in , , , , ,

12 Εκπληκτικά Οφέλη της Πάπρικας για το Δέρμα, τα Μαλλιά και την Υγεία

Κάψε Φύλλα Δάφνης: 6 Εκπληκτικά Οφέλη από το Κάψιμο Φύλλων Δάφνης
12 Εκπληκτικά Οφέλη της Πάπρικας για το Δέρμα, τα Μαλλιά και την Υγεία

Όλοι τρώμε πιπεριές. Αποτελούν μια ωραία προσθήκη σε σαλάτες και μαγειρευτά. Όμως, η πάπρικα είναι εξαιρετικά υγιεινή και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε και Κ, μέταλλα όπως ασβέστιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο, αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή. Κάψε Φύλλα Δάφνης: 6 Εκπληκτικά Οφέλη από το Κάψιμο Φύλλων Δάφνης

12 Εκπληκτικά Οφέλη της Πάπρικας για το Δέρμα, τα Μαλλιά και την Υγεία

Δέρμα

Υγιή επιδερμίδα

Οι βιταμίνες και τα καροτενοειδή βελτιώνουν την επιδερμίδα εμποδίζοντας την παραγωγή μελανίνης. Χρησιμοποιήστε την για να έχετε λαμπερό δέρμα.

Δερματικά προβλήματα

Η πάπρικα βοηθά στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων, ακμής, ατελειών, μαύρων στιγμάτων κ.λπ. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά για να σβήσει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τα σκοτεινά σημεία.

Κιρσοί

Η πάπρικα δυναμώνει τις φλέβες, και καταπραΰνει κάθε ενόχληση και πρήξιμο. Δεν θα δείτε ποτέ αυτές τις μοβ φλέβες να βγαίνουν έξω από το δέρμα σας.

Μαλλιά

Η βιταμίνη Β6 στην πάπρικα αποτρέπει την τριχόπτωση. Ο σίδηρος διεγείρει τη ροή του αίματος και ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Θρέψτε τα μαλλιά σας

Χρησιμοποιήστε τακτικά πάπρικα για να θρέψετε και να ενισχύσετε τα μαλλιά σας. Δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ εύθραυστα ή φριζαρισμένα μαλλιά. Η πάπρικα ενυδατώνει τα μαλλιά και θα απολαύσετε τη φυσική της λάμψη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τα Οφέλη της Τσουκνίδας: Για Αναιμία, Διαβήτη,Ουρικό Οξύ, Αιμορροϊδες και πολλά άλλα

Οφέλη για την υγεία

Αντιφλεγμονώδης παράγοντας

Η πάπρικα είναι πλούσια σε βιταμίνες και δρα ως ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Ανακουφίζει από τον πόνο, και μειώνει το πρήξιμο. Χρησιμοποιήστε το στη θεραπεία της ρευματοειδούς φλεγμονής των αρθρώσεων και της οστεοαρθρίτιδας.

Υπέρταση

Η καψαϊκίνη στην πάπρικα χαλαρώνει τα τριχοειδή αγγεία και έτσι ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Ώθηση ενέργειας

Χρησιμοποιήστε πάπρικα για να ενισχύσετε την ενέργειά σας και να αποτρέψετε την κούραση. Η βιταμίνη Β6 βελτιώνει τις λειτουργίες των ενζύμων και καίει τη γλυκόζη. Τα θρεπτικά συστατικά της πάπρικας διεγείρουν τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα.

Όραση

Τα καροτενοειδή βελτιώνουν την όραση και αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Η πάπρικα προλαμβάνει την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.

Πέψη

Χρησιμοποιήστε πάπρικα για να ελέγξετε τα πεπτικά προβλήματα. Διεγείρει την παραγωγή σάλιου και γαστρικών υγρών και έτσι ενισχύει την πέψη. Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες.

Αυπνία

Η βιταμίνη Β6 επηρεάζει τον εγκέφαλό σας και βελτιώνει τη λειτουργία των ορμονών σας. Η πάπρικα βελτιώνει τη λειτουργία της σεροτονίνης και της νορεπινεφρίνης και παρέχει έναν φυσιολογικό κύκλο ύπνου.

Σκορβούτο

Η βιταμίνη C το καθιστά εξαιρετικό φάρμακο για το σκορβούτο. Είναι μια κατάσταση που εκδηλώνεται με αιμορραγία των ούλων, πόνο στα οστά, ίκτερο και διάρροια. Προσθέστε πάπρικα στη διατροφή σας και η κατάστασή σας θα βελτιωθεί σημαντικά.

Αναιμία

Ο σίδηρος και η βιταμίνη C βελτιώνουν την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Χρησιμοποιείτε τακτικά την πάπρικα για τη θεραπεία της αναιμίας και την πρόληψη της κούρασης/ερεθισμού.

Υγιή καρδιά

Η βιταμίνη Ε προλαμβάνει τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Προλαμβάνει το εγκεφαλικό και το έμφραγμα. Η βιταμίνη C, ο σίδηρος, ο φώσφορος, το μαγνήσιο και το κάλιο το καθιστούν μια εξαιρετική θεραπεία για καρδιακά προβλήματα. Η πάπρικα καθαρίζει το αίμα και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Πληγές

Η βιταμίνη Ε διευκολύνει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η βιταμίνη C βελτιώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτά τα δύο επιταχύνουν τη φυσική διαδικασία επούλωσης και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πάπρικα για να θεραπεύσετε τραυματισμούς, πληγές, πρηξίματα, κοψίματα κ.λπ.

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης Ένα Αβοκάντο την Ημέρα τον Γιατρό τον Κάνει Πέρα – Οφέλη και Βιταμίνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί ιδρώνουμε στον ύπνο μας; Η επιστήμη αποκαλύπτει

Γιατί ιδρώνουμε στον ύπνο μας; Η επιστήμη αποκαλύπτει

Αν Κάνετε Ένα από Αυτά Τότε Σίγουρα Έχετε Στρες!