in , , , ,

Πρωινή Κούραση: Γιατί Εξακολουθείτε να Αισθάνεστε Κουρασμένοι Μετά το Πρωινό Ξύπνημα

Πρωινή Κούραση: Γιατί Εξακολουθείτε να Αισθάνεστε Κουρασμένοι Μετά το Πρωινό Ξύπνημα
Πρωινή Κούραση: Γιατί Εξακολουθείτε να Αισθάνεστε Κουρασμένοι Μετά το Πρωινό Ξύπνημα

Νιώθετε πολύ κουρασμένοι; Δεν υπάρχει ποσότητα καφέ που μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε ξύπνιοι; Λοιπόν, μπορεί να μην οφείλεται στο άγχος ή στον κακό βραδινό ύπνο. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα μπορούσαν να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι το πρωί. Ύπνος με Αφυγραντήρα: Σωστό ή Λάθος;

Γιατί Εξακολουθείτε να Αισθάνεστε Κουρασμένοι Μετά το Πρωινό Ξύπνημα

Πρωινή Κούραση: Αφυδάτωση

Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, είναι όταν δεν πίνετε αρκετό νερό. Εάν δεν πίνετε πολύ νερό, η αρτηριακή σας πίεση θα μειωθεί και ο εγκέφαλός σας θα λάβει λιγότερο οξυγόνο. Όταν ο εγκέφαλός σας δεν παίρνει τόσο πολύ οξυγόνο, θα νιώσετε υπνηλία. Επομένως, προσπαθήστε να πιείτε λίγο νερό αμέσως μετά το ξύπνημα.

Θυρεοειδής

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας που παράγει ορμόνες. Και αυτές χρησιμοποιούνται για να ρυθμίσουν τα συναισθήματα της πείνας ή της κόπωσης. Όταν ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί σωστά, θα νιώθετε πιο συχνά κουρασμένοι. Και αυτό θα ήταν ένας καλός δείκτης για να κάνετε μια επίσκεψη στο γιατρό σας και να το ελέγξετε.

Δείτε ακόμη Μελέτη: Ο Μεσημεριανός Ύπνος Βελτιώνει τη Μάθηση, τη Μνήμη και την Εστίαση

Πρωινή Κούραση: Στρες

Ένας από τους κύριους λόγους για ψυχικά και σωματικά προβλήματα, είναι το άγχος. Και έτσι, όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, μπορεί να προκληθεί από άγχος. Νιώθετε πολύ άγχος και κουρασμένοι εξαιτίας αυτού; Τότε ίσως θελήσετε να βρείτε έναν τρόπο να μειώσετε το άγχος. Εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, μπορείτε να ζητήσετε τη συμβουλή του ιατρού σας.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, αλλά δεν σας κάνει να κοιμάστε καλύτερα. Η ποιότητα του ύπνου σας μειώνεται και αυτό σημαίνει ότι ξυπνάτε κουρασμένοι. Εάν πίνετε αλκοόλ πολλές φορές την εβδομάδα, ίσως θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρωινή Κούραση: Υπνική άπνοια

Εάν αισθάνεστε πραγματικά κουρασμένοι όταν ξυπνάτε το πρωί, μπορεί να υποφέρετε από άπνοια ύπνου. Αυτή είναι μια αναπνευστική διαταραχή που σχετίζεται με τον ύπνο και σας κάνει να σταματήσετε να αναπνέετε για περίπου 10 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα φτάσετε ποτέ πλήρως στο στάδιο του βαθύ ύπνου, με αποτέλεσμα να κουράζεστε όταν ξυπνάτε. Μπορεί να μην το παρατηρήσετε μόνοι σας, αλλά ο σύντροφός σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν αυτό συμβαίνει ή όχι. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε άπνοια ύπνου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας.

Μεσημεριανοί ύπνοι

Εάν κοιμάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτοί οι μεσημεριανοί ύπνοι μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε. Ειδικά αν κοιμάστε πάνω από 30 λεπτά. Όταν κοιμάστε τόσο πολύ, μπορεί να μπείτε σε ύπνο REM. Όταν ξυπνάτε σε ύπνο REM, ξυπνάτε πιο κουρασμένοι από ό,τι θα κάνατε αν ξυπνούσατε μετά από ένα σύντομο δεκάλεπτο υπνάκο.

πηγή φωτογραφίας /φώτο

Δείτε επίσης Διαταράσσετε τον Ύπνο σας με Αυτό το Κοινό Υλικό στο Φαγητό σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πως να Στεγνώστε τα Ρούχα Χωρίς Στεγνωτήριο Κρεμώντας τα Με Αυτόν Τον Τρόπο

Πως να Στεγνώστε τα Ρούχα Χωρίς Στεγνωτήριο Κρεμώντας τα Με Αυτόν Τον Τρόπο

Η Τεχνική από Εταιρείες Καθαρισμού για Τέλεια Καθαρά Ρολά

Η Τεχνική από Εταιρείες Καθαρισμού για Τέλεια Καθαρά Ρολά