Η κηπουρική δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, χάρη στην αυξανόμενη τάση της καλλιέργειας λαχανικών σε δοχεία. Είτε έχετε περιορισμένο χώρο είτε απλά θέλετε να εξερευνήσετε μια νέα μέθοδο κηπουρικής, η καλλιέργεια λάχανων σε μεγάλα πλαστικά μπουκάλια μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Το λάχανο είναι ένα ευέλικτο και θρεπτικό λαχανικό που ευδοκιμεί σε διάφορα κλίματα. Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας
Όταν επιλέγετε δοχεία για την καλλιέργεια λάχανου, τα μεγάλα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι άμεσα διαθέσιμα, οικονομικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια φιλική προς το περιβάλλον λύση κηπουρικής.
Δείτε ακόμη 12 Λαχανικά που Μεγαλώνουν Εύκολα σε Σακούλες Καλλιέργειας
Καθαρίστε καλά τα πλαστικά μπουκάλια και αφαιρέστε το επάνω μέρος τους. Κάντε τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος κάθε μπουκαλιού για να αποτρέψετε την κατακράτηση υπερβολικού νερού.
Γεμίστε κάθε πλαστικό μπουκάλι περίπου κατά τα δύο τρίτα με το φυτόχωμα. Χτυπήστε το απαλά για να αφαιρέσετε τους θύλακες αέρα.
Ανοίξτε μικρές τρύπες στο φυτόχωμα που είναι αρκετά βαθιές για να χωρέσουν τις ρίζες των σπρόφυτων λάχανου.
Τοποθετήστε προσεκτικά τα σπορόφυτα στις τρύπες και καλύψτε τις ρίζες με χώμα. Πιέστε απαλά το χώμα για να στερεώσετε τα σπορόφυτα στη θέση τους.
Τοποθετήστε τα δοχεία σε θέση που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες απευθείας ηλιακό φως καθημερινά.
Ποτίστε το λάχανο τακτικά για να διατηρείται το χώμα σταθερά νοτισμένο, αλλά όχι βρεγμένο.
Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε υλικό εδαφοκάλυψης για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και την πρόληψη της ανάπτυξης ζιζανίων.
Καθώς το λάχανο μεγαλώνει, μπορεί να χρειαστεί να παρέχετε υποστήριξη για να αποτρέψετε την πτώση του.
Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες για να παρέχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στα λάχανα.
Εναλλακτικά, αναμείξτε κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης στο φυτόχωμα στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.
Προσέξτε τα κοινά παράσιτα του λάχανου όπως οι αφίδες, οι κάμπιες και οι γυμνοσάλιαγκες. Χρησιμοποιήστε βιολογικές μεθόδους ελέγχου παρασίτων εάν είναι απαραίτητο.
Διατηρήστε καλή κυκλοφορία αέρα γύρω από τα φυτά για να μειώσετε τον κίνδυνο μυκητιακών ασθενειών.
Το λάχανο είναι έτοιμο για συγκομιδή όταν τα κεφάλια είναι σφιχτά και έχουν φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος.
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το κεφάλι του λάχανου ακριβώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Πώς να Καλλιεργήσετε μια Μηλιά από Σπόρους για να Απολαμβάνετε Μήλα Όλο το Χρόνο
Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More
Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More
Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More
Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More
Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα