in , , , ,

Τα Τατουάζ Μπορεί να Μολύνουν με Καρκινογόνα Βαρέα Μέταλλα τους Λεμφαδένες σας

Τα Τατουάζ Μπορεί να Μολύνουν με Καρκινογόνα Βαρέα Μέταλλα τους Λεμφαδένες σας
Τα Τατουάζ Μπορεί να Μολύνουν με Καρκινογόνα Βαρέα Μέταλλα τους Λεμφαδένες σας

Σχεδόν τα μισά μελάνια για τατουάζ περιέχουν «μη ασφαλή επίπεδα» βαρέων μετάλλων και άλλων καρκινογόνων ουσιών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι αυτά μπορεί να καταλήξουν από το δέρμα στους λεμφαδένες. Οι Δερματολόγοι Προειδοποιούν Γιατί Δεν Πρέπει να Κάνετε Τατουάζ Πάνω στις Ελιές σας

Τα Τατουάζ Μπορεί να Μολύνουν με Καρκινογόνα Βαρέα Μέταλλα τους Λεμφαδένες σας

Το 43% 358 μελανιών τατουάζ που αναλύθηκαν από το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιείχαν «μη ασφαλή επίπεδα» καρκινογόνων πολυαρωματικών υδρογονανθράκων. Περιείχαν επίσης αρσενικό, κάδμιο, μόλυβδο, υδράργυρο και νικέλιο, όλα γνωστά ή πιθανά καρκινογόνα.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports διαπίστωσε ότι αυτές οι επιβλαβείς ουσίες μετακινούνται από το δέρμα και προσκολλώνται στους λεμφαδένες, το τμήμα του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα ξένων σωματιδίων και καρκινικών κυττάρων.

Αυτοί οι ρύποι βρίσκονται κυρίως στη χρωστική αιθάλη, προϊόν άνθρακα. Εκτός από το μαύρο άνθρακα, το δεύτερο πιο κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται στα μελάνια για τατουάζ είναι το διοξείδιο του τιτανίου, μια λευκή χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται επίσης σε αντηλιακά και χρώματα.

Δείτε ακόμη Kομμάτια Mικροπλαστικού Παντού: Προσλαμβάνουμε Περισσότερο Πλαστικό από τα Ρούχα μας παρά από θαλασσινά, Αλάτι ή Εμφιαλωμένο Νερό

Τα νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου ταξινομούνται ως «πιθανό καρκινογόνο» από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο και ως «επαγγελματικό καρκινογόνο» από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Radiology and Oncology λέει ότι προκαλούν «οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα κυτταρική βλάβη, γονοτοξικότητα, φλεγμονή και ανοσοαπόκριση».

Επιπλέον, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσε ότι το 60% των μελανιών που εξέτασαν περιείχαν «αζωενώσεις» που απελευθερώνουν καρκινογόνα μόρια όταν διασπώνται. Για παράδειγμα, το γνωστό καρκινογόνο o-Anisole σχηματίζεται όταν διασπάται η χρωστική ουσία που είναι γνωστή ως ερυθρός διαλύτης 1:

Η διάσπαση αυτών των ενώσεων πυροδοτείται από το ηλιακό φως και την ακτινοβολία λέιζερ, που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ.

«Όταν κάποιος θέλει να κάνει ένα τατουάζ, συχνά είναι πολύ προσεκτικός στην επιλογή ενός στούντιο όπου χρησιμοποιεί αποστειρωμένες βελόνες», είπε στον Guardian ο Hiram Castillo, ερευνητής στην Ευρωπαϊκή Εγκατάσταση Ακτινοβολίας Synchrotron στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

«Κανείς δεν ελέγχει τη χημική σύνθεση των χρωμάτων, αλλά η μελέτη μας δείχνει ότι ίσως θα έπρεπε».

Υπολογίζεται ότι το 40% των Αμερικανών millennials έχουν τουλάχιστον ένα τατουάζ.

Υπάρχουν πιο ασφαλή, πιο φυσικά μελάνια για τατουάζ. Για παράδειγμα, οι μη μεταλλικές οργανικές κόκκινες χρωστικές μπορούν να παρασκευαστούν από καρμίνη, κόκκινη λίμνη, σανταλόξυλο ή βραζιλόξυλο.

πηγή φωτογραφιών /φώτο

Δείτε επίσης 7 Μέρη του Σώματος που Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε Τατουάζ – Πίνακας Πόνου Τατουάζ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου: 34 Εντυπωσιακοί και Μοναδικοί Καθρέφτες που Αλλάζουν το Παιχνίδι της Διακόσμησης

Καθρέφτη, Καθρεφτάκι Μου: 34 Εντυπωσιακοί και Μοναδικοί Καθρέφτες που Αλλάζουν το Παιχνίδι της Διακόσμησης

χρήματα για διακοπές,εξοικονομήση χρημάτων,συμβουλές,χρήσιμα,

Δεν Έχετε Χρήματα για Διακοπές; Χρήσιμες Συμβουλές για να τα Εξοικονομήσετε