in , , ,

Ο Ευκάλυπτος Απωθεί τα Μυρμήγκια;

ευκάλυπτος και μυρμήγκια,αντιμετώπιση μυρμηγκιών,φυσικό εντομοαπωθητικό,συμβουλές για έντομα,χρήσιμα,
ευκάλυπτος και μυρμήγκια,αντιμετώπιση μυρμηγκιών,φυσικό εντομοαπωθητικό,συμβουλές για έντομα,χρήσιμα,

Ο ευκάλυπτος απωθεί τα μυρμήγκια; Αν έχετε την ίδια ερώτηση στο μυαλό σας, εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε! Πώς να Απωθήσετε τα Μυρμήγκια με Φύλλα Στεγνωτηρίου

marinpuutarha

Τι είναι ο ευκάλυπτος

Το γένος Eucalyptus περιλαμβάνει περισσότερα από 700 είδη, που ποικίλλουν σε μέγεθος, σχήμα φύλλου και σύνθεση ελαίου. Μερικά κοινά είδη περιλαμβάνουν το Eucalyptus globulus (μπλε κόμμι της Τασμανίας), το Eucalyptus citriodora (με άρωμα λεμονιού), το Eucalyptus radiata (στενοφυλλο) και το Eucalyptus camaldulensis (κόκκινο κόμμι του ποταμού), μεταξύ άλλων.

Οι ευκάλυπτοι είναι γνωστοί για τα αιθέρια έλαιά τους, τα οποία εξάγονται από τα φύλλα μέσω μιας διαδικασίας απόσταξης με ατμό. Το λάδι είναι συνήθως άχρωμο ή ανοιχτό κίτρινο και έχει ένα έντονο, ξεχωριστό άρωμα. Η σύνθεση του λαδιού ευκαλύπτου μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το είδος, αλλά γενικά περιέχει ενώσεις όπως η ευκαλυπτόλη (επίσης γνωστή ως κινεόλη), το άλφα-πινένιο και το λιμονένιο, που συμβάλλουν στη χαρακτηριστική του μυρωδιά.

Το έλαιο ευκαλύπτου έχει μακρά ιστορία παραδοσιακής ιατρικής χρήσης. Είναι γνωστό για τις αποχρεμπτικές και αποσυμφορητικές του ιδιότητες, καθιστώντας το ευεργετικό για παθήσεις του αναπνευστικού όπως ο βήχας, το κρυολόγημα και η συμφόρηση των ρινικων κόλπων. Το λάδι χρησιμοποιείται συχνά σε θεραπείες εισπνοής, τρίψιμο στο στήθος και ατμόλουτρα για να βοηθήσει στην ανακούφιση των αναπνευστικών συμπτωμάτων. Επιπλέον, το έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται τοπικά ως αντισηπτικό για μικρά κοψίματα, πληγές και δερματικές μολύνσεις.

Ο ευκάλυπτος απωθεί τα μυρμήγκια και πως;

bgreen_dk

Δείτε ακόμη Μυρμήγκια στο σπίτι; Διώξτα ΣΗΜΕΡΑ με 10 φυσικούς τρόπους!

Άρα, ο ευκάλυπτος απωθεί τα μυρμήγκια; Η απάντηση είναι ναι! Περιέχει μια φυσική ένωση που ονομάζεται κινεόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Όταν τα μυρμήγκια συναντούν το άρωμα του ευκαλύπτου, είναι πιθανό να αποφύγουν την περιοχή και να αναζητήσουν τροφή αλλού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Σπρέι ελαίου ευκαλύπτου: Αραιώστε το έλαιο ευκαλύπτου με νερό και χρησιμοποιήστε το ως σπρέι γύρω από περιοχές όπου υπάρχουν μυρμήγκια ή όπου θέλετε να αποτρέψετε την είσοδο τους. Ανακατέψτε περίπου 10-15 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε κατά μήκος των μονοπατιών των μυρμηγκιών, των σημείων εισόδου ή των περιοχών που είναι επιρρεπείς σε δραστηριότητα μυρμηγκιών. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται.
  • Φράγμα φύλλων ευκαλύπτου: Τοποθετήστε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου στη διαδρομή των μυρμηγκιών ή κοντά στα σημεία εισόδου τους. Θρυμματίστε ελαφρά τα φύλλα για να απελευθερωθεί η μυρωδιά τους. Το έντονο άρωμα του ευκαλύπτου μπορεί να αποτρέψει τα μυρμήγκια από το να περάσουν το φράγμα. Αντικαταστήστε τα φύλλα περιοδικά καθώς μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους.
  • Φακελάκια ή σακουλάκια: Φτιάξτε μικρά φακελάκια ή σακουλάκια γεμάτα με αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου ή μερικές σταγόνες βαμβακιού εμποτισμένες με έλαιο ευκαλύπτου. Τοποθετήστε τα κοντά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε μυρμήγκια, όπως ντουλάπια κουζίνας, παράθυρα ή πόρτες. Το άρωμα που απελευθερώνεται από τον ευκάλυπτο θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια να πλησιάσουν.
  • Μουλιάστε με έλαιο ευκαλύπτου: Μουλιάστε ένα βαμβάκι ή ένα ύφασμα σε έλαιο ευκαλύπτου και τοποθετήστε το κοντά σε ίχνη μυρμηγκιών ή σημεία εισόδου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπάλες βαμβακιού με έλαιο ευκαλύπτου για να μπλοκάρετε τα κενά ή τις ρωγμές όπου τα μυρμήγκια μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ο ευκάλυπτος μπορεί να είναι αποτελεσματικός στην απώθηση των μυρμηγκιών, μπορεί να μην εξαλείψει ολόκληρη την προσβολή μυρμηγκιών. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με τα μυρμήγκια, συνιστάται η χρήση ευκάλυπτου ως συμπληρωματικό μέτρο μαζί με άλλες μεθόδους καταπολέμησης των μυρμηγκιών.

Άλλα έντομα που μπορεί να απωθήσει ο ευκάλυπτος

balconygardenweb

Ο ευκάλυπτος είναι ένα ευέλικτο φυσικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απώθηση μιας ποικιλίας ενοχλητικών εντομών. Χρησιμοποιώντας το έλαιο ευκαλύπτου ως φυσικό απωθητικό, μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας χωρίς να εκθέσετε τον εαυτό σας ή την οικογένειά σας σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

  • Κουνούπια: Ο ευκάλυπτος περιέχει μια φυσική ένωση που ονομάζεται ευκαλυπτόλη, η οποία έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου ως φυσικό απωθητικό κουνουπιών απλώνοντάς το στο δέρμα σας ή διαχέοντάς το στον αέρα.
  • Μύγες: Το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απώθηση των μυγών. Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό και ψεκάστε το διάλυμα σε περιοχές όπου υπάρχουν μύγες.
  • Κοριούς: Το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στην απώθηση των κοριών. Ανακατέψτε το έλαιο ευκαλύπτου με νερό και ψεκάστε το στο στρώμα και το κρεβάτι σας για να κρατήσετε μακριά τους κοριούς.
  • Κατσαρίδες: Το έλαιο ευκαλύπτου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απώθηση των κατσαρίδων. Ανακατέψτε το λάδι ευκαλύπτου με νερό και ψεκάστε το σε περιοχές όπου υπάρχουν κατσαρίδες, όπως γύρω από την κουζίνα και το μπάνιο.
  • Ακάρεα σκόνης: Το έλαιο ευκαλύπτου έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των πληθυσμών των ακάρεων σκόνης. Ανακατέψτε το έλαιο ευκαλύπτου με νερό και ψεκάστε το σε κλινοσκεπάσματα, χαλιά και ταπετσαρίες για να αποτρέψετε τα ακάρεα της σκόνης.

Δείτε επίσης 5 Οικονομικοί Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τα Μυρμήγκια

φώτο / φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Χρειάζεται Στα Παιδιά Να Δίνουμε Βιταμίνες; Τα Γνωστά Καθημερινά Ζελεδάκια, Το Μουρουνέλαιο ή Τα Σιρόπια;

Χρειάζεται Στα Παιδιά Να Δίνουμε Βιταμίνες; Τα Γνωστά Καθημερινά Ζελεδάκια, Το Μουρουνέλαιο ή Τα Σιρόπια;

Προβλήματα Με Τον Ύπνο: Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε; 5 Λόγοι που το Υπνοδωμάτιό σας σας Κρατά Ξύπνιους

Προβλήματα Με Τον Ύπνο: Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε; 5 Λόγοι που το Υπνοδωμάτιό σας σας Κρατά Ξύπνιους