in , , ,

Καλλιεργείστε Εύκολα Μανιτάρια στο Σπίτι σε Πλαστικά Μπουκάλια

καλλιέργεια μανιταριών,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
καλλιέργεια μανιταριών,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Τα μανιτάρια είναι μια ευέλικτη και απολαυστική προσθήκη σε διάφορα πιάτα, αλλά μπορεί να είναι αρκετά ακριβά όταν τα αγοράσετε από το κατάστημα. Ωστόσο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να απολαύσετε τα πιο φρέσκα μανιτάρια καλλιεργώντας τα στο σπίτι με μια καινοτόμο και φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο με πλαστικά μπουκάλια. Πώς να Αποθηκεύετε Σωστά τα Μανιτάρια, Σύμφωνα με έναν Καλλιεργητή Μανιταριών

Καλλιεργείστε Εύκολα Μανιτάρια στο Σπίτι σε Πλαστικά μπουκάλια

Θα χρειαστείτε:

Ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια 5L
Άχυρο
Έμβρυο μανιταριού (σπόρια ή μυκήλιο)
Πλαστική μεμβράνη
Ψεκαστήρα χειρός
Χώμα και υπόστρωμα

Προετοιμασία των μπουκαλιών

Καθαρίστε και απολυμάνετε σχολαστικά τα πλαστικά σας μπουκάλια για να εξασφαλίσετε ένα υγιές περιβάλλον καλλιέργειας για τα μανιτάρια σας. Στη συνέχεια, κόψτε προσεκτικά το επάνω τμήμα κάθε μπουκαλιού, αφήνοντας το κάτω μέρος ανέπαφο. Το ανοιχτό άκρο θα χρησιμεύσει ως δοχείο για τα μανιτάρια.

Προετοιμασία του αχύρου

Το άχυρο είναι ένα εξαιρετικό μέσο καλλιέργειας για πολλά είδη μανιταριών. Αρχικά βράστε το για να σκοτώσετε τυχόν πιθανά παθογόνα και να το μαλακώσετε. Μόλις βράσει, αφήστε το να κρυώσει και στραγγίστε το περιττό νερό.

Δημιουργία οπών αερισμού

Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι ή μια θερμαινόμενη μεταλλική ράβδο για να ανοίξετε μικρές τρύπες σε όλα τα πλαστικά μπουκάλια. Αυτές χρησιμεύουν ως ζωτικά σημεία ανταλλαγής αέρα για τη διαδικασία ανάπτυξης των μανιταριών. Η επαρκής κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για την επιτυχημένη καλλιέργεια μανιταριών.

Δείτε ακόμη Καλλιέργεια Πιπεριών σε Κρεμαστές Πλαστικές Σακούλες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στρώσιμο των μπουκαλιών

Στρώστε το κάτω μέρος των πλαστικών σας μπουκαλιών με το βρασμένο άχυρο, δημιουργώντας μια βάση για τα μανιτάρια σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο και συσκευασμένο ελαφρά.

Στη συνέχεια, εισάγετε το έμβρυο του μανιταριού (σπόρια ή μυκήλιο) στο άχυρο. Τοποθετήστε περισσότερο άχυρο από πάνω, επιτρέποντας ένα μείγμα από άχυρο και έμβρυο μανιταριού μέσα σε κάθε μπουκάλι. Αυτό το μείγμα θα χρησιμεύσει ως μέσο καλλιέργειας για τα μανιτάρια σας.

Κάλυψη με πλαστική μεμβράνη

Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από κάθε μπουκάλι για να δημιουργήσετε ένα ημι-σφραγισμένο περιβάλλον. Αυτό το κάλυμμα θα βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας μέσα στο μπουκάλι και θα προωθήσει την ανάπτυξη του μυκηλίου, το δίκτυο των ριζών των μανιταριών.

Αρχικό πότισμα

Χρησιμοποιήστε τον ψεκαστήρα χειρός για να υγράνετε το άχυρο και το έμβρυο του μανιταριού. Αυτό το αρχικό πότισμα διασφαλίζει ότι το καλλιεργητικό μέσο είναι επαρκώς ενυδατωμένο.

Παρατήρηση της ανάπτυξης

Τις επόμενες 12 ημέρες, παρακολουθείτε προσεκτικά τα μπουκάλια σας. Θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε κάποιες αλλαγές καθώς το δίκτυο μυκηλίου επεκτείνεται μέσα στο άχυρο. Μόλις παρατηρήσετε σημάδια ανάπτυξης, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε προσεκτικά την πλαστική μεμβράνη.

Δεύτερος γύρος ποτίσματος

Αφού αφαιρέσετε την πλαστική μεμβράνη, συνεχίστε να ποτίζετε τακτικά τα μπουκάλια των μανιταριών σας. Αυτή τη φορά, ποτίστε απευθείας στο μπουκάλι από το επάνω άνοιγμα, διασφαλίζοντας ότι το καλλιεργητικό μέσο παραμένει υγρό.

Προσθήκη χώματος και υποστρώματος

Περίπου 12-15 ημέρες μετά την αφαίρεση της πλαστικής μεμβράνης, ρίξτε ένα στρώμα χώματος και υπόστρωμα στην κορυφή κάθε φιάλης. Αυτό το μείγμα παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα μανιτάρια καθώς εισέρχονται στο στάδιο της καρποφορίας.

Συνέχεια ποτίσματος και ανάπτυξη μανιταριών

Συνεχίστε να ποτίζετε τα μπουκάλια καθώς μεγαλώνουν τα μανιτάρια σας. Μέσα σε 45 ημέρες, θα πρέπει να έχετε πλήρως καλλιεργημένα μανιτάρια έτοιμα για συγκομιδή. Θυμηθείτε να διατηρείτε σταθερά επίπεδα υγρασίας και υγρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για τα καλύτερα αποτελέσματα.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί το να Κάνετε το Σήμα της Ειρήνης στις Φωτογραφίες σας Μπορεί να σας Βάλει σε Κίνδυνο

Η Νο1 Χριστουγεννιάτικη κατασκευή των τελευταίων Χρόνων: Ο Άγιος Βασίλης που σέρνει τον Σάκο του - Σχέδιο και Οδηγίες Βήμα Βήμα

Η Νο1 Χριστουγεννιάτικη κατασκευή των τελευταίων Χρόνων: Ο Άγιος Βασίλης που σέρνει τον Σάκο του – Σχέδιο και Οδηγίες Βήμα Βήμα