in , ,

Σφουγγάρια Κουζίνας: Οι 11 Εναλλακτικές τους Χρήσεις

Σφουγγάρια Κουζίνας: Οι 11 Εναλλακτικές τους Χρήσεις
Σφουγγάρια Κουζίνας: Οι 11 Εναλλακτικές τους Χρήσεις

Τα σφουγγάρια κουζίνας χρησιμοποιούνται συνήθως για το πλύσιμο των πιάτων. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με αυτά. Γιατί τα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν διάφορα χρώματα

Πότισμα φυτών

Πριν φυτέψετε τα φυτά, τοποθετήστε ένα σφουγγάρι στον πάτο της γλάστρας για να απορροφήσει τυχόν περίσσεια νερού. Και όταν ξεχάσετε να ποτίσετε, τα λουλούδια μπορούν να πάρουν το αποθηκευμένο υγρό.

Σφράγιση παραθύρων

Το σφουγγάρι είναι ένα καλό σφραγιστικό για παλιές πόρτες ή παράθυρα. Κόψτε το σε κομμάτια και πιέστε τα κομμάτια στα κενά των πλαισίων. Ο κρύος αέρας θα σταματήσει να μπαίνει μέσα.

Απορροφητής υγρασίας

Μερικές φορές τα φρούτα και τα λαχανικά που αποθηκεύονται στο ψυγείο αρχίζουν να σαπίζουν αρκετά γρήγορα. Για να αποφευχθεί αυτό, τοποθετήστε ένα σφουγγάρι στο συρτάρι για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους.

Σαπουνοθήκη

Εάν χρησιμοποιείτε σαπούνι, φροντίστε να βάλετε ένα σφουγγάρι στη σαπουνοθήκη. Θα απορροφήσει το υπερβολικό νερό και το σαπούνι δεν θα διαλύεται τόσο γρήγορα.

Αφαίρεση τριχών κατοικίδιων και ζαρών στα ρούχα

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων έχουν πρόβλημα με το τρίχωμα που κολλάει στα έπιπλα. Βρέξτε το τραχύ μέρος του σφουγγαριού με νερό και καθαρίστε το από ταπετσαρισμένους καναπέδες ή πολυθρόνες. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ζάρες στα ρούχα σας. Τρίψτε τα δυνατά με την στεγνή τραχιά πλευρά του σφουγγαριού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Βάλετε ένα Σφουγγάρι Πιάτων στο Ψυγείο

Κρύα κομπρέσα

Ένα σφουγγάρι είναι τέλειο για να φτιάξετε μια κομπρέσα. Βρέξτε το με νερό και βάλτε το σε πλαστική σακούλα στην κατάψυξη.

Καθαρισμός περσίδων

Κόψτε δύο ορθογώνια και κάντε τρύπες σαν τσέπη σε αυτά. Βρέξτε τα με νερό, βάλτε τα στην λαβίδα της κουζίνας και καθαρίστε τη σκόνη από τα στόρια.

Πλύσιμο μπουκαλιών

Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από τα μπουκάλια, στερεώστε ένα κομμάτι σφουγγάρι σε ένα ξυλάκι με ένα λαστιχάκι. Αυτό χωράει εύκολα σε οποιοδήποτε μπουκάλι.

Προστατευτικά δαπέδου

Κόψτε μικρά τετράγωνα, κύκλους ή ορθογώνια από τα σφουγγάρια και κολλήστε τα στα πόδια του επίπλου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γρατσουνίσετε το πάτωμα όταν μετακινείτε καρέκλες και τραπέζια.

Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Βρέξτε το σφουγγάρι με ξύδι και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων. Θερμάνετε για 1 λεπτό. Το ξύδι θα διευκολύνει την απομάκρυνση των αποξηραμένων υπολειμμάτων φαγητού.

Αποθήκευση καρφιτσών

Ένα σφουγγάρι λειτουργεί ως μαξιλάρι για καρφίτσες και βελόνες.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Γιατί Πάντα Να Κόβεις Μια Γωνία Από το Σφουγγαράκι των Πιάτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Συνταγή για Λαγάνα του Γιώργου Ζώλη – Νηστίσιμη Χωρίς Ζύμωμα, Χωρίς Μίξερ. Ρεκόρ εκτελέσεων από τις Νοικοκυρές [ΒΙΝΤΕΟ]

Συνταγή για Λαγάνα του Γιώργου Ζώλη – Νηστίσιμη Χωρίς Ζύμωμα, Χωρίς Μίξερ. Ρεκόρ εκτελέσεων από τις Νοικοκυρές [ΒΙΝΤΕΟ]

σημάδια ψεύτικης φιλίας,ψεύτικος φίλος,συμβουλές,χρήσιμα,

12 Σημάδια ότι ο “Φίλος” σας ΔΕΝ Είναι Πραγματικά Φίλος σας