Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από κομμάτια φρέσκου αγγουριού στη σαλάτα σας. Ή μπορείτε να το φάτε ως σνακ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε συχνά τουλάχιστον ένα αγγούρι στο σπίτι. Αλλά μάλλον δεν γνωρίζετε ότι πρέπει να ‘συνθλίψετε’ ένα αγγούρι πριν το φάτε. Ναι… Εξηγούμε πώς λειτουργεί και γιατί πρέπει να το κάνετε. Food Waste: Μην Πετάς τα Αγγούρια – Πώς να Αποθηκεύετε Σωστά για να Μην Χαλάνε Αλλά και Πώς να Διώξετε Από Πάνω τους Τα Χημικά
Καλύτερη γεύση
Συνήθως πλένουμε ένα αγγούρι και μετά απλά το κόβουμε σε κομμάτια. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη βήμα που προφανώς πρέπει να κάνετε πριν. Προφανώς τα αγγούρια γίνονται πιο νόστιμα αν τα συνθλίψετε πρώτα. Αυτό το κάνετε πιέζοντας το λαχανικό με την πλευρά ενός μαχαιριού. Εκτός από το γεγονός ότι έχει καλύτερη γεύση με το θρυμματισμό του, το λαχανικό θα πάρει και άλλες γεύσεις καλύτερα. Όταν το προσθέσετε σε μια σαλάτα, θα δείτε τη διαφορά. Θα απορροφήσει το ντρέσινγκ πολύ καλύτερα, για παράδειγμα.
Έτσι θρυμματίζετε το αγγούρι
Ο καλύτερος τρόπος για να «σπάσετε» το αγγούρι; Είναι καλύτερο να το κόψετε πρώτα σε μερικά κομμάτια. Στη συνέχεια πιέστε το με ένα μεγάλο μαχαίρι (επίπεδη πλευρά) και θρυμματίστε τα κομμάτια. Όπως ακριβώς συνθλίβετε το σκόρδο, για παράδειγμα αλλά όχι τόσο επίπεδο.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Food Waste: Βάλτε τις Φράουλες σε Γυάλινο Βάζο για να Διαρκέσουν 3 Εβδομάδες, Να Μην Μουχλιάσουν Και Τις Πετάς