in , , ,

Ρυθμίστε Σωστά το Καλοριφέρ Ώστε το Σπίτι σας να Είναι Ζεστό Χωρίς να Ξοδέψετε μια Περιουσία

Ρυθμίστε Σωστά το Καλοριφέρ Ώστε το Σπίτι σας να Είναι Ζεστό Χωρίς να Ξοδέψετε μια Περιουσία
Ρυθμίστε Σωστά το Καλοριφέρ Ώστε το Σπίτι σας να Είναι Ζεστό Χωρίς να Ξοδέψετε μια Περιουσία

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα θέρμανσης, επομένως είναι στο χέρι σας να κάνετε τη σωστή επιλογή. Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη σημασία των αριθμών στη θερμοστατική κεφαλή του σώματος του καλοριφέρ για να προσδιορίσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα. Οι θερμοστατικές κεφάλες είναι εξαιρετικά εύκολες στη χρήση. Μόλις συνδεθεί στο σώμα του καλοριφέρ, απλώς γυρίστε την στη θερμοκρασία που παρέχει τη μεγαλύτερη άνεση. Δεν το ξέρει κανείς: Το τέλειο κόλπο με το πιστολάκι και το καλοριφέρ για μεγάλη οικονομία στη θέρμανση

Ρυθμίστε Σωστά το Καλοριφέρ Ώστε το Σπίτι σας να Είναι Ζεστό Χωρίς να Ξοδέψετε μια Περιουσία

Πώς να ρυθμίσετε τη θερμοστατική κεφαλή για να έχετε μια άνετη θερμοκρασία στο σπίτι;

Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή ρύθμιση της κεφάλης, δηλαδή στην επιλογή της παραδιδόμενης ισχύος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχετε διαθέσιμα έξι αριθμημένα προγράμματα. Αυτά είναι κατάλληλα για κάθε δωμάτιο.

Τι σημαίνουν τα σύμβολα στη θερμοστατική κεφαλή

  • Το 0 ή το “εικονίδιο νιφάδας χιονιού” δεν απενεργοποιεί τελείως το καλοριφέρ. θα διατηρήσει μια θερμοκρασία γύρω στους 7°C: αυτή η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα απαραίτητη εάν λείπετε για λίγες μέρες και κάνει πολύ κρύο, για να μην παγώσουν οι σωλήνες σας.
  • Το επίπεδο 1 λειτουργεί καλά σε δωμάτια πλυντηρίων και θερμαίνει έως και 13°C.
  • Το επίπεδο 2 είναι περίπου 16°C. Συνιστάται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Με το επίπεδο 3 μπορείτε να φτάσετε σε θερμοκρασία έως και 20°C, που είναι η βέλτιστη θερμοκρασία στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού.
  • Το επίπεδο 4 θερμαίνει τον αέρα στους 22-24°C. Χρησιμοποιήστε το για να ζεστάνει το μπάνιο.
  • Το επίπεδο 5 αυξάνει τη θερμοκρασία στους 28°C. Το δωμάτιο γίνεται πολύ ζεστό, επομένως αυτό το πρόγραμμα δεν είναι πολύ χρήσιμο.
  • Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο, η θερμοκρασία άνεσης πρέπει να είναι 19 έως 20°C.

Δείτε ακόμη Αλουμινόχαρτο στο καλοριφέρ: Το πιο έξυπνο και απλό κόλπο για ζέστη και εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας – ΒΙΝΤΕΟ

Συμβουλές εξοικονόμησης για τη θέρμανση του σπιτιού

Η βέλτιστη θερμοκρασία στο σπίτι πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 22°C. Αυτό σημαίνει ότι η ένδειξη στη θερμοστατική κεφαλή δεν πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο 4. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το επίπεδο 3 είναι αρκετό. Εάν ρυθμίσετε σωστά το καλοριφέρ σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 20% ενέργεια.

Για βέλτιστη άνεση, το δωμάτιο στο οποίο περνάτε τον περισσότερο χρόνο θα πρέπει ιδανικά να θερμαίνεται στους 19 ή 20°C. Όταν κοιμάστε, θα πρέπει να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στους 16 ή 17°C. Και μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε τη λειτουργία παγετού εάν λείπετε για αρκετές ημέρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η θερμοστατική κεφαλή επομένως λειτουργεί ως ένας μικρός θερμοστάτης που συνδέεται σε κάθε σώμα καλοριφέρ, ανιχνεύοντας τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και ρυθμίζοντας την απόδοση της μονάδας κόβοντας ή μειώνοντας τη ροή ζεστού νερού στο εσωτερικό.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ της καθορισμένης θερμοκρασίας και της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, τόσο περισσότερο ανοίγει η κεφαλή (μέχρι το μέγιστο άνοιγμα). Αλλά καθώς αυτή η διαφορά μειώνεται, η κεφαλή θα κλείσει σταδιακά και θα φτάσει στο τέλος της διακοπής λειτουργίας (πλήρες κλείσιμο) μόλις η διαφορά θερμοκρασίας μηδενιστεί. Με αυτόν τον τρόπο, το σώμα καλοριφέρ γίνεται ανεξάρτητο από το υπόλοιπο σύστημα και μπορεί ανεξάρτητα να μειώσει την εισροή θερμότητας μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτή είναι η στιγμή που η κυκλοφορία του νερού σταματά και το καλοριφέρ σβήνει.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Χειμώνας και Φουλ Οικονομία: 3 Απλά Κόλπα που θα σας Βοηθήσουν να Μειώσετε το Κόστος Θέρμανσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

2 Μεγάλα Ψέματα Σχετικά με τη Ζάχαρη

2 Μεγάλα Ψέματα Σχετικά με τη Ζάχαρη

3 Λάθη που Κάνετε με τη Διακόσμηση της Τραπεζαρίας σας, Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

3 Λάθη που Κάνετε με τη Διακόσμηση της Τραπεζαρίας σας, Σύμφωνα με τους Διακοσμητές