in , , , ,

Η Φύτευση Δέντρων σε Τετράγωνες Τρύπες Βοηθά να Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα και πιο Δυνατά

φύτευση δέντρων,φύτευση σε τετράγωνες τρύπες,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
φύτευση δέντρων,φύτευση σε τετράγωνες τρύπες,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά οι στρογγυλές τρύπες δεν είναι το καλύτερο σχήμα για τη φύτευση δέντρων. Οι τετράγωνες τρύπες ενθαρρύνουν τις ρίζες να σπείρουν προς το φυσικό έδαφος, δείχνουν οι δοκιμές φύτευσης. 10 Οπωροφόρα Δέντρα που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Γλάστρες

Η Φύτευση Δέντρων σε Τετράγωνες Τρύπες Βοηθά να Μεγαλώνουν πιο Γρήγορα και πιο Δυνατά

Σύμφωνα με τον βοτανολόγο Τζέιμς Γουόνγκ, οι τετράγωνες τρύπες ενθαρρύνουν τις ρίζες να «φουσκώσουν» στο εγγενές έδαφος, ενώ οι στρογγυλές τρύπες τις ενθαρρύνουν να σπειρωθούν σε μια σφιχτή μπάλα.

Στην αρχή, τα δέντρα που φυτεύονται σε στρογγυλές τρύπες φαίνεται να ευδοκιμούν. Αλλά σε λίγες μόνο εβδομάδες πολλά λιμοκτονούν και πεθαίνουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή το δενδρύλλιο ριζώνει εύκολα στο αφράτο, λιασμένο χώμα με το οποίο γεμίζει η τρύπα. Όταν όμως φτάνουν στο σκληρό, συμπιεσμένο χώμα στην περίμετρο της τρύπας, γυρίζουν σε κυλινδρικό σχήμα, σαν να βρίσκονται σε δοχείο.

«Μόλις οι ρίζες ωριμάσουν, θα πυκνώσουν και θα σκληρύνουν σε έναν σφιχτό δακτύλιο, δημιουργώντας μια υπόγεια ζώνη που θα πνίξει το φυτό, με αποτέλεσμα τελικά τη στασιμότητα ανάπτυξης και ακόμη και τον θάνατο του πολύτιμου δέντρου σας.

Δείτε ακόμη Ποια Δέντρα ΔΕΝ Πρέπει να Μεγαλώνουν ΔΙΠΛΑ στο Σπίτι σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το σκάψιμο μιας τετράγωνης τρύπας μπορεί να αποτρέψει όλα αυτά.

Συστηματικές δοκιμές φύτευσης έχουν δείξει ότι οι ρίζες δεν είναι τόσο καλές στην ανάπτυξη σε στρογγυλές τρύπες.

Όταν οι ρίζες φτάσουν τη γωνία της τετράγωνης τρύπας, αντί να δημιουργήσουν μια σπείρα, βγαίνουν από την τρύπα φύτευσης στο περιμετρικό έδαφος.

Οι τετράγωνες τρύπες επιταχύνουν σταθερά την ανάπτυξη δέντρων και τα κάνουν πιο ανθεκτικά στις περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η ξηρασία, σύμφωνα με πειράματα.

Για να μειώσετε το «φαινόμενο του δοχείου» και να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας ακόμη περισσότερο, παραλείψετε το χώμα πλούσιο σε λίπασμα και κομπόστ.

Αντίθετα, ξαναγεμίστε την τρύπα σας με το χώμα που σκάψατε. Αυτό θα βοηθήσει τις ρίζες να απλωθούν όλο και πιο βαθιά σε αναζήτηση θρεπτικών συστατικών αντί να παραμείνουν μαζεμένες.

Επιπλέον, κλαδέψτε τυχόν στριφτές ή μπερδεμένες ρίζες από την άκρη της ρίζας πριν φυτέψετε το δενδρύλλιο. Έτσι, πυροδοτείτε την παραγωγή ενώσεων που διεγείρουν ενεργά την ανάπτυξη των ριζών.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για την παραλία,συμβουλές για την παραλία,χρήσιμα,καλοκαιρινές συμβουλές,

11 Κόλπα για την Παραλία που θα Σώσουν το Καλοκαίρι σας

Πας διακοπές; Βάλε Μια Πάνα Στην Γλάστρα Σου: Πώς οι Παιδικές Πάνες Μπορούν Να Βοηθήσουν Τα Φυτά Σας Να Μεγαλώσουν Και Να Μην Ξεραθούν [Βίντεο]

Πας διακοπές; Βάλε Μια Πάνα Στην Γλάστρα Σου: Πώς οι Παιδικές Πάνες Μπορούν Να Βοηθήσουν Τα Φυτά Σας Να Μεγαλώσουν Και Να Μην Ξεραθούν [Βίντεο]