Κατά κανόνα, όσο καλύτερα τυλιγμένα είναι τα τρόφιμά σας στην κατάψυξη και όσο περισσότερος αέρας αποκλείεται τόσο περισσότερο θα παραμείνουν νόστιμα και όχι απλώς βρώσιμα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία στα υλικά περιτυλίγματος, όπως το αλουμινόχαρτο, το οποίο είναι εύκαμπτο και μπορει να πιεστεί απευθείας στην επιφάνεια του τροφίμου. Γιατί ΔΕΝ Πρέπει να Τυλίγετε το Περισσευούμενο Φαγητο με Αλουμινόχαρτο
Το συνηθισμένο ελαφρύ φύλλο αλουμινίου σκίζεται πολύ εύκολα για να είναι πολύ χρήσιμο στην κατάψυξη, αλλά το βαρέως τύπου αλουμινόχαρτο είναι ένα εξαιρετικό υλικό περιτυλίγματος. Χρησιμοποιείται καλύτερα με τρόφιμα που είναι σχετικά ξηρά ή περιέχονται στο δέρμα τους, όπως λουκάνικα και ζαμπόν, τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να παγώσουν μέχρι το αλουμινόχαρτο. Για πιο υγρά τρόφιμα όπως παϊδάκια ή φιλέτα ψαριού, επιλέξτε επικαλυμμένο, αντικολλητικό αλουμινόχαρτο, το οποίο ξετυλίγετε πιο εύκολα και χωρίς να σκίζεται. Αποφύγετε να τυλίγετε όξινα αντικείμενα όπως φρούτα ή ντομάτες, που αντιδρούν χημικά με το αλουμινόχαρτο.
Όταν καταψύχετε υγρά ή όξινα τρόφιμα που δεν είναι φιλικά προς το αλουμινόχαρτο, μια εναλλακτική είναι να τα τυλίξετε πρώτα σε πλαστική μεμβράνη ή σακούλες κατάψυξης και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο ως κάλυμμα. Η πλαστική μεμβράνη τροφίμων είναι ελαφρώς πορώδης και επιτρέπει στον αέρα να περάσει, αν και αργά. Τυλίγοντας τα κατεψυγμένα τρόφιμα με ένα αεροστεγές στρώμα αλουμινόχαρτου, παρέχετε ένα δεύτερο στρώμα προστασίας από την ξηρή ατμόσφαιρα του καταψύκτη και παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Οι 5 Κορυφαίοι Κίνδυνοι του Μαγειρέματος με Αλουμινόχαρτο