in , , , ,

Πως να Καθαρίσετε Κιτρινισμένα Μαξιλάρια Χωρίς Πλυντήριο Ρούχων

κιτρινισμένα μαξιλάρια,καθαρισμός μαξιλαριών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
κιτρινισμένα μαξιλάρια,καθαρισμός μαξιλαριών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Τα μαξιλάρια είναι ένα ουσιαστικό μέρος του κρεβατιού μας, παρέχοντας άνεση και υποστήριξη καθώς κοιμόμαστε. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να λερωθούν και να εμφανίσουν δυσάρεστες οσμές και κιτρινίλες, καθιστώντας τα λιγότερο ελκυστικά για τον ύπνο. Πώς να Επιδιορθώσετε τα Εξογκώματα στα Μαξιλάρια

Πως να Καθαρίσετε Κιτρινισμένα Μαξιλάρια Χωρίς Πλυντήριο Ρούχων

Γιατί τα μαξιλάρια γίνονται κίτρινα

Τα μαξιλάρια μπορεί να γίνουν κίτρινα για μερικούς λόγους. Μια κοινή αιτία είναι η συσσώρευση ιδρώτα, ελαίων και βακτηρίων από τακτική χρήση. Αυτές οι ουσίες μπορούν να απορροφηθούν στο υλικό πλήρωσης του μαξιλαριού, προκαλώντας αποχρωματισμό με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται στο γέμισμα μαξιλαριών, όπως το φτερό και το πούπουλο, μπορεί να κιτρινίσουν φυσικά με την πάροδο του χρόνου.

Ένας άλλος λόγος που τα μαξιλάρια μπορεί να κιτρινίσουν είναι η έκθεση στο ηλιακό φως ή σε άλλες πηγές υπεριώδους φωτός. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση και αποχρωματισμό ορισμένων τύπων υλικών, ειδικά εάν δεν υποβάλλονται σε επεξεργασία με χημικά ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Άλλη πιθανή αιτία κιτρινίσματος μπορεί να προκληθεί από την επαφή με ορισμένες χημικές ουσίες ή ρύπους στον αέρα, όπως ο καπνός του τσιγάρου, ο οποίος μπορεί να αποχρωματίσει το κάλυμμα του μαξιλαριού.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι ώστε τα μαξιλάρια σας να ξεκιτρινίσουν και να μυρίζουν φρέσκα χωρίς να χρησιμοποιείτε πλυντήριο ρούχων.

Δείτε ακόμη Πώς να Ξαναζωντανέψετε τα Μαξιλάρια του Καναπέ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό

Ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε κιτρινισμένα μαξιλάρια είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Αναμείξτε μια μικρή ποσότητα με ζεστό νερό και απλώστε το στην κιτρινίλα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, λευκό πανί. Τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας να μην κορεστεί το μαξιλάρι με νερό. Μόλις αφαιρεθεί ο λεκές, ξεπλύνετε το σημείο με καθαρό νερό και στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Αναμείξτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζεστού νερού. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα σε κίτρινους λεκέδες ή περιοχές του μαξιλαριού που έχουν δυσάρεστη οσμή. Αφήστε το για τουλάχιστον μία ώρα. Μετά από μια ώρα, ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα μείγμα από ίσα μέρη ξίδι και ζεστό νερό. Το ξύδι θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση τυχόν υπολειπόμενων οσμών. Για άλλη μια φορά, ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα.

Εάν τα μαξιλάρια σας έχουν πολλά υπολείμματα, όπως σκόνη και χνούδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός ή έναν κύλινδρο χνουδιού για να τα αφαιρέσετε. Αυτό όχι μόνο θα ανανεώσει την εμφάνιση των μαξιλαριών σας αλλά θα βελτιώσει και την ποιότητα του αέρα και την υγιεινή του υπνοδωματίου σας.

Χρησιμοποιήστε κορν φλάουρ

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα κορν φλάουρ στο μαξιλάρι, αφήστε το για μερικές ώρες και, στη συνέχεια, βουρτσίστε το. Θα απορροφήσει τυχόν έλαια και ιδρώτα, αφήνοντας το μαξιλάρι φρέσκο και καθαρό.

Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε ίσα μέρη χυμού λεμονιού και ζεστό νερό. Απλώστε το διάλυμα σε κίτρινους λεκέδες στο μαξιλάρι και αφήστε το για μια ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό και στεγνώστε το. Το οξύ στον χυμό λεμονιού θα βοηθήσει στη διάσπαση και την αφαίρεση των λεκέδων.

Χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι

Αναμείξτε ένα μέρος λευκό ξύδι και δύο μέρη ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να εφαρμόσετε το διάλυμα στο μαξιλάρι και στη συνέχεια μια βούρτσα για τρίψιμο για να τρίψετε απαλά το μαξιλάρι. Μόλις τελειώσετε, ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό και στεγνώστε το. Το λευκό ξύδι είναι ένα φυσικό εξουδετερωτικό οσμών.

Χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου

Αναμείξτε ένα μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου και δύο μέρη ζεστού νερού. Απλώστε το διάλυμα σε κιτρινίλες στο μαξιλάρι και αφήστε το για μια ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό και στεγνώστε το. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα βοηθήσει στην αφαίρεση των λεκέδων και θα ασπρίσει το μαξιλάρι.

Αφού καθαρίσετε τα μαξιλάρια σας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνά πριν τα χρησιμοποιήσετε ή τα αποθηκεύσετε. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τα αφήσετε στον ήλιο να στεγνώσουν ή να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας και βγάλετε τα μαξιλάρια όσο είναι ακόμα ελαφρώς υγρά για να αποφύγετε τη συρρίκνωση.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Οι 3 πιο Αποτελεσματικές Συμβουλές Καθαρισμού για Κιτρινισμένα Μαξιλάρια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Παλιές Πετσέτες Μπάνιου και Θαλάσσης: 12 Τρόποι Να Τις Αξιοποιήσετε Στο Σπίτι Χωρίς Να Τις Πετάξετε

Παλιές Πετσέτες Μπάνιου και Θαλάσσης: 12 Τρόποι Να Τις Αξιοποιήσετε Στο Σπίτι Χωρίς Να Τις Πετάξετε

μούχλα στο μπάνιο,μούχλα στους τοίχους,καθαρισμός μούχλας,φυτά εσωτερικού χώρου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

5 Φυτά Εσωτερικού Χώρου για την Πρόληψη της Μούχλας στο Μπάνιο και τους Τοίχους