in , , , ,

Μούχλα Στο Σπίτι: Ιδού Τα 11 Μεγάλα Λάθη που Οδηγούν στην Ανάπτυξη Της Και Τα Κάνεις Κάθε Μέρα

Μούχλα Στο Σπίτι: Ιδού Τα 11 Μεγάλα Λάθη που Οδηγούν στην Ανάπτυξη Της Και Τα Κάνεις Κάθε Μέρα
Μούχλα Στο Σπίτι: Ιδού Τα 11 Μεγάλα Λάθη που Οδηγούν στην Ανάπτυξη Της Και Τα Κάνεις Κάθε Μέρα

Η μούχλα ευδοκιμεί σε υγρές, ζεστές περιοχές τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι σας. Αν και δεν είναι άμεσα επιβλαβης για τον άνθρωπο, οι αλλεργίες στη μούχλα είναι αρκετά συχνές. Αλλά εκτός από τις συνέπειες για την υγεία, η μούχλα είναι ανεπιθύμητος επισκέπτης στο σπίτι σας. Δημιουργεί αποχρωματισμένες κηλίδες σε τοίχους, δάπεδα και οροφές και μπορείς να καταστρέψει την ταπετσαρία, το χαλί, τις γυψοσανίδες και τη μόνωση. Δυστυχώς, πολλοί κάνουν απλά λάθη που προάγουν άθελά τους την ανάπτυξη μούχλας μέσα και γύρω από το σπίτι τους. Επικίνδυνη Μούχλα στο Μπάνιο: Πώς να την Αποτρέψετε Και Να Προστατέψετε Την Υγεία Σας

Ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά εσωτερικού χώρου

istockphoto.com

Το υπερβολικό πότισμα των φυτών εσωτερικών χωρών δεν σαπίζει τις ρίζες ενός φυτού μόνο, αλλά χρησιμεύει επίσης ως ανοιχτό παράθυρο για να εισέλθει η μούχλα. Εάν παρατηρήσετε ένα στρώμα λευκής μούχλας στην επιφάνεια του χώματος των φυτών εσωτερικού χώρου, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να την αφαιρέσετε μαζί με χώμα και αντικαταστήστε το με καθαρό, φρέσκο χώμα γλάστρας. Ποτίστε τα φυτά σας μόνο όταν το χώμα στεγνώσει περίπου 1-2 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια.

Δεν επισκευάζετε μικρές διαρροές

istockphoto.com

Η μικροσκοπική διαρροή πίσω από την τουαλέτα. Η αργή διαρροή κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας. Είναι δελεαστικό να αγνοήσετε αυτές τις μικρές διαρροές, αλλά με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνετε την ανάπτυξη μούχλας που αγαπά την υγρασία. Είναι πολύ πιο εύκολο να επιδιορθώσετε μια διαρροή όσο είναι ακόμη μικρή, γι’ αυτό μην το χρονοτριβείτε. Καλέστε έναν επαγγελματία ή, εάν είναι μέσα στις δεξιότητές σας, διορθώστε μόνοι σας τυχόν διαρροές αμέσως μόλις τις παρατηρήσετε.

Αφήνετε χυμένα υγρά στα χαλιά

istockphoto.com

Το χυμένο ποτήρι νερό ή άλλο ποτό μόλις εισχωρήσει κάτω από το χαλί, γίνεται το τέλειο σημείο για να ανθίσει η μούχλα. Να τα σκουπίζετε αμέσως, ακόμα κι αν είναι μόνο νερό. Όχι μόνο θα αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας, αλλά θα μειώσετε και τους λεκέδες από χαλιά.

Η υγρασία στο σπίτι είναι πολύ υψηλή

istockphoto.com

Σε ορισμένες περιοχές η υψηλή υγρασία είναι απλώς ένα φυσιολογικό μέρος του καλοκαιριού. Μπορεί, ωστόσο, να γίνει πρόβλημα εάν η εσωτερική υγρασία φτάσει πολύ πάνω από 60%, καθώς η προκύπτουσα συμπύκνωση σε τοίχους, δάπεδα και παράθυρα θα μπορούσε να είναι αρκετή για να υποστηρίξει την ανάπτυξη μούχλας. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα σε υγρές περιοχές του σπιτιού σας.

Βροχή

istockphoto.com

Εάν οι μακροχρόνιες διαρροές στην οροφή ή γύρω από τα παράθυρά σας αφήνουν τη βροχή να στάζει μέσα, θα πληρώσετε τελικά ένα τίμημα όχι μόνο για ζημιές σε χρώμα, γυψοσανίδες, ακόμη και ξύλινα πλαίσια αλλά και στην ανάπτυξη μούχλας. Όπως συμβαίνει με όλες τις διαρροές, είναι καλύτερο να φροντίσετε τις επισκευές το συντομότερο δυνατό, προτού μπει μούχλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα με Έλαιο Γαρύφαλλου

Αφήνετε βρεγμένες πετσέτες ή ρούχα στο πάτωμα

istockphoto.com

Είτε πρόκειται για μια πετσέτα μετά το ντους, το ιδρωμένο πουκάμισο και το σορτς είτε για το μαγιό, το υγρό ύφασμα που έχει μείνει πετάμενο στο πάτωμα είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για τη μούχλα. Θα μυρίσετε τη χαρακτηριστική μυρωδιά της σε μόλις μια μέρα, εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για αυτόν τον ενοχλητικό μύκητα. Κρεμάστε τις πετσέτες μετά από κάθε χρήση και πλύνετε αμέσως τα βρεγμένα ή ιδρωμένα ρούχα ή κρεμάστε τα για να στεγνώσουν πριν τα ρίξετε στο καλάθι των άπλυτων.

Δεν αερίζεται το μπάνιο

istockphoto.com

Τα μπάνια είναι ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα καθώς τείνουν να είναι ζεστά και υγρά. Για να διατηρήσετε το επίπεδο υγρασίας χαμηλό, αφήστε την πόρτα ανοιχτή μετά από μπάνιο ή ντους, αφήστε τον ανεμιστήρα αερισμού του μπάνιου να λειτουργεί για τουλάχιστον 20 λεπτά, κλείστε την κουρτίνα του ντους για να στεγνώσει και κρεμάστε πάντα τις βρεγμένες πετσέτες και τα χαλάκια μπάνιου.

Η κουζίνα είναι γεμάτη ατμούς

istockphoto.com

Οι κουζίνες είναι ένα άλλο αγαπημένο σημείο για μούχλα επειδή προσφέρουν άφθονη υγρασία για την ανάπτυξή της Όταν βράζετε κατσαρόλες με νερό, ανοίξτε ένα παράθυρο, αν είναι δυνατόν ή τον ανεμιστήρα εξαερισμού. Σκουπίστε αμέσως τα χυμένα υγρά και αποφύγετε να αφήσετε μεγάλους σωρούς πιάτων στο νεροχύτη. Απλώστε την πετσέτα πιάτων ώστε να αερίζεται μεταξύ των χρήσεων και πλύνετε την τακτικά.

Έχετε κουτιά από χαρτόνι στοιβαγμένα στο γκαράζ

istockphoto.com

Η μούχλα αναπτύσσεται γρήγορα σε υγρό χαρτί, επομένως ένα γκαράζ γεμάτο με στοιβαγμένα χαρτόκουτα είναι πιθανό να μετατραπεί σε παιδική χαρά για μύκητες εάν η υψηλή υγρασία ή οι διαρροές βρέξουν τα κουτιά. Μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας επισκευάζοντας τυχόν διαρροές στην οροφή ή στο πάτωμα του γκαράζ. Αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να διαχωρίσετε αρκετά κουτιά ώστε να επιτρέπεται η ροή αέρα μεταξύ τους ή ακόμα καλύτερα, να μεταφέρετε το περιεχόμενο σε πλαστικά δοχεία αποθήκευσης με σφιχτά καπάκια. Τοποθετώντας μερικούς κάδους γεμάτους με άμμο γάτας ή ενεργό άνθρακα γύρω από το γκαράζ θα βοηθήσει επίσης στον έλεγχο της υγρασίας.

Αποθηκεύετε φρέσκα καυσόξυλα μέσα στο γκαράζ ή το σπίτι

istockphoto.com

Τα φρεσκοκομμένα καυσόξυλα απελευθερώνουν πολλή υγρασία καθώς το ξύλο παλαιώνει. Μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα ξύλα σας, αποθηκεύστε τα έξω σε ένα σημείο που να προστατεύονται από τα κλιματικά στοιχεία και να έχουν αρκετή ροή αέρα – όχι στο γκαράζ ή στο σαλόνι σας, όπου η υγρασία και η ζεστασιά είναι πιθανό να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας.

Δεν σκουπίζετε αρκετά συχνά

istockphoto.com

Τα σπόρια μούχλας παρασύρονται στον αέρα, τελικά κατακάθονται στο πάτωμα, όπου κλωτσούνται εύκολα από τα δικά ας πόδια και των κατοικίδιων ζώων. Εάν τα σπόρια τελικά προσγειωθούν κάπου υγρά και ανενόχλητα, είναι πιθανό να αρχίσουν να αναπτύσσονται και να διαιρούνται. Η μούχλα χρειάζεται μόλις 24 έως 48 ώρες για να δημιουργήσει μια αποικία. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα δάπεδα, ιδιαίτερα τα χαλιά και τις μοκέτες, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των σπορίων μούχλας από το σπίτι σας. Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με φίλτρο HEPA.

πηγή / φώτο

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε Μούχλα σε Ξύλο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση σπιτιού με φράουλες,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

Διακόσμηση Σπιτιού με Φράουλες για να Γλυκάνετε το Χώρο σας

οφέλη μελιού μανούκα,συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές διατροφής,διατροφή,

Το Ακατέργαστο Μέλι Μανούκα Σκοτώνει Κάθε Βακτήριο Συμπεριλαμβανομένων των Ανθεκτικών στα Αντιβιοτικά Υπερμικροβίων