in , , ,

Έλλειψη Βιταμίνης D: 7 Κρίσιμα Σημάδια και οι Επιπτώσεις Στον Οργανισμό

Έλλειψη Βιταμίνης D: 7 Κρίσιμα Σημάδια και οι Επιπτώσεις Στον Οργανισμό
Έλλειψη Βιταμίνης D: 7 Κρίσιμα Σημάδια και οι Επιπτώσεις Στον Οργανισμό

Έλλειψη Βιταμίνης D – Επιπτώσεις Στον Οργανισμό. Η βιταμίνη D παίζει συχνά πιο σημαντικό ρόλο στην ευεξία μας από ό,τι φανταζόμαστε. Πέρα από την κοινώς γνωστή σχέση της με την υγεία των οστών, η έρευνα έχει ρίξει φως στην πολύπλευρη σημασία της. Η Λήψη Συμπληρωμάτων Βιταμίνης D Φάνηκε να Αποτρέπει την Άνοια σε μια Μεγάλης Κλίμακας Μελέτη

Έλλειψη Βιταμίνης D: Κοντότερα μαλλιά και τριχόπτωση

TanyaLovus / Depisitphotos

Όταν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετή βιταμίνη D, μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά. Τα κύτταρα που παίζουν ρόλο στον φυσικό κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών που ονομάζονται κερατινοκύτταρα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κάνουν τη δουλειά τους.

Το να έχετε χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D φαίνεται να κάνει τη φάση που τα μαλλιά μακραίνουν και τη φάση ανάπαυσης μεγαλύτερη. Επίσης, το στρώμα κάτω από το δέρμα που υποστηρίζει τα μαλλιά, που ονομάζεται δερμικό στρώμα, γίνεται πιο αδύναμο, καθιστώντας την τριχόπτωση πιο εύκολη.

Η έλλειψη αρκετής βιταμίνης D συνδέεται επίσης με τη γυροειδής αλωπεκία. Αυτή η κατάσταση προκαλεί μικρά φαλακρά μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής και μερικές φορές στη γενειάδα.

Έλλειψη Βιταμίνης D: Ξηρό και με φαγούρα δέρμα

© srisakorn wonglakorn / Shutterstock.com

Η βιταμίνη D είναι μια σημαντική βιταμίνη για την υγεία, ειδικά για το δέρμα που έχει κερατινοκύτταρα, τα οποία αποτελούν το εξωτερικό στρώμα που ονομάζεται επιδερμίδα.

Αυτά τα κερατινοκύτταρα είναι ιδιαίτερα επειδή είναι τα μόνα στο σώμα που μπορούν να μετατρέψουν έναν πρόδρομο που ονομάζεται 7-δεϋδροχοληστερόλη σε μια μορφή βιταμίνης D που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η βιταμίνη D κάνει πολλά για το δέρμα – βοηθά στη λειτουργία του φραγμού, βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αναπτυχθούν και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα στο δέρμα, το οποίο είναι σαν ασπίδα ενάντια στα επιβλαβή μικρόβια.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη αρκετής βιταμίνης D στο αίμα συνδέεται με δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, τα οποία και τα δύο μπορούν να κάνουν το δέρμα ξηρό. Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί επίσης να κάνει μεγάλη διαφορά στη βελτίωση των συμπτωμάτων δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα, κάνοντας το δέρμα λιγότερο ξηρό και με φαγούρα.

Η έρευνα δείχνει επίσης μια σχέση μεταξύ της βιταμίνης D και του πόσο ενυδατωμένο είναι το δέρμα. Έτσι, η διατήρηση των επιπέδων βιταμίνης D υπό έλεγχο μπορεί να είναι καλό για την υγεία του δέρματος.

Αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα χέρια ή τα πόδια

brightside

Εάν το σώμα δεν έχει αρκετή βιταμίνη D, μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να αισθανθείτε μυρμήγκιασμα στα χέρια ή τα πόδια. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την ισορροπία των βασικών μετάλλων στο σώμα. Η διασφάλιση επαρκούς πρόσληψης βιταμίνης D είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την υγεία των οστών αλλά και για τη διατήρηση των σωστών επιπέδων ασβεστίου, την πρόληψη της δυσφορίας και των ασυνήθιστων αισθήσεων.

Δείτε ακόμη Πώς θα αυξήσετε την παραγωγή βιταμίνης D στον οργανισμό σας

Προβλήματα με τους μύες

brightside

Η έλλειψη αρκετής βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα απώλειας μυϊκής δύναμης καθώς μεγαλώνετε, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η έρευνα εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 3.200 άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω που δεν είχαν μυϊκή αδυναμία στο παρελθόν. Η μελέτη, η οποία διήρκεσε τέσσερα χρόνια, μέτρησε τα επίπεδα βιταμίνης D μέσω αιματολογικών εξετάσεων στην αρχή και τα κατηγοριοποίησε ως αρκετά, όχι αρκετά ή καθόλου. Μετά από τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές έλεγξαν τη δύναμη λαβής των συμμετεχόντων ως τρόπο να δουν πόσο δυνατοί ήταν οι μύες τους συνολικά. Αυτό έχει σημασία γιατί η απώλεια μυϊκής δύναμης καθώς μεγαλώνετε είναι μεγάλος κίνδυνος πτώσης, επομένως η λήψη αρκετής βιταμίνης D είναι σημαντική για να παραμείνετε δυνατοί και να αποτρέψετε ατυχήματα.

Χλωμό δέρμα και μαύροι κύκλοι

brightside

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να εκδηλωθεί σε μια θαμπή επιδερμίδα, εμφανίζοντας διάφορα ορατά σημάδια. Όταν το σώμα στερείται αυτής της απαραίτητης βιταμίνης, η επιδερμίδα μπορεί να πάρει έναν ελαφρώς γκριζωπό τόνο και το δέρμα μπορεί να μην είναι τόσο σφριγηλό ή ελαστικό όσο συνήθως. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσετε την παρουσία πιο σκούρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, διασφαλίζοντας ότι ανανεώνονται και παραμένουν υγιή. Χωρίς επαρκή παροχή βιταμίνης D, η φυσική ικανότητα του δέρματος να αναζωογονείται διαταράσσεται, οδηγώντας σε αυτές τις αξιοσημείωτες αλλαγές στην εμφάνιση. Ως εκ τούτου, η διατήρηση επαρκών επιπέδων βιταμίνης D δεν είναι μόνο απαραίτητη για τη γενική υγεία, αλλά συμβάλλει επίσης σημαντικά στη διατήρηση υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας.

Αλλαγές ύπνου, κατάθλιψη

brightside

Η έλλειψη αρκετής βιταμίνης D συνδέεται με το αίσθημα θλίψης και μπορεί επίσης να διαταράξει τον ύπνο. Η βιταμίνη D επηρεάζει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η μελατονίνη, που βοηθούν στη διάθεση και τον ύπνο. Κάποιες έρευνες λένε ακόμη ότι η βιταμίνη D είναι μέρος του τρόπου με τον οποίο το σώμα παράγει τη μελατονίνη, την ορμόνη που κρατά υπό έλεγχο τον καθημερινό ρυθμό του σώματος και βοηθά να κοιμάστε καλά. Έτσι, η σωστή ποσότητα βιταμίνης D μπορεί να είναι καλή για τη διάθεσή σας και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Πόνος στα οστά και στη μέση

brightside

Η βιταμίνη D είναι καλή για τα οστά επειδή βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο. Εάν δεν έχετε αρκετή βιταμίνη D, μπορεί να αισθανθείτε πόνο στα οστά και στο κάτω μέρος της πλάτης.

Μια μελέτη το 2018 εξέτασε 81 άλλες μελέτες και διαπίστωσε ότι τα άτομα με αρθρίτιδα, μυϊκό πόνο και συνεχιζόμενο σωματικό πόνο είχαν συνήθως λιγότερη βιταμίνη D από αυτά που δεν είχαν αυτά τα προβλήματα.

Επίσης, το 2018, μια μελέτη με 98 ενήλικες που είχαν πόνο στη μέση ανακάλυψε ότι όσοι είχαν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D έτειναν να έχουν πιο έντονο πόνο. Ωστόσο, το 2017, μια μεγάλη μελέτη διαπίστωσε ότι δεν συμφώνησαν όλες οι μελέτες σε αυτή τη σύνδεση μεταξύ της βιταμίνης D και του πόνου στην πλάτη.

Η τακτική παρακολούθηση των επιπέδων βιταμίνης D και η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης μέσω έκθεσης στο ηλιακό φως, δίαιτας ή συμπληρωμάτων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη συνολική υγεία και να αποτρέψει μια σειρά από πιθανά προβλήματα.

πηγή

Δείτε επίσης Έλλειψη βιταμίνης C: Τα 10 ύπουλα συμπτώματα της ανεπάρκειας – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Αφαιρεί τους Λεκέδες Λαδιού από τα Ρούχα Αποτελεσματικότερα από τη Χλωρίνη

Τι Αφαιρεί τους Λεκέδες Λαδιού από τα Ρούχα Αποτελεσματικότερα από τη Χλωρίνη

τρύπα σε μπουφάν,επιδιόρθωση μπουφάν,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα,

Σκισμένο Μπουφάν / Τρύπα στο Μπουφάν: 1 Σίδερο Αρκεί για να το Φτιάξετε