in , , , , ,

13 Πράγματα που Έχετε Σπίτι σας και Μπορούν να Αξίζουν μια Περιουσία

13 Πράγματα που Έχετε Σπίτι σας και Μπορούν να Αξίζουν μια Περιουσία
13 Πράγματα που Έχετε Σπίτι σας και Μπορούν να Αξίζουν μια Περιουσία

Μπορεί να έχετε πολλά περισσότερα «παλιά» πράγματα στο σπίτι σας που μπορούν να αξίζουν μια περιουσία. Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα ντουλάπια και να ελέγξετε ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ για αυτά τα εκπληκτικά πολύτιμα αντικείμενα που ίσως δεν γνωρίζετε καν ότι τα κατέχετε. Αυτά Τα Παλιά Ελληνικά Παιχνίδια Είναι Περιζήτητα Στους Συλλέκτες Όλου Του Κόσμου!

Παλιά περιοδικά

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να πεταξουν τα περιοδικά ίσως άξιζε τοσα χρόνια που τα κρατήσατε. Τα περιοδικά που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες ή αυτά που δεν υπάρχουν πια, μπορούν να θεωρηθούν πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα.

Vintage έπιπλα

Getty Images

Καθώς οι τάσεις της μόδας έρχονται και παρέρχονται, το ίδιο συμβαίνει και με τις τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. Τα έπιπλα που ήταν δημοφιλή στην εποχή των γονιών σας είναι τώρα ιδιαίτερα περιζήτητα με την αναβίωση της ρετρό, του mid-century και του vintage.

Παλιές φωτογραφικές μηχανές

Κρατάτε πια μια παλιά φωτογραφική μηχανή για την οποία δεν μπορείτε να αγοράσετε ούτε φιλμ; Αντί να καθίσει στο ράφι και να συνεχίσει να μαζεύει σκόνη, σκεφτείτε να την εκτιμήσετε. Σίγουρα υπάρχει ένας συλλέκτης εκεί έξω που κυνηγάει σπάνια vintage μοντέλα.

Σπάνια νομίσματα και χαρτονομίσματα

Υπάρχουν πολλά παλιά νομίσματα και χαρτονομίσματα που αξίζουν πολύ περισσότερο από την αρχική τους αξία.

Βιβλία

Getty Images

Αν και πιθανότατα δεν έχετε το αυθεντικό αντίγραφο του Alice’s Adventures in Wonderland (αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων!) κρυμμένο στο ράφι σας, μπορεί να έχετε μερικά παλιά κλασικά, παιδικά βιβλία ή ακόμα και πανεπιστημιακά βιβλία που αξίζουν λίγα μετρητά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γραμματόσημα

Ποιος δεν μάζευε γραμματόσημα όταν ήταν παιδί; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, συλλέκτες γραμματοσήμων εξακολουθούν να υπάρχουν. Υπάρχουν εκατοντάδες σπάνια γραμματόσημα μόνο στο eBay που κυμαίνονται από δεκάδες έως χιλιάδες δολάρια. Ξεθάψτε την παλιά σας συλλογή γραμματοσήμων και δείτε αν έχετε κάτι μοναδικό.

Παλιά σετ πορσελάνης

Getty Images

Σε οποιοδήποτε είδος παλιού σερβίτσιου πορσελάνης, η ανάγλυφη πινακίδα από κάτω θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι ένα αντικείμενο είναι συλλεκτικό. Κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο eBay για να δείτε αν αξίζει κάτι. Ψάξτε για φλιτζάνια τσαγιού πορσελάνης από οίκους όπως οι Shelley, Wedgewood και Royal Doulton.

Δείτε ακόμη 8 Οφέλη για τους Συλλέκτες

Κοσμήματα

Getty Images

Εάν έχετε κάποια παλιά κοσμήματα που δεν φοράτε πλέον ή θέλετε να τα ξεφορτωθείτε, αξίζει να ψάξετε να τα ανταλλάξετε με μετρητά. Αν και είναι απίθανο να λάβετε πίσω ό,τι πληρώσατε ή αυτό που αξίζει, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα.

Δίσκοι βινυλίου

Αγαπημένα για την αίσθηση της νοσταλγίας και της οικειότητάς τους, τα πικάπ επιστρέφουν ως αξεσουάρ για το σπίτι.

Ενώ τα παλιά πικάπ μπορεί να μην έχουν μεγάλη αξία, ορισμένοι δίσκοι βινυλίου έχουν! Εάν έχετε μερικούς παλιούς δίσκους των Beatles, θα μπορούσατε να κάθεστε σε μια μικρή περιουσία.

Παλιές βιντεοκασέτες

Getty Images

Σίγουρα το ταπεινό βίντεο είναι ξεπερασμένο αλλά οι λάτρεις του κινηματογράφου εξακολουθούν να αναζητούν σπάνιες βιντεοκασέτες των αγαπημένων τους blockbusters. Οι VHS της αρχικής Τριλογίας του Star Wars και οι κλασικές ταινίες της Disney είναι οι πιο πολύτιμες.

Κασέτες

Αυτά τα παλιά πράγματα – που κανείς δεν πίστευε ότι θα επέστρεφαν – ξαναβρίσκουν το χρόνο τους στο προσκήνιο. Οι ειδικοί λένε ότι αναδύεται μια τάση αγοράς κασετών υψηλής τεχνολογίας.

Επειδή οι κασέτες μειώθηκαν σημαντικά με την εισαγωγή του CD, είναι απίστευτα σπάνιες, γεγονός που ανέβασε την αξία τους τα τελευταία χρόνια. Το 2016, ένα αντίγραφο του άλμπουμ The Artist του Prince πωλήθηκε για 4.117 δολάρια στο Discogs.

Παιχνίδια παιδικής ηλικίας

Ανοίξτε το ντουλάπι με τα παιχνίδια σας και θα μπορούσατε να κάθεστε σε μια μικρή περιουσία. Ακόμα κι αν είστε παιδί της δεκαετίας του ’90, υπάρχουν μερικοί θησαυροί που πρέπει να βρείτε. Τα μικροσκοπικά σετ Polly Pocket που δεν έχουν ανοιχτεί είναι γνωστό ότι αγγίζουν έως και 600 δολάρια σε δημοπρασία.

Ομοίως, τα πρωτότυπα Tamagotchis και οι σπάνιες κάρτες Pokemon θα μπορούσαν να αξίζουν χιλιάδες. Μια κάρτα Charizard Holo από το 1999 αξίζει πάνω από 5.000 δολάρια.

Τα πολύτιμα παιχνίδια της δεκαετίας του ’80 περιλαμβάνουν το View Masters και το Cabbage Patch Kids. Ακόμη και πράγματα όπως τα δωρεάν παιχνίδια που θα παίρνατε σε ένα Happy Meal θα μπορούσαν να αξίζουν μερικές εκατοντάδες δολάρια.

Γνήσια Tupperware

Για δεκαετίες, η Tupperware είχε μια ειδική βάση θαυμαστών. Οι λάτρεις της μάρκας αναζητούν τακτικά ιστότοπους δημοπρασιών για σπάνια και αχρησιμοποίητα vintage σχέδια. Μια αλατοπιπεριέρα mid-century της «Millionaire Collections» μπορεί να αξίζει έως και 50-70 δολάρια.

Πολλά πρωτότυπα σχέδια Tupperware, συμπεριλαμβανομένων των Wonderlier Bowls (που έκαναν το ντεμπούτο τους το 1946) και των Servalier Astro Bowls (από το 1972) έχουν επίσης διατηρήσει την αξία τους.

πηγή

Δείτε επίσης Κούκλες Barbie: Αυτές είναι οι πιο σπάνιες – Πωλούνται για πάνω από 20.000 δολάρια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παστέλ διακόσμηση σπιτιού,παστέλ χρώματα,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,συμβουλές διακόσμησης,

Ο Απόλυτος Οδηγός για Παστέλ Χρώματα στη Διακόσμηση Σπιτιού

Πώς να Κάνετε Ξανά Λευκή μια Συσκευή Κουζίνας που Έχει Κιτρινίσει

Πώς να Κάνετε Ξανά Λευκή μια Συσκευή Κουζίνας που Έχει Κιτρινίσει