Το πλύσιμο των αυγών πριν από τη χρήση είναι μια πολύ κακή πρακτική που μπορεί να σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Τα αυγά είναι ένα πολύ ευέλικτο τρόφιμο που σας επιτρέπει να ετοιμάσετε πολλές συνταγές, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία σας αλλά στην πραγματικότητα, ο πρώτος κίνδυνος που διατρέχετε είναι η σαλμονέλα. Πόση Καφεΐνη Είναι Υπερβολική για την Καρδιά σας; Φτάνετε το 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα; Οι επιπτώσεις
Για να προστατευθείτε από μόλυνση σαλμονέλας, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται σε υψηλή θερμοκρασία. Συνιστάται να τα μαγειρεύετε στο φούρνο για να σκοτώσετε διάφορα βακτήρια. Τα αυγά έχουν υψηλό κίνδυνο εισόδου παθογόνων βακτηρίων μέσω του τσοφλιού. Αν και χρησιμεύει ως προστασία για τον κρόκο και το ασπράδι, το τσόφλι μπορεί να προσελκύσει τη βρωμιά. Επομένως, το πλύσιμο των αυγών δεν είναι καλή ιδέα.
Συνιστάται ανεπιφύλακτα να αποθηκεύετε τα αυγά στο ψυγείο σε κλειστό γυάλινο ή πλαστικό δοχείο και μακριά από άλλα τρόφιμα καθώς τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις σε αυτά.
Δείτε επίσης Καταναλώνετε Πολύ Πρωτεΐνη; Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας