαυτό σας, κάνει σχόλια ή θυμώνει και κόβει την επικοινωνία μαζί σας μέχρι να συμμορφωθείτε με τις απόψεις του. Εάν συμβαίνει αυτό, φύγετε μακριά.

Αθετούν υποσχέσεις

Σου λένε ότι θα κάνουν αυτό και αυτό για σένα, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν τηρούν ποτέ τις υποσχέσεις τους έχοντας εκατοντάδες δικαιολογίες. Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι, το κάνει. Είναι τόσο απλό.

Νιώθεις την ανειλικρίνειά τους

Ξέρεις ότι είναι ψεύτικοι φίλοι, αλλά θέλεις επιβεβαίωση. Βαθιά μέσα σου ξέρεις ακριβώς ποιοι είναι και με τι έχεις να κάνεις. Μπορεί να φοβάστε να διακόψετε τις επαφές ή να τους χρειαστείτε για κάτι. Αλλά αυτή η σχέση είναι τοξική. Λοιπόν, κάντε μια επιλογή.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γλωσσοφαγιά τέλος: Κάντε αυτά τα 6 πράγματα και καθαρίστε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σφουγγάρια Κουζίνας: Οι 11 Εναλλακτικές τους Χρήσεις

Σφουγγάρια Κουζίνας: Οι 11 Εναλλακτικές τους Χρήσεις

10 Χτενίσματα που Καταστρέφουν και την πιο Άψογη Εμφάνιση

10 Χτενίσματα που Καταστρέφουν και την πιο Άψογη Εμφάνιση