in , , , , ,

Γιατί το να ΜΗΝ Φοράτε Σαγιονάρες Μπορεί να Είναι Ευεργετικό για την Υγεία σας

Γιατί το να ΜΗΝ Φοράτε Σαγιονάρες Μπορεί να Είναι Ευεργετικό για την Υγεία σας
Γιατί το να ΜΗΝ Φοράτε Σαγιονάρες Μπορεί να Είναι Ευεργετικό για την Υγεία σας

Ενώ οι σαγιονάρες μπορεί να φαίνονται δελεαστικές το καλοκαίρι, επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα πόδια σας μακροπρόθεσμα. Υγιή Μάτια Καλοκαίρι: 7 Συμβουλές

Κίνδυνος βακτηρίων και μυκήτων

Γιατί το να ΜΗΝ Φοράτε Σαγιονάρες Μπορεί να Είναι Ευεργετικό για την Υγεία σας

Εκθέτουν τα πόδια σας σε επικίνδυνα μικρόβια όπως ο σταφυλόκοκκος, θέτοντάς τα σε κίνδυνο σοβαρών λοιμώξεων ακόμα και ακρωτηριασμού. Οι μεταδοτικές μυκητιασικές ασθένειες όπως τα κονδυλώματα και το πόδι του αθλητή είναι επίσης συχνές.

Αργός βηματισμός

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Auburn που συνέκρινε σαγιονάρες και παπούτσια στο ανθρώπινο βάδισμα διαπίστωσε ότι οι σαγιονάρες έχουν μικρότερα βήματα και χρόνο στήριξης.

Αυξημένος κίνδυνος πτώσεων

Το να φοράτε σαγιονάρες απαιτεί συνεχή επαφή με το έδαφος και κράτημα του ποδιού, κάτι που μειώνει τη σταθερότητα στο περπάτημα και αυξάνει την πιθανότητα πτώσεων.

Φθορά στη φτέρνα

Λόγω της συχνής πρόσκρουσης και της λεπτής σόλας, το να φοράτε σαγιονάρες για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στη φτέρνα.

Φουσκάλες

Το μοναδικό σημείο προσάρτησης για τις σαγιονάρες είναι οι πλαϊνοί ιμάντες, οι οποίοι τρίβονται συνεχώς στο δέρμα, δημιουργώντας επώδυνες φουσκάλες που μπορούν να μετατραπούν σε ανοιχτές πληγές και να οδηγήσουν σε βακτηριακές λοιμώξεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Φορτίζετε το Κινητό Τηλέφωνο Δίπλα στο Κεφάλι σας

Μόνιμη βλάβη στα δάχτυλα των ποδιών

Η χρήση τους βάζει το πόδι σε μια ανώμαλη θέση «τανάλιας», η οποία με την πάροδο του χρόνου οδηγεί σε παραμορφώσεις στα δάχτυλα του ποδιού, όπως σφυροδακτυλία .

Επιδείνωση κάλων

Η λαβή στα δάχτυλα που απαιτείται για τη διατήρηση των σαγιονάρων μπορεί να προκαλέσει επώδυνους κάλους, ειδικά ανάμεσα στο μεγάλο δάκτυλο και στο δεύτερο δάχτυλο του ποδιού όπου ακουμπά το λουρί τους.

Διαταραχή της στάσης του σώματος

Τα επίπεδα παπούτσια δεν έχουν επαρκή στήριξη στη φτέρνα, γεγονός που διαταράσσει την κατανομή βάρους, την κυκλοφορία του αίματος και τη στάση του σώματος, ειδικά όταν φοριούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κίνδυνος τενοντίτιδας και κοτσιού

Το να φοράτε συχνά σαγιονάρες αλλάζει τη στάση σας, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στις αρθρώσεις των ποδιών σας. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στα πόδια, όπως ενόχληση, τενοντίτιδα και κότσι.

Τοξικά υλικά

Για να ελαχιστοποιήσετε τις αλλεργίες και την πιθανή έκθεση στο BPA, μια χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο, επιλέξτε υφασμάτινες ή δερμάτινες σαγιονάρες αντί για λάτεξ.

*Λάβετε υπόψη ότι ΔΕΝ σκοπεύουμε να δώσουμε ιατρική συμβουλή. Οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού υγείας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Τα 6 Σημάδια Ανισορροπίας Ηλεκτρολυτών που Πρέπει να Προσέξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη από καιγόμενα φύλλα δάφνης,συμβουλές,χρήσιμα,

Κάψε Φύλλα Δάφνης: 6 Εκπληκτικά Οφέλη από το Κάψιμο Φύλλων Δάφνης

ξενώνας με χώρο εργασίας,υπνοδωμάτιο ξενώνας,διακόσμηση ξενώνα,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

43 Ιδέες για Ξενώνες με Χώρο Εργασίας