Εάν είστε λάτρης της ξεχωριστής γεύσης και των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων του τζίντζερ για την υγεία, γιατί να μην προσπαθήσετε να καλλιεργήσετε το δικό σας ατελείωτο απόθεμα στο σπίτι; Με ένα απλό κομμάτι τζίντζερ αγορασμένο από κατάστημα και να απολαύσετε μια άφθονη συγκομιδή φρέσκου τζίντζερ απευθείας από τον κήπο σας. Καλλιέργεια Ντοματιάς από Φέτες Ντομάτας
Θα χρειαστείτε:
Σφιχτή, παχιά ρίζα τζίντζερ με καλά ανεπτυγμένα μπουμπούκια (γνωστά και ως “μάτια”).
Γλάστρα ή δοχείο με καλή αποστράγγιση.
Φυτόχωμα καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, κατάλληλο για την καλλιέργεια τζίντζερ.
Ζεστή και ηλιόλουστη τοποθεσία με μερικό έως πλήρες ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείτε ακόμη 6 Εύκολοι Τρόποι Καλλιέργειας Φρούτων, Λαχανικών και Ξηρών Καρπών
Οδηγός βήμα προς βήμα:
Γεμίστε τη γλάστρα με το φυτόχωμα αφήνοντας λίγα εκατοστά χώρο από την κορυφή για να επιτρέπεται το πότισμα.
Τοποθετήστε τη ρίζα τζίντζερ σε ένα μπολ με νερό και αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Αυτό βοηθά στην ενυδάτωση του τζίντζερ και στην έναρξη της βλάστησης.
Τοποθετήστε τη ρίζα τζίντζερ οριζόντια πάνω από το χώμα με τα μάτια στραμμένα προς τα πάνω. Καλύψτε το με περίπου 2,5 εκατοστά χώματος, διασφαλίζοντας ότι η ρίζα είναι καλά καλυμμένη, αλλά όχι πολύ βαθιά θαμμένη.
Ποτίστε ελαφρά το τζίντζερ για να διατηρείται το χώμα σταθερά νοτισμένο αλλά όχι βρεγμένο. Το τζίντζερ προτιμά ένα υγρό περιβάλλον, οπότε ο περιστασιακός ψεκασμός των φύλλων μπορεί να είναι ευεργετικός. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ζεστό μέρος με έμμεσο ηλιακό φως.
Σε λίγες εβδομάδες, θα παρατηρήσετε βλαστούς να βγαίνουν από το χώμα. Καθώς το φυτό τζίντζερ μεγαλώνει, θα παράγει πλούσια, πράσινα φύλλα. Συνεχίστε να ποτίζετε και να φροντίζετε το φυτό, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνει επαρκή ηλιακή ακτινοβολία και τακτικό πότισμα.
Το τζίντζερ χρειάζεται αρκετούς μήνες για να ωριμάσει, συνήθως περίπου 8-10 μήνες. Όταν το φυτό φτάσει στην πλήρη ανάπτυξή του, μπορείτε να μαζέψετε τζίντζερ χαλαρώνοντας απαλά το χώμα γύρω από το ρίζωμα και σηκώνοντάς το προσεκτικά από το δοχείο. Κρατήστε ένα μέρος του ριζώματος για επαναφύτευση και απολαύστε το υπόλοιπο στις γαστρονομικές σας δημιουργίες.
Για να διατηρήσετε μια συνεχή παροχή τζίντζερ, αποθηκεύστε ένα μέρος το ριζώματος για να το ξαναφυτέψετε. Επαναλάβετε τη διαδικασία φύτευσης και θα έχετε έναν συνεχή κύκλο ανάπτυξης και συγκομιδής τζίντζερ.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε στο Νερό και να τα Απολαύσετε στο Σπίτι