in , , ,

Το Κόλπο με την Κούπα για να Καθαρίσετε τον Φούρνο και το Φούρνο Μικροκυμάτων

καθαρισμός φούρνου,καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων,κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
Το Κόλπο με την Κούπα για να Καθαρίσετε τον Φούρνο και το Φούρνο Μικροκυμάτων

Οι φούρνοι και οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι απαραίτητες συσκευές στην καθημερινή ζωή. Τις χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά για να δημιουργήσουμε νόστιμες συνταγές ή να ζεστάνουμε το φαγητό μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν ανοσία στους λεκέδες. Ο καθαρισμός του φούρνου και του φούρνου μικροκυμάτων απαιτεί συχνά πολύ χρόνο και προσπάθεια. Αλλά ίσως δεν ξέρετε το κόλπο με τη κούπα που θα σας λύσει τα χέρια. Λίγδα Και Βρωμιά: Πως να Καθαρίσετε το Λιπαρό Διπλό Τζάμι του Φούρνου σε Λίγα Λεπτά

Θα χρειαστείτε:

1/2 ποτήρι νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
1/2 ποτήρι λευκό ξύδι
1 κεραμική κούπα, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων και φούρνο

Καθαρισμός του φούρνου

Γεμίστε την κούπα με τα υλικά, προσέχοντας τις δοσολογίες που δίνονται παραπάνω.

Ανοίξτε το φούρνο και τον προθερμαίνετε στους 180°C. Βάλτε την κούπα μέσα και αφήστε την για τουλάχιστον 10 λεπτά. Στη συνέχεια ελέγξτε εάν το διάλυμα στην κούπα έχει εξατμιστεί. Εάν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετός ατμός, αφήστε την για λίγα λεπτά ακόμα. Αυτός ακριβώς ο ατμός είναι που μαλακώνει τους λεκέδες, καθιστώντας τους λιγότερο ανθεκτικούς και πολύ πιο εύκολο να αφαιρεθούν. Και είναι επίσης που διώχνει τις δυσάρεστες οσμές!

Στη συνέχεια σβήστε το φούρνο, αφαιρέστε προσεκτικά την κούπα (χωρίς να καείτε!) και καθαρίστε τον φούρνο με το υπόλοιπο διάλυμα. Χρησιμοποιώντας γάντια και σφουγγάρι, τρίψτε καλά σε όλες τις γωνίες. Από τις σχάρες μέχρι την πόρτα, όλα θα είναι πεντακάθαρα σε χρόνο μηδέν!

Δείτε ακόμη Φτιάξε το δικό σου Καθαριστικό Σπρέι Φούρνου και κάνε τον να Λάμψει

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων

Σε αντίθεση με τον φούρνο, ο μικροκυμάτων είναι μικρότερος και μεταφέρει τη θερμότητα πιο γρήγορα.

Προληπτικά, είναι καλύτερα να μειώσετε στο μισό την ποσότητα των υλικών που θα τοποθετηθούν στην κούπα. Για ευκολία, επιλέξτε μια μικρότερη κούπα. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε λάθη στη δοσολογία: Ακόμα και όταν μειώνετε την ποσότητα, να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε ίσα μέρη νερό και ξύδι.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων όπως θα κάνατε στο φούρνο και αφήστε την σε χαμηλή ισχύ για λίγα λεπτά. Το υγρό θα εξατμιστεί και θα διαλύσει την επικαλυμμένη βρωμιά.

Στη συνέχεια αφαιρέστε την κούπα πολύ προσεκτικά για να μην καείτε. Φορέστε γάντια και τρίψτε με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά που έχει κολλήσει. Θα εκπλαγείτε ευχάριστα που οι λεκέδες εξαφανίζονται χωρίς να χρειαστεί να κάνετε τίποτα. Και αν μυρίσετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι ακόμη και οι άσχημες μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί!

Προσοχή

Δοκιμάστε τα προϊόντα πρώτα σε μια κρυφή γωνία των συσκευών σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τις καταστρέψετε ή θα τις αποχρωματίσετε.

Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε τον φούρνο και το φούρνο μικροκυμάτων σας όταν πέσει η θερμοκρασία. Μην το κάνετε αυτό όσο είναι ακόμα ζέστες!

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Καμμένος Πάτος Κατσαρόλας: Ξέχνα το τρίψιμο με το σύρμα μέχρι να σου “κουλαθεί” το χέρι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 12

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Βασιλόπιτα εξπρές σε 5 λεπτά χωρίς μίξερ Από τον Γιώργο Ζιώλη - Συνταγή + Βίντεο

Βασιλόπιτα εξπρές σε 5 λεπτά χωρίς μίξερ Από τον Γιώργο Ζώλη – Συνταγή + Βίντεο

Μαυρισμένοι τοίχοι στο τζάκι; Ο έξυπνος τρόπος να τους καθαρίσετε με ξύδι και ακόμη 3 υλικά

Μαυρισμένοι τοίχοι στο τζάκι; Ο έξυπνος τρόπος να τους καθαρίσετε με ξύδι και ακόμη 3 υλικά