in , , ,

10 Φυτά που Δεν Πρέπει Ποτέ να Έχετε σε Εσωτερικούς Χώρους λόγω τοξικότητας -Πικροδάφνη, Αζαλέα, Αγκάθι του Χριστού κ.α

10 Φυτά που Δεν Πρέπει Ποτέ να Έχετε σε Εσωτερικούς Χώρους λόγω τοξικότητας -Πικροδάφνη, Αζαλέα, Αγκάθι του Χριστού κ.α
10 Φυτά που Δεν Πρέπει Ποτέ να Έχετε σε Εσωτερικούς Χώρους λόγω τοξικότητας -Πικροδάφνη, Αζαλέα, Αγκάθι του Χριστού κ.α

Η καλλιέργεια φυτών στο σπίτι μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν έχετε παιδιά, περίεργα κατοικίδια στο σπίτι ή αν είστε ιδιότροπος κηπουρός. 6 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν χωρίς φροντίδα, καθαρίζουν τον αέρα και κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει

Τοξικά φυτά που δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στο σπίτι

Πικροδάφνη

Η πικροδάφνη είναι ένας όμορφος αλλά ιδιαίτερα τοξικός ανθοφόρος θάμνος. Η παρουσία του σε εσωτερικούς χώρους ή πιθανώς σε μπαλκόνι ή βεράντα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για την υγεία, ειδικά αν είστε γονέας, καθώς όλα τα μέρη του περιέχουν καρδιακές γλυκοσίδες.

10 Φυτά που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Έχετε σε Εσωτερικούς Χώρους

Ρίκινος

Το φυτό ρίκινος έχει πολύ ελκυστικό φύλλωμα, αλλά περιέχει ρικίνη, μια θανατηφόρα τοξίνη. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε να το μεγαλώσετε γύρω από το σπίτι σας και αν το δείτε να μεγαλώνει, αφαιρέστε το. Λέγεται ότι 4 έως 8 φασόλια καστορίνη, εάν καταποθούν, μπορούν να δημιουργήσουν μια θανατηφόρα δόση για έναν ενήλικα.

Αγκάθι του Χριστού

Αυτό το παχύφυτο έχει ένα από τα πιο μακροχρόνια λουλούδια, αλλά παράγει τοξικό χυμό λατέξ, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και ακόμη και να σας τυφλωσεί εάν πέσει στα μάτια. Είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ εάν έχετε παιδιά στο σπίτι. Εάν όχι, η καλύτερη θέση για ανάπτυξη είναι σε ένα ηλιόλουστο περβάζι.

Φυτά στάμνας

Αποφύγετε να το μεγαλώσετε γιατί αυτή η σαρκοφάγα ομορφιά χρειάζεται πολύ υψηλή υγρασία και σταθερό πότισμα, γεγονός που την καθιστά πρόκληση για τους νέους κηπουρούς ή τα σπίτια με ξηρό αέρα.

Αζαλέα

Αυτοί οι όμορφοι ανθισμένοι θάμνοι χρειάζονται δροσερές θερμοκρασίες και φωτεινό, φιλτραρισμένο ηλιακό φως, συνθήκες που σπάνια συναντώνται στα περισσότερα σπίτια. Αυτό τα κάνει φυτά εσωτερικού χώρου υψηλής συντήρησης και όχι μόνο, είναι τοξικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για την Πρόληψη της Μούχλας στο Μπάνιο και τους Τοίχους

Διωναία

Οι εξειδικευμένες ανάγκες του για ηλιακό φως, υγρασία και θήραμα εντόμων δυσκολεύουν την ανάπτυξη σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν είστε νέος στην κηπουρική.

Δέντρο αβοκάντο

Ενώ η καλλιέργεια του δικού σας αβοκάντο μπορεί να είναι δελεαστική, απαιτεί πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποδώσει καρπούς. Επιπλέον, είναι επιρρεπές σε παράσιτα και ασθένειες σε εσωτερικούς χώρους.

Κύκας η περιεστραμμένη

Οι σπόροι αυτού του φοίνικα με προϊστορική όψη περιέχουν κυκασίνη, μια τοξίνη που μπορεί να βλάψει το συκώτι. Επίσης, τα μυτερά άκρα του φυλλώματος μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στα κατοικίδια και τα παιδιά που τρέχουν.

Ντιφενμπάχια

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου είναι το αγαπημένο πολλών, αλλά ο χυμός μπορεί να προκαλέσει έντονο στοματικό ερεθισμό – είναι καλυτέρα να τον αποφύγετε εάν έχετε κατοικίδια και παιδιά. Κατά τα άλλα, είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου!

Devil’s Backbone

Είναι ένα φυτό εξαιρετικά χαμηλής συντήρησης του γένους Euphorbia. Μπορεί να ανεχθεί την ξηρασία και το χαμηλό φως αλλά είναι πολύ τοξικό όπως άλλα φυτά αυτής της οικογένειας. Έτσι, αν έχετε ένα χαριτωμένο κουτάβι που του αρέσει να τσιμπολογάει φύλλα φυτών, αποφύγετε να το κρατήσετε στο σπίτι.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Φυτά που Δεν Πρέπει να Έχετε Σπίτι σας για να Αποφύγετε την Ατυχία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Εορτολόγιο Σήμερα: Ποιος γιορτάζει 3 Ιανουαρίου

Εορτολόγιο Σήμερα: Ποιος γιορτάζει 3 Ιανουαρίου

διακόσμηση μπάνιου 2024,τάσεις διακόσμησης μπάνιου 2024,ιδέες διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,

5 Τάσεις Διακόσμησης Μπάνιου για το 2024 και 50 Ιδέες