in , ,

Αυτές Είναι οι Βιταμίνες που Δεν Πρέπει να Αναμιγνύετε

ανάμειξη βιταμινών,συμβουλές υγείας,υγεία,
Αυτές Είναι οι Βιταμίνες που Δεν Πρέπει να Αναμιγνύετε

Όταν δεν έχετε βιταμίνες ή θρεπτικά συστατικά, είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε συμπληρώματα για να αναπληρώσετε την ανεπάρκεια με ορισμένα συμπληρώματα. Όμως υπάρχουν κάποιες βιταμίνες που δεν πρέπει να αναμειγνύονται. Έλλειψη Βιταμίνης D: 7 Κρίσιμα Σημάδια και οι Επιπτώσεις Στον Οργανισμό

Trinette Reed/Stocksy

Μαγνήσιο και ασβέστιο

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται για να βοηθήσει πολλές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Βρίσκεται σε τροφές όπως πράσινα, φυλλώδη λαχανικά καθώς και σε όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Η ύπαρξη χαμηλών επιπέδων μαγνησίου έχει συσχετιστεί με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και οστεοπόρωση (εύθραυστα οστά). Τα πολύ χαμηλά επίπεδα μαγνησίου είναι σπάνια, αλλά είναι πιο πιθανό μεταξύ εκείνων που:

Έχουν αλκοολισμό
Έχουν μια γαστρεντερική νόσο ή χειρουργική επέμβαση που προκαλεί το σώμα να μην απορροφά σωστά τα θρεπτικά συστατικά
Έχουν διαβήτη τύπου 2
Είναι μεγαλύτεροι

Το ασβέστιο είναι ένα άλλο μεταλλικό στοιχείο σημαντικό για την υγεία των οστών. Μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Μόνο στις ΗΠΑ, το ασβέστιο υποκαταναλώνεται από το 30% των ανδρών και το 60% των γυναικών. Η μη λήψη επαρκούς ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αντοχή των οστών και οστεοπόρωση.

Η λήψη και των δύο μετάλλων μαζί μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απορρόφηση μαγνησίου εάν λαμβάνετε πολύ υψηλές δόσεις ασβεστίου (2600 mg ημερησίως). Συνιστάται στα άτομα υψηλού κινδύνου για ανεπάρκεια μαγνησίου που λαμβάνουν συμπλήρωμα ασβεστίου να το λαμβάνουν το ασβέστιο πριν τον ύπνο αντί κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λήψη του ασβεστίου κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποσότητα μαγνησίου που λαμβάνεται από τη διατροφή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Χρειάζεται Στα Παιδιά Να Δίνουμε Βιταμίνες; Τα Γνωστά Καθημερινά Ζελεδάκια, Το Μουρουνέλαιο ή Τα Σιρόπια;

Βιταμίνη C και χαλκός

Η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στην επούλωση των πληγών. Οι άνθρωποι λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης C για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μόλυνσης, στη μείωση του πόνου μετά από χειρουργική επέμβαση ή στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ο χαλκός εμπλέκεται στην παραγωγή ενέργειας και βοηθά στη δημιουργία του συνδετικού ιστού, ο οποίος δίνει δομή στο σώμα. Τα άτομα με καρδιαγγειακή νόσο μπορεί να λαμβάνουν συμπληρώματα χαλκού, καθώς έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αλλαγή των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο για αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο. Το συμπλήρωμα έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στη νόσο του Αλτσχάιμερ, καθώς έχει παρατηρηθεί ανεπάρκεια χαλκού μεταξύ αυτών που πάσχουν από την πάθηση.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λήψη υψηλών ποσοτήτων βιταμίνης C (πάνω από 1.500 mg) μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του χαλκού. Το εύρημα βασίστηκε σε έρευνα που ολοκληρώθηκε μεταξύ νεαρών ανδρών και είναι πιθανό ότι επηρεάζει μόνο άτομα των οποίων η πρόσληψη χαλκού είναι χαμηλή.

Σίδηρος και πράσινο τσάι

Ο σίδηρος είναι απαραίτητο μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες στους ιστούς. Τα συμπληρώματα σιδήρου συνιστώνται συνήθως για άτομα που έχουν σιδηροπενική αναιμία, καρκίνο και ορισμένες γαστρεντερικές διαταραχές, καθώς και για όσες είναι έγκυες.

Το πράσινο τσάι έχει γίνει δημοφιλές ως ρόφημα και να το λαμβάνετε ως εκχύλισμα. Έχει διαφημιστεί ότι βοηθά στη βελτίωση της πνευματικής εγρήγορσης, στην ανακούφιση από τα πεπτικά συμπτώματα και στους πονοκεφάλους και στην προστασία από τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Η λήψη πράσινου τσαγιού με σίδηρο μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του μετάλλου. Αν και το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι σημαντικό για τους περισσότερους ανθρώπους, εάν παίρνετε και τα δύο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα παίρνετε σε ξεχωριστούς χρόνους.

πηγή

Δείτε επίσης 6 Βιταμίνες και Συμπληρώματα που Είναι Ανώφελα και 5 που Είναι Ωφέλιμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY ποντικοπαγίδα,αντιμετώπιση ποντικιών,συμβουλές για ποντίκια,κόλπα,χρήσιμα,

Ποντίκια στο Σπίτι: Το Κόλπο με το Μπουκάλι για να Απαλλαγείτε

καθαρισμός πώματος νιπτήρα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

4 Τρόποι Φυσικού Καθαρισμού για Πώματα Νιπτήρα