in , , , ,

Μπίχλα, γλίτσα και λίπη στην κουζίνα: Θα την κάνετε “γυαλί” χωρίς χημικά και κόπο

Μπίχλα, γλίτσα και λίπη στην κουζίνα: Θα την κάνετε "γυαλί" χωρίς χημικά και κόπο
Μπίχλα, γλίτσα και λίπη στην κουζίνα: Θα την κάνετε "γυαλί" χωρίς χημικά και κόπο

Πάντα στην κουζίνα υπάρχουν λεκέδες από λίπη, ειδικά αν μείνουν ξεχασμένοι τότε γίνονται ο φόβος και ο τρόμος κάθε νοικοκυράς. Παρακάτω θα δείτε τρόπους να καθαριστούν όλοι οι επίμονοι και δύσκολοι λεκέδες, χωρίς σκληρά χημικά καθαριστικά, με φυσικά υλικά που έχουμε όλοι σπίτι.

Πώς να καθαρίσετε τα λίπη με φυσικά υλικά και καθαριστικά

1. Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα θαύμα στην κουζίνα και όχι μόνο. Ανακατέψτε μαγειρική σόδα, νερό και λίγο ξύδι. Αυτό το μείγμα δεν καθαρίζει απλά αλλά διώχνει και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Διάβαστε επίσης Φωτιστικο Οινόπνευμα: Δεν θα πιστεύετε στα Μάτια σας Όταν θα δείτε τι κάνει με τα Λίπη και τους Λεκέδες στην κουζίνα και όχι μόνο

2. Λευκό ξύδι

Συνδυάστε λευκό ξύδι, υγρό σαπούνι και ζεστό νερό για μα φτιάξετε ένα διάλυμα που καθαρίζει και φροντίζει απαλά τις συσκευές και τις επιφάνειές σας, αφήνοντάς τες γυαλιστερές και χωρίς μικρόβια.

3. Λεμόνι

Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα, 3 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι και το χυμό από 1 λεμόνι. Είναι πραγματικά ένας ήρωας ειδικά για εκείνη τη ψησταριά της κουζίνας, που αργήσατε να καθαρίσετε από τα λίπη.

4. Μηλόξυδο

Βράστε 1 φλυτζάνι μηλόξυδο με ένα φλυτζάνι νερό. Αφήστε το να κρυώσει και στην συνέχεια χρησιμοποιήστε το με ένα σφουγγαράκι για να αφαιρέσετε λίπη και βρωμιές. Κάντε το τελευταίο πέρασμα με καθαρό νερό.

Κοιτάζοντας γύρω σας την πεντακάθαρη κουζίνα σας θα εκτιμήσετε την δύναμη που προσφέρουν τα φυσικά συστατικά. Αυτές οι σπιτικές λύσεις είναι θρίαμβος ενάντια στα λίπη και ταυτόχρονα διασφαλίζουν ότι ο χώρος σας είναι ασφαλής από τοξικά και χημικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διαβάστε επίσης Στάμπες από γλάστρες, σκουριά, λίπη: Καθαρίστε τα πλακάκια του μπαλκονιού με μία κίνηση και 5 υλικά από την κουζίνα

Συμβουλή: Μην αφήνεται τα λίπη για μέρες. Προσπαθήστε πάντα να καθαρίζετε μετά την προετοιμασία των φαγητών. Έτσι με λιγότερο κόπο και χρόνο θα έχετε κάθε μέρα πεντακάθαρη κουζίνα.

φώτο facebook

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

12 DIY Καθαριστικά Βοτάνων που Είναι Ασφαλή και Φυσικά

12 DIY Καθαριστικά Βοτάνων που Είναι Ασφαλή και Φυσικά

Ψωμάκια για Πρωινό με 3 Υλικά Έτοιμα σε Λίγα Λεπτά Χωρίς Αλεύρι

Ψωμάκια για Πρωινό με 3 Υλικά Έτοιμα σε Λίγα Λεπτά Χωρίς Αλεύρι