Πώς να Καταλάβετε εάν ο Φακός Επαφή Είναι Ακόμα στο Μάτι σας και πως να τον Βρείτε αν Χαθεί

Εάν φοράτε φακούς επαφής, σιγουρά έχετε βιώσει το άγχος όταν δεν μπορείτε να καταλάβετε εάν είναι ακόμα στο μάτι σας. Αν και μπορεί να φαίνεται απίθανο σε άτομα που δεν έχουν φορέσει φακούς επαφης, είναι σύνηθες φαινόμενο να γλιστρούν από τη θέση τους και να είναι δύσκολο να βρεθούν. Όταν συμβεί αυτό, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι μην πανικοβάλλεστε. Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε ήρεμοι και να μην τρίβετε τα μάτια σας, καθώς αυτό μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει το σχίσιμο του φακού ή την καταστροφή του ματιού σας. Τα Μάτια σας Μπορούν να Αποκαλύψουν Πόσο θα Ζήσετε Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

Πώς να Καταλάβετε εάν ο Φακός Επαφή Είναι Ακόμα στο Μάτι σας και πως να τον Βρείτε αν Χαθεί

Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ένας φακός επαφής είναι ακόμα στο μάτι σας και να πως να τον βγάλετε με ασφάλεια.

Ξεκινήστε πλένοντας τα χέρια σας

Πριν ξεκινήσετε να ψαρεύετε για έναν χαμένο φακό, πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα εισάγετε μικρόβια ή βρωμιά που θα μπορούσαν να ερεθίσουν περισσότερο το μάτι σας.

Ελέγξτε την όρασή σας

Εάν δεν είστε σίγουροι αν η επαφή είναι ακόμα στο μάτι σας, ξεκινήστε ελέγχοντας την όρασή σας. Οι διαφορές στην όραση μπορεί να είναι μικρές, οπότε καλύψτε το άλλο μάτι, λέει ο Lazar. Στη συνέχεια, αξιολογήστε την όρασή σας στο μάτι όπου λείπει η επαφή.

«Εάν η όρασή σας είναι θολή ή παραμορφωμένη στο ένα μάτι, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι ο φακός έχει μετακινηθεί από τη θέση του», είπε.

Δείτε ακόμη 10 Εύκολοι Τρόποι για να Φροντίσετε Ευαίσθητα Μάτια

Χρησιμοποιήστε καθρέφτη και φως

Εάν η όρασή σας είναι θολή, η επαφή μπορεί να έχει πέσει από το μάτι σας ή απλώς να έχει ξεφύγει από το συνηθισμένο σημείο της. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να το ψάξετε αλλού στο μάτι σας. Κάνετε αυτό με έναν καθρέφτη και ένα έντονο φως, όπως ένα φως μακιγιάζ ή ένα ring light. Ένας μεγεθυντικός καθρέφτης μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Μπορεί να δείτε την άκρη του φακού να προεξέχει κάτω από το βλέφαρο ή στον σκληρό χιτώνα, το λευκό μέρος του ματιού.

Κλείστε τα μάτια σας και γουρλώστε τα

Ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε τον φακό; Δοκιμάστε να κλείσετε τα μάτια σας και να τα γουρλώσετε. Αυτό μπορεί να τον επανατοποθετήσει καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, προσθέστε τεχνητά δάκρυα στα μάτια σας για να βοηθήσετε τον φακό να κινείται πιο ελεύθερα. Το να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας γρήγορα μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Related Post

Ψηλαφίστε το μάτι σας

Εάν η κίνηση των ματιών σας δεν έχει αποτέλεσμα, κλείστε το μάτι σας και ψηλαφίστε απαλά πάνω από το βλέφαρο. Ένα εξόγκωμα ή ρυτίδα θα μπορούσε να είναι ο φακός σας.

Μόλις έχετε μια ιδέα για το πού μπορεί να βρίσκεται ο φακός, κοιτάξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση (αν βρίσκεται στο δεξί μέρος του ματιού σας, κοιτάξτε αριστερά). Στη συνέχεια, με το μάτι σας κλειστό, κάντε απαλό μασάζ στο βλέφαρό σας για να επαναφέρετε τον φακό στη θέση του.

Ελέγξτε τα βλέφαρά σας

Συχνά, οι χαμένοι φακοί βρίσκονται στα βλέφαρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό εάν έχετε ξηρά μάτια. Ξεκινήστε ελέγχοντας το κάτω βλέφαρό σας τραβώντας το προς τα κάτω.

Στη συνέχεια, ελέγξτε την πάνω περιοχή τραβώντας το πάνω βλέφαρό σας προς τα πάνω ενώ κοιτάτε προς τα κάτω. Δεδομένου ότι μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε το βλέφαρό σας, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει με την αναζήτησή σας.

Θυμηθείτε, ο φακός επαφής δεν μπορεί να περάσει πίσω από το μάτι σας

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι οι φακοί τους έχουν πάει στο πίσω μέρος των ματιών τους και έχουν χαθεί για πάντα. Αλλά αυτό είναι αδύνατο.

Ένας φακός επαφής δεν μπορεί να “χαθεί” πίσω από το μάτι σας λόγω της δομής του. Αυτό συμβαίνει επειδή ο επιπεφυκότας, η μεμβράνη που καλύπτει το μπροστινό μέρος του ματιού, σχηματίζει «μια τσέπη που εμποδίζει τα αντικείμενα να πάνε πίσω από το μάτι σας.

Καλέστε το γιατρό σας εάν αισθάνεστε άβολα

Όταν τα έχετε δοκιμάσει όλα αυτά και ακόμα δεν μπορείτε να βρείτε τον φακό σας, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό του για να δει αν ο φακός είναι ακόμα στο μάτι σας ή για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενόχληση έχετε.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Γιατί τα Μάτια σας Έχουν Τσίμπλες Όταν Ξυπνάτε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα