Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται, έτσι δεν είναι; Παρακάτω ακολουθεί μια φανταστική συνταγή από τον Γιώργο Ζώλη και τις μαγειρικές απολαύσεις για τραγανά μελομακάρoνα μέσα και μελωμένα μέσα.
Υλικά για τα μελομακάρονα
* φλυτζάνι μέτρησης 230γρ*
ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη :
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- ξύσμα 2-3 πορτοκαλιών
- 8 φλυτζάνια αλεύρι (μαλακό) η γοχ
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2κ.γ γεμάτα μπέικιν παουντερ
- 1κ.γ σόδα
- 1 τσιμπιά καλή γαρύφαλλο
- 1κ.σ κανέλα
- λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι γλυκού κοφτό)
- 150γρ καρύδια κοπανισμένα (αν θέλουμε να τα γεμίσουμε και μέσα τα μελομακάρονα μας χρειαζόμαστε 220 γρ.)
Διάβασε ακόμα: Χριστουγεννιάτικες συνταγές: Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 500γρ μέλι
- 700γρ ζάχαρη
- 500γρ νερό
- Φλούδες από ένα πορτοκάλι
- 2 ξυλάκια κανέλλα
Διάβασε ακόμα: Τα γεμιστά μελομακάρονα – Ισλί: σιροπιαστό Ποντιακό γλυκό. Συνταγή της γιαγιάς
πηγή syntagesgiaolous
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο