in , , ,

Έπιπλα Βεράντας Σαν Καινούργια: Πώς Να Τα Καθαρίσεις Με Ένα Μόνο Υλικό!

Έπιπλα Βεράντας Σαν Καινούργια: Πώς Να Τα Καθαρίσεις Με Ένα Μόνο Υλικό!
Έπιπλα Βεράντας Σαν Καινούργια: Πώς Να Τα Καθαρίσεις Με Ένα Μόνο Υλικό!

Ο χώρος της βεράντας και του μπαλκονιού του σπιτιού σας είναι συνήθως χωρίς στέγη και ευπρόσβλητος στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα τα έπιπλα να λερώνονται γρήγορα και να πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να το κάνετε αυτό που και να κάνετε τα έπιπλά σας να φαίνονται σαν καινούργια. Μία εξαιρετική λύση λοιπόν για τον καθαρισμό των επίπλων της βεράντας και του μπαλκονιού, αποτελεί το ξίδι. Το ξίδι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά για να κάνετε τα έπιπλα της βεράντας να είναι αστραφτερά και έτοιμα να τα απολαύσετε ξανά. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας και μπαλκονιού με ένα μόνο υλικό!

γιατί να χρησιμοποιείτε ξίδι στα έπιπλα βεράντας

Πριν να σας δείξω το πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας με ξίδι, μια σημαντική ερώτηση είναι “γιατί ξίδι;” Δηλαδή, από όλα τα καθαριστικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, γιατί να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ξίδι; Η απλή απάντηση είναι ότι το ξίδι είναι φυσικό, ασφαλές και αποτελεσματικό. Είναι φυσικό γιατί το ξίδι είναι ένας φυσικός παράγοντας που παράγεται από τη ζύμωση ουσιών που περιέχουν ζάχαρη. Είναι ασφαλές γιατί το ξίδι είναι ένα ήπιο οξύ. Έτσι, όταν το χρησιμοποιείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τοξικές αναθυμιάσεις ή δερματικές αντιδράσεις. Τέλος είναι αποτελεσματικό γιατί καθαρίζει… Σκοτώνει τις μούχλες που υπάρχουν στα έπιπλα βεράντας και επίσης αποτρέπει τη μελλοντική ανάπτυξη μούχλας.

υλικά για τον καθαρισμό επίπλων βεράντας

Ένας ή δύο μεγάλοι κουβάδες, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την ανάμειξη του ξιδιού με το νερό για πλύσιμο.

Μεγάλο σφουγγάρι ή πανί μικροϊνών, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή και το τρίψιμο του διαλύματος ξιδιού στα έπιπλα της βεράντας.

Βούρτσα με μαλακές τρίχες για τον καθαρισμό ευαίσθητων επιφανειών για την αποφυγή γρατζουνιών.

Βρύση και λάστιχο για να συνδεθεί από μια βρύση και να ξεπλύνει το ξίδι και τη βρωμιά από τα έπιπλα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα χρειαστείτε έναν επιπλέον κουβά με καθαρό νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε το αραιωμένο ξίδι στα έπιπλα.

Μαγειρική σόδα για την αφαίρεση σκληρών λεκέδων.

Υγρό πιάτων για να αφαιρέσετε λεκέδες από λιπαρά τρόφιμα.

Πώς να καθαρίσετε τα έπιπλα βεράντας με ξίδι

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα καλό σημείο για να καθαρίσετε τα έπιπλα

Αναζητήστε ένα ασφαλές μέρος για να καθαρίσετε τα έπιπλα. Αυτό συμβαίνει επειδή το ξίδι δεν είναι φιλικό προς τη ζωή των φυτών και μπορεί να σκοτώσει λουλούδια, γρασίδι και ζιζάνια. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε έναν χώρο όπου μπορείτε να καθαρίσετε τα έπιπλα με ξίδι χωρίς να καταστρέψετε το περιβάλλον του κήπου σας. Συνήθως, η περιοχή του αίθριου, αν υπάρχει είναι τέλεια για αυτό, αλλά φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόντα φυτά που μπορεί να παρεμποδίζουν.

Βήμα 2: Ανακατέψτε το διάλυμα ξιδιού

Χρησιμοποιήστε τον μεγάλο κουβά για να αναμίξετε το διάλυμα ξιδιού. Ρίξτε 4,5 λίτρα νερό στον κουβά και μετρήστε ένα φλιτζάνι (250 ml) ξίδι και προσθέστε το στον κουβά και ανακατέψτε το διάλυμα. Εάν θέλετε ο καθαρισμός σας να έχει ένα ενδιαφέρον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικά αιθέρια έλαια σε αυτήν. Αυτό διώχνει τη μυρωδιά του ξιδιού.

Βήμα 3: Απλώστε το διάλυμα ξιδιού στα έπιπλα και πλύνετε

Το πώς θα κάνετε αυτό το βήμα εξαρτάται από τον τύπο των επίπλων βεράντας σας. Θα εξετάσουμε κάθε τύπο με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Έπιπλα βεράντας με αφαιρούμενο εξωτερικό ύφασμα

Εάν τα έπιπλα βεράντας σας έχουν εξωτερικό ύφασμα που μπορεί να αφαιρεθεί, θα ήταν καλύτερο να τα αφαιρέσετε και να τα πλύνετε σε πλυντήριο ρούχων ή στο χέρι, εάν αυτό δεν είναι επιλογή. Προσθέστε ξίδι στη θήκη του πλυντηρίου και ρυθμίστε έναν ευαίσθητο κύκλο πλύσης για να αποφύγετε τη φθορά. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, στεγνώστε τα μαξιλάρια στον αέρα.

Έπιπλα βεράντας με μη αφαιρούμενα εξωτερικά υφάσματα

Εάν έχετε έπιπλα βεράντας με μαξιλάρια που δεν μπορούν να κλείσουν με φερμουάρ, θα πρέπει να φέρετε τα έπιπλα έξω στο καθορισμένο σημείο όπου θα τα πλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ψεκάσετε το διάλυμα ξιδιού στα έπιπλα της βεράντας. Βουρτσίστε τα και περιμένετε για τριάντα λεπτά έως μία ώρα. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεπλύνετε με ένα λάστιχο.

Εάν υπάρχουν σκληροί λεκέδες στα μαξιλάρια, μουλιάστε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα ξιδιού, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι και τρίψτε. Για να αφαιρέσετε εύκολα λιπαρούς λεκέδες ή λεκέδες φαγητού, προσθέστε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού πιάτων στο διάλυμα ξιδιού κατά τον καθαρισμό. Εάν θέλετε να αποφύγετε τη μελλοντική μούχλα, αφού ξεπλύνετε καλά τα μαξιλάρια, εφαρμόστε ξανά το διάλυμα ξιδιού, αλλά μην ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Απλώς αφήστε τα έπιπλα να στεγνώσουν στον αέρα.

Έπιπλα βεράντας από πλαστικό ή γυαλί

Στην περίπτωση που τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή γυαλί, ψεκάστε πάνω τους το διάλυμα ξιδιού για να φύγει όλη η μούχλα και το ωίδιο. Αφήστε το για είκοσι λεπτά ή περισσότερο, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα λάστιχο και κρατήστε το στον ήλιο για να στεγνώσει.

Έπιπλα βεράντας από ξύλο, πέτρες ή χυτοσίδηρο

Για έπιπλα από ξύλο, πέτρα ή χυτοσίδηρο, μην ψεκάζετε ξίδι. Αντίθετα, απλώς εφαρμόστε το διάλυμα ξιδιού στα έπιπλα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα πανί από μικροΐνες.

Σημειώστε ότι το ξύδι δεν είναι πολύ φιλικό με το ξύλο ή το αλουμίνιο, επομένως θα χρειαστείτε ένα πολύ αραιωμένο διάλυμα ξιδιού. Καθαρίστε απαλά τις σκληρές επιφάνειες των επίπλων και τρίψτε τη βρωμιά με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες. Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε γρήγορα με ένα λάστιχο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να στεγνώσετε την επιφάνεια των επίπλων πριν τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα.

Βήμα 4: Επιθεώρηση

Επιθεωρήστε τα έπιπλα για να δείτε αν υπάρχει ακόμα μούχλα και βρωμιά. Εάν βρείτε τέτοια στοιχεία, τότε θα πρέπει να αναμίξετε μια καλή ποσότητα ξιδιού και να καθαρίσετε ξανά την περιοχή. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα με ένα πανί και αφήστε τα στον ήλιο για να βεβαιωθείτε ότι στεγνώνουν σωστά.

Πρόληψη της συσσώρευσης μούχλας και ωιδίου

Θέλετε να καταστήσετε όσο πιο δύσκολη γίνεται τη δημιουργία μούχλας και ωιδίου στα έπιπλα της βεράντας σας, έτσι ώστε να μην κάνετε εκτεταμένο καθάρισμα όλη την ώρα; Κάνοντας τα ακόλουθα θα αποτρέψετε, ή τουλάχιστον θα παρεμποδίσετε σοβαρά, το σχηματισμό μούχλας και ωιδίου στα έπιπλα της βεράντας σας.

Καταρχάς βεβαιωθείτε ότι υπάρχει συνεχής ροή αέρα. Εάν τα έπιπλα της βεράντας σας βρίσκονται σε κλειστό χώρο, ίσως χρειαστεί να πάρετε έναν αφυγραντήρα για να αφαιρέσετε την υγρασία. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να πάρετε έναν ανεμιστήρα για να φυσά αέρα στο χώρο.

Αποφύγετε να κρατάτε τα έπιπλα όπου δεν υπάρχει ηλιακό φως. Ένα σκοτεινό και υγρό περιβάλλον γεννά μούχλα και ωίδιο. Κρατήστε τα έπιπλά σας έξω από τη σκιά ή ανοίξτε το μέρος για να αφήσετε το φως του ήλιου να φτάσει στα έπιπλα σας. Εάν τα έπιπλα είναι κάτω από ένα δέντρο, θα πρέπει να κόψετε τα παλιά κλαδιά.

Εάν τα έπιπλα βρίσκονται κάτω από μία τέντα, θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από αναπνεύσιμα υλικά που θα επιτρέπουν την εισροή και εκροή αέρα.

Κρατήστε τα έπιπλά σας στεγνά. Εάν εκτεθεί στη βροχή, προσπαθήστε να το στεγνώσετε όσο το δυνατόν συντομότερα.

via inthewash / tospitakimou

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

ΠΡΟΣΟΧΗ Στην Άμμο Και Τις Πετσέτες: Αυτά Μπορεί Να Κολλήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ Στην Άμμο Και Τις Πετσέτες: Αυτά Μπορεί Να Κολλήσεις

Κάντε τα Πάνινα Παπούτσια να Λάμψουν Ξανά Εύκολα και Γρήγορα!

Κάντε τα Πάνινα Παπούτσια να Λάμψουν Ξανά Εύκολα και Γρήγορα!