in , , , ,

Βλάπτουν τους Πνεύμονες όσο το Κάπνισμα: Προσοχή Στα Είδη Καθαρισμού Οικιακής Χρήσης

είδη καθαρισμού οικιακής χρήσης,βλάβη στους πνεύμονες,συμβουλές υγείας,υγεία,
είδη καθαρισμού οικιακής χρήσης,βλάβη στους πνεύμονες,συμβουλές υγείας,υγεία,

Γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τακτικά είδη καθαρισμού οικιακής ή επαγγελματικης χρήσης για 20 χρόνια είχαν τόση βλάβη στους πνεύμονες όσο αν κάπνιζαν ένα πακέτο την ημέρα την ίδια περίοδο, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή μελέτη. Τα Τατουάζ Μπορεί να Μολύνουν με Καρκινογόνα Βαρέα Μέταλλα τους Λεμφαδένες σας

Τα Είδη Καθαρισμού Οικιακής Χρήσης Βλάπτουν τους Πνεύμονες όσο το Κάπνισμα

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν της Νορβηγίας παρακολούθησαν τη χρήση προϊόντων καθαρισμού από 6.000 ανθρώπους για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν συχνά είδη καθαρισμού είχαν σημαντική διαφορά στην πνευμονική λειτουργία από τις γυναίκες που δεν το έκαναν. Η διαφορά ήταν λιγότερο σημαντική στους άνδρες. Δεν είναι σαφές γιατί.

Οι ερευνητές λένε ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι άνδρες που εργάζονται ως καθαριστές συγκρίνονται με άνδρες με επαγγέλματα που τους εκθέτουν σε άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Δείτε ακόμη Αυτοάνοσα, Ορμονικά, Χαμηλός Σίδηρος – Ποια Προβλήματα Υγείας Αποκαλύπτει η Κατάσταση των Μαλλιών σας

«Φοβόμασταν ότι τέτοιες χημικές ουσίες, προκαλώντας σταθερά λίγη βλάβη στους αεραγωγούς μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, θα μπορούσαν να επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης της πνευμονικής λειτουργίας που συμβαίνει με την ηλικία», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Cecile Svanes. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν στη Νορβηγία.

Ο φόβος τους αποδείχθηκε σωστός.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν είδη καθαρισμού τακτικά είχαν σημαντικά μειωμένη πνευμονική ικανότητα και υψηλότερα ποσοστά άσθματος.

«Όταν εισπνεύσετε μικρά σωματίδια από καθαριστικά που προορίζονται για τον καθαρισμό του δαπέδου και όχι των πνευμόνων σας, ίσως δεν είναι τόσο περίεργο τελικά», είπε ο Svanes.

Οι ερευνητές αποδίδουν τη μείωση της πνευμονικής λειτουργίας στη βλάβη που προκαλούν οι καθαριστικοί παράγοντες στους βλεννογόνους που καλύπτουν τους αεραγωγούς.

Συμβουλεύουν να αποφεύγετε τα είδη καθαρισμού και να χρησιμοποιείτε ένα πανί από μικροΐνες και νερό. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι επίσης δοκιμασμένα στο χρόνο φυσικά προϊόντα που μπορούν να καθαρίσουν σχεδόν οτιδήποτε.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Kομμάτια Mικροπλαστικού Παντού: Προσλαμβάνουμε Περισσότερο Πλαστικό από τα Ρούχα μας παρά από θαλασσινά, Αλάτι ή Εμφιαλωμένο Νερό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Φτιάξω το Δικό Μου Άρωμα Στο Σπίτι Με Αιθέρια Έλαια: Οδηγίες και Βίντεο

Πώς να Φτιάξω το Δικό Μου Άρωμα Στο Σπίτι Με Αιθέρια Έλαια: Οδηγίες και Βίντεο

κουνούπια,αντιμετώπιση κουνουπιών,σπιτικό αντικουνουπικό,εντομοαπωθητικά φυτά,συμβουλές,χρήσιμα,

Τσίμπημα Κουνουπιού: Πως να Έχετε Ξένοιαστο Καλοκαίρι Χωρίς Κουνούπια