in , ,

Πως να Καθαρίσετε Όλο το Σπίτι με Λάδι Καρύδας

καθαρισμός με λάδι καρύδας,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
Πως να Καθαρίσετε Όλο το Σπίτι με Λάδι Καρύδας

Το λάδι καρύδας χάρη στο μεθυστικό άρωμά του και τις πολλαπλές του ιδιότητες, είναι πολύ γνωστό στα καλλυντικά για διάφορες χρήσεις. Αυτό που δεν γνωρίζετε, ωστόσο, είναι ότι αυτό το λάδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον οικολογικό καθαρισμό του σπιτιού. Αφρός Ξυρίσματος σε Σκούπα: Δοκιμάστε το και θα Εκπλαγείτε από τα Αποτελέσματα

Πως να Καθαρίσετε Όλο το Σπίτι με Λάδι Καρύδας

Για ασήμι και μέταλλο

Πρώτον, το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυαλίσει το ασήμι και το μέταλλο που έχει χάσει τη λάμψη του, όπως μαχαιροπίρουνα, κοσμήματα ή χερούλια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια να το σκουπίσετε πάνω από την επιφάνεια που θέλετε να γυαλίσετε. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αλλά οι «δυνάμεις» του λαδιού καρύδας δεν τελειώνουν εκεί! Μάλιστα, είναι δυνατή και η χρήση του για την αφαίρεση της σκουριάς από το ατσάλι με φυσικό τρόπο και χωρίς τη χρήση χημικών απορρυπαντικών!

Για το ντους

Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει και ως φυσικό απορρυπαντικό για τον καθαρισμό του ντους.

Πάρτε ένα μαλακό πανί και βρέξτε το με μερικές σταγόνες λάδι καρύδας. Στη συνέχεια τρίψτε το εμποτισμένο πανί στους τοίχους του ντους για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σαπουνιού και βρωμιάς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για τις κατσαρόλες

Πόσες φορές έχετε παρατηρήσει λεκέδες από άλατα ή δαχτυλίδια στις κατσαρόλες σας αφού τις πλύνετε και τις στεγνώσετε;

Θα χαρείτε, ωστόσο, να μάθετε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο λάδι καρύδας και οι κατσαρόλες σας θα λάμψουν ξανά!

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με λάδι και περάστε το πάνω από την επιφάνεια της κατσαρόλας.

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσω Τουαλέτα Γεμάτη Σκουριά και Άλατα: Ξεχάστε τη Χλωρίνη

Για σανίδες κοπής

Με την πάροδο του χρόνου, οι σανίδες κοπής τείνουν να λερώνονται. Ωστόσο, λίγο λάδι καρύδας είναι αρκετό για να τις αναζωογονήσει και να μειώσει τις εγκοπές που προκαλούνται από τη χρήση του μαχαιριού.

Με ένα πανί και τρίψτε λίγο λάδι καρύδας στην επιφάνεια της σανίδας κοπής. Η καρύδα θα κάνει την επιφάνεια πιο λαμπερή αλλά και πιο «λεία».

Για ξύλινα έπιπλα

Τα ξύλινα έπιπλα είναι από τα πιο αγαπημένα γιατί δίνουν στο σπίτι μια πιο φιλόξενη και κλασική εμφάνιση. Με τα χρόνια, όμως, το χρώμα του ξύλου χάνει τη λάμψη του και οι επιφάνειες τείνουν να γίνονται «θαμπές» και να μην γυαλίζουν πια.

Και εδώ το λάδι καρύδας έρχεται να σας σώσει! Πάρτε ένα πανί εμποτισμένο με λάδι και κάντε κυκλικές κινήσεις στην ξύλινη επιφάνεια που θέλετε να γυαλίσετε. Θα παρατηρήσετε αμέσως ένα είδος προστατευτικής πατίνας που όχι μόνο θα προστατεύει τα έπιπλά σας αλλά θα τα κάνει λαμπερά όπως ποτέ πριν!

Για το παρκέ

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να γυαλίσει το παρκέ σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες λάδι απευθείας πάνω στο πανί και περάστε το πάνω από το πάτωμα.

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα μαλακό πανί για να μην γρατσουνίζετε την επιφάνεια. Επιπλέον, αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει για μερικές ώρες πριν περπατήσετε πάνω του. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το σχηματισμό αντιαισθητικών λεκέδων ή σημάδια.

Προειδοποιήσεις

  • Συμβουλευτείτε τις ετικέτες κατασκευής πριν δοκιμάσετε λάδι καρύδας στις επιφάνειές σας, για να αποφύγετε οποιαδήποτε ζημιά.
  • Να φροντίζετε πάντα το λάδι καρύδας που χρησιμοποιείται να είναι αγνό και απολύτως φυσικό.
  • Αποφύγετε το λάδι καρύδας σε περίπτωση αλλεργίας ή υπερευαισθησίας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Γνωρίζετε το Κόλπο με το Σαπούνι για Γρήγορο Καθαρισμό του Σπιτιού;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ανακατέψτε Αλάτι και Οδοντόκρεμα για Καθαρή Αποχέτευση

Ανακατέψτε Αλάτι και Οδοντόκρεμα για Καθαρή Αποχέτευση

Πλύσιμο Καλσόν: Πως να Τα Πλένετε για να μην Σκίζονται

Πλύσιμο Καλσόν: Πως να Τα Πλένετε για να μην Σκίζονται