in , , ,

Κι όμως φταίει η χτένα: Viral σε δευτερόλεπτα τα 3 τιπς που θα σε σώσουν αν τα μαλλιά σου λαδώνουν κάθε 2 μέρες

Κι όμως φταίει η χτένα: Viral σε δευτερόλεπτα τα 3 τιπς που θα σε σώσουν αν τα μαλλιά σου λαδώνουν κάθε 2 μέρες
Κι όμως φταίει η χτένα: Viral σε δευτερόλεπτα τα 3 τιπς που θα σε σώσουν αν τα μαλλιά σου λαδώνουν κάθε 2 μέρες

Τα λιπαρά μαλλιά μόλις λίγες ώρες μετά το λούσιμο, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για ορισμένες γυναίκες, οι οποίες αναζητούν τρόπους για να τα κάνεις να δείχνουν φρέσκα και καθαρά για περισσότερο.

Η λιπαρότητα στο τριχωτό μπορεί να κάνει την εμφάνισή της για διάφορους λόγους και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι βρώμικα, ωστόσο, πολλές είναι οι γυναίκες που τα λούζουν καθημερινά, σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τη λιπαρή ρίζα, πράγμα που όμως δεν ενδείκνυται ή δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα μυστικά, που μπορεί να υιοθετήσει ή να αποφύγει μία γυναίκα με λιπαρά μαλλιά, προκειμένου να τα διατηρήσει φρέσκα μετά το λούσιμο, για πολύ περισσότερο.

Μαλλιά που Λαδώνουν Αντιμετώπιση: Αυτά είναι τα 3 λάθη που κάνεις και το κόλπο για να τα λούζεις μόλις 2 φορές την εβδομάδα

Τρία μυστικά για όσες γυναίκες έχουν λιπαρά μαλλιά

#1. Dry shampoo

Το ξηρό σαμπουάν έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τελευταία, ακριβώς για να σε σώσει από μια bad hair day ή για τις ημέρες εκείνες που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για λούσιμο – στέγνωμα – περιποίηση μαλλιών (ιδίως αν έχεις μακριά μαλλιά, καταλαβαίνεις τι εννοούμε).

Ωστόσο, έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει καμιά φορά περισσότερο τα μαλλιά, αφού προκαλεί (ή επιταχύνει) την υπερέκκριση σμήγματος στο τριχωτό, που με τη σειρά του δίνει αυτή την εικόνα της λιπαρότητας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Περιόρισέ το στις απολύτως απαραίτητες περιστάσεις και απόφυγέ το στην καθημερινότητά σου. Αντιθέτως, κάνε την έρευνά σου για ένα σαμπουάν καθαρισμού ειδικό για λιπαρά μαλλιά, που θα ρυθμίσει και θα απομακρύνει απαλά το σμήγμα και θα αφήσει μια αίσθηση φρεσκάδας στα μαλλιά για περισσότερο.

5 Τροφές που Προκαλούν Λιπαρά Μαλλιά και 3 που το Αποτρέπουν

Note: Η σωστή επιλογή σαμπουάν έχει μεγάλη σημασία, καθώς αν υποφέρεις από λιπαρότητα αλλά επιμένεις να λούζεσαι με σαμπουάν λάμψης ή σαμπουάν για ξηρά μαλλιά, πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα: να λαδώνουν πιο εύκολα τα μαλλιά σου.

Tip: Μην ξεχνάς να ξεβγάζεις πάρα πολύ καλά τα μαλλιά σε κάθε λούσιμο, καθώς έχεις αποδειχτεί ότι και τα υπολείμματα haircare προϊόντων καθώς και σαπουνιού προκαλούν πρόωρο λάδωμα στα μαλλιά.

#2. Προσοχή στις βούρτσες σου

Οι βούρτσες που δεν καθαρίζονται συχνά και προσεκτικά, μαζεύουν μικρόβια, τρίχες και σκόνη που μεταφέρονται στα μαλλιά σου με το βούρτσισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνει η τρίχα μια ώρα αρχύτερα (ακόμα δηλαδή κι αν είσαι φρεσκολουσμένη), ενώ είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις ακόμα και μικρές μολύνσεις στο τριχωτό, αν για παράδειγμα πάσχεις από ακμή ή άλλες δερματοπάθειες.

Tip: Απομάκρυνε τις τρίχες που έχουν ξεμείνει στα δόντια της και στη συνέχεια βάλε λίγο σαμπουάν ανάμεσά τους. Τρίψε καλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα ώστε να απομακρυνθούν σκόνη, βακτήρια και άλλα λίπη και ξέπλυνε καλά με άφθονο νερό.

Tip #2: Το ίδιο, περίπου, ισχύει και για τις μαξιλαροθήκες που δεν αλλάζονται συχνά και μπορεί να φέρουν μικρόβια και βρωμιά από τη συνεχόμενη χρήση ή από τη σκόνη που βρίσκεται στον αέρα κλπ. Φρόντισε να τις αλλάζεις τακτικά.

#3. Παραλείπεις την απολέπιση

Βάλε στη ρουτίνα σου την ήπια απολέπιση με ένα ειδικό sculp scrub, έτσι ώστε να καθαρίσεις καλά και επαρκώς το τριχωτό και να απομακρύνεις νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, ρύπους και υπολείμματα από σαμπουάν και άλλα haircare προϊόντα και προϊόντα styling που πολλές φορές παραμένουν και επιβαρύνουν την τρίχα. Ιδίως αν έχεις λιπαρά μαλλιά, το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

τάση διακόσμησης σπιτιού,χρώματα ζαχαρωτών,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

Η Νέα Τάση Διακόσμησης Σπιτιού Είναι Χρώματα Ζαχαρωτών Παντού

μοντέρνα διακόσμηση μπροστινής βεράντας,ιδέες διακόσμησης βεράντας,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,

81 Ιδέες Μοντέρνας Διακόσμηση Μπροστινής Βεράντας