in , , , ,

Αυτοάνοσα, Ορμονικά, Χαμηλός Σίδηρος – Ποια Προβλήματα Υγείας Αποκαλύπτει η Κατάσταση των Μαλλιών σας

Ποια Προβλήματα Υγείας Αποκαλύπτει η Κατάσταση των Μαλλιών σας
Ποια Προβλήματα Υγείας Αποκαλύπτει η Κατάσταση των Μαλλιών σας

Αν ταλαιπωρείστε με τα μαλλιά σας υπάρχει περίπτωση να κρύβεται ένα πρόβλημα υγείας. Η τριχόπτωση ή η εμφάνιση νέων μαλλιών σε συγκεκριμένο σημείο μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. 11 Πράγματα που Αποκαλύπτουν τα Κόπρανα για την Υγεία μας

Τα πιο πιθανά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την κατάσταση των μαλλιών σας είναι:

Αυτοάνοσα νοσήματα

Ποια Προβλήματα Υγείας Αποκαλύπτει η Κατάσταση των Μαλλιών σας

Αν και σπάνια, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει τα τριχοθυλάκια με συνέπεια την τριχόπτωση σε συγκεκριμένες περιοχές, την απώλεια όλων των μαλλιών στο κεφάλι ή ακόμα και στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Η λήψη στεροειδών μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να αναπτυχθούν ξανά.

Ορμονικά προβλήματα

Η ξαφνική τριχοφυΐα ή τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε ανδρογόνα, ορμόνες που υπάρχουν σε άνδρες και γυναίκες αλλά σε διαφορετικό ποσοστό. Τα υψηλά επίπεδα τους στις γυναίκες προκαλούν υπερτρίχωση που υποδηλώνει ορμονική διαταραχή όταν συνοδεύεται επίσης από διαταραχή της εμμήνου ρύσεως, ακμή, αύξηση κοιλιακού λίπους, αύξηση σωματικού βάρους και γρήγορη ανάπτυξη τριχοφυΐας σε μια γυναίκα που δεν είχε πρόβλημα πριν.

Δείτε ακόμη Γιατί η Κατανάλωση Επιδορπίων Γιαουρτιού Μπορεί να Βλάψει την Υγεία σας

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Εάν η υπερτρίχωση συνυπάρχει με προβλήματα έμμηνου ρήσης, είναι πιθανό μια γυναίκα να πάσχει από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Όγκοι

Εάν η έντονη τριχοφυΐα είναι ξαφνική μαζί με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, είναι πιθανό να υπάρχει όγκος, εξαιτίας του οποίου απελευθερώνονται ανδρογόνα, μεταβάλλοντας τα ορμονικά επίπεδα στον οργανισμό. Συνήθως πρόκειται για όγκο των επινεφριδίων ή των ωοθηκών.

Ανεπάρκεια σιδήρου ή υποθυρεοειδισμός

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να χάνουν μαλλιά την άνοιξη και το φθινόπωρο και άλλοι το καλοκαίρι και το χειμώνα. Ωστόσο, η αισθητή τριχόπτωση μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου ή υποθυρεοειδισμού. Εάν πεφτουν τις τρίχες στα φρύδια σας ή σχηματίζονται γραμμές στα νύχια σας, μπορεί να έχετε μια αυτοάνοση πάθηση που συνδέεται με τον θυρεοειδή σας. Τέλος, μπορείτε έχετε τριχόπτωση μετά από εγκυμοσύνη ή διακοπή αντισυλληπτικών χαπιών.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης ΦΕΡΙΤΙΝΗ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ «ΑΔΕΙΕΣ» ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΙΔΗΡΟΥ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός ανεμιστήρα,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Καθάρισμα Ανεμιστήρα: Έτσι θα Τον Καθαρίσετε Εύκολα σε 10 Λεπτά με Απλά Υλικά Που Έχετε Στο Ντουλάπι

Τι Μπορείτε να Φτιάξετε σε Καφετιέρα Φίλτρου Εκτός από Καφέ

Τι Μπορείτε να Φτιάξετε σε Καφετιέρα Φίλτρου Εκτός από Καφέ