in , , , , , ,

ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια

ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια
ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια

Είτε καθαρίζετε, μαγειρεύετε ή κάνετε DIY, βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό ζευγάρι γάντια για να προστατευτείτε από βακτήρια, μικρόβια, χημικές ουσίες και τραυματισμούς. Τα γάντια μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των χεριών και του σώματός σας από διάφορους κινδύνους. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα κατάλληλα γάντια για κάθε διαφορετική εργασία. Ξέμεινες από Απορρυπαντικό Πλυντηρίου Ρούχων; Αυτό Μπορείς Να Κάνεις

istockphoto.com

Υπάρχουν διάφοροι τύποι γαντιών, καθένας κατάλληλος για διαφορετικούς τύπους εργασιών. Για παράδειγμα, τα γάντια από λατέξ και νιτριλίου μιας χρήσης προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή όταν εργάζεστε με μικρότερα αντικείμενα. Μπορούν επίσης να προστατεύσουν από χημικά και έλαια. Ωστόσο, αν θέλετε μα προστατεύει το δέρμα σας από τρυπήματα καθώς εργάζεστε, ένα ζευγάρι γάντια εργασίας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πότε πρέπει να φοράτε γάντια και ποιοι τύποι είναι καλύτεροι για διάφορες εργασίες καθαρισμού και DIY.

Καθαρισμός τουαλέτας

istockphoto.com

Οι τουαλέτες μπορούν να φιλοξενούν βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια. Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε την τουαλέτα για να αποτρέψετε την εξάπλωσή τους. Εκτός από τα μικρόβια που θα μπορούσαν να υπάρχουν πάνω ή μέσα στην τουαλέτα, το καθαριστικό λεκάνης τουαλέτας που χρησιμοποιείτε μπορεί να περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες που δεν θέλετε να πέσουν στα χέρια σας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε γάντια από λατέξ ή νιτριλίου μιας χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να απολυμάνετε τα γάντια μετά τον καθαρισμό της τουαλέτας.

Πλύσιμο πιάτων

istockphoto.com

Θα πρέπει επίσης να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα γιατί βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από το ζεστό νερό, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει τα έλαια στο δέρμα σας που το διατηρούν ενυδατωμένο. Επιπλέον, η χρήση γαντιών θα βοηθήσει επίσης στην προστασία του δέρματός σας από τον ερεθισμό από τα καθαριστικά που χρησιμοποιείτε.

Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε λόγους για να σκεφτείτε να φοράτε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα, τότε κάντε το για την υγεία σας. Το σφουγγάρι της κουζίνας είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι, επομένως θα θέλετε να αποφύγετε την κατά λάθος μεταφορά βακτηρίων ή παθογόνων σε εσάς ή σε άλλες επιφάνειες της κουζίνας. Επιλέξτε ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ ή σιλικόνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κηπουρική

istockphoto.com

Πριν βγείτε για δουλειά στον κήπο, θα πρέπει επίσης να φορέσετε ένα ζευγάρι γάντια. Εκτός από την προστασία των χεριών σας από τρυπήματα από ζιζάνια, τριαντάφυλλα και άλλα αντικείμενα στον κήπο, τα γάντια κηπουρικής μπορούν να σας προστατεύσουν από ασθένειες και μολύνσεις. Για παράδειγμα, ένα είδος λεγεωνέλλας που βρίσκεται στο φυτόχωμα είναι υπεύθυνο για περίπου τις μισές περιπτώσεις λεγιονέλλωσης. Τα βακτήρια και οι μύκητες που βρίσκονται στο έδαφος μπορούν επίσης να προκαλέσουν άλλα προβλήματα, όπως σήψη ή σποροτρίχωση. Τα ιδανικά γάντια είναι αυτά για το κλάδεμα τριανταφυλλιών.

Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο

istockphoto.com

Δεν θα βγάζατε ποτέ φαγητό από ζεστό φούρνο χωρίς προστασία, αλλά χρειάζεστε πραγματικά ένα ζευγάρι γάντια φούρνου; Λοιπόν ναι. Οι πιάστρες για κατσαρόλες μπορούν να προσφέρουν κάποια προστασία, αλλά δεν καλύπτουν το πίσω μέρος του χεριού σας και δεν το προστατεύουν εάν ακουμπήσει σε μια ζεστή σχάρα φούρνου. Τα πολύ μακριά γάντια φούρνου θα σας προστατεύσουν από επώδυνα και δυνητικά σοβαρά εγκαύματα σε όλες τις πλευρές.

Δείτε ακόμη Τι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΕ να Καθαρίζετε με Ξύδι στο Σπίτι

Καθαρισμός αμμοδόχου γάτας

istockphoto.com

Εάν έχετε γάτα, φορέστε ένα ζευγάρι γάντια πριν καθαρίσετε την αμμοδόχο της. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν από τοξοπλάσμωση αφού έρθουν σε άμεση επαφή με τα περιττώματα μιας γάτας. Αν και αυτό δεν αποτελεί τεράστια ανησυχία για τους περισσότερους ανθρώπους, μπορεί να είναι πολύ σοβαρό για έγκυες ή για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επιλέξτε λαστιχένια γάντια ή γάντια από λάτεξ μιας χρήσης.

Ηλεκτρολογικές εργασίες

istockphoto.com

Σχεδιάζετε κάποια ηλεκτρολογική εργασία; Αν ναι, βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι με ένα ζευγάρι γάντια ηλεκτρολόγου πριν ξεκινήσετε το έργο σας. Τα γάντια με μόνωση από καουτσούκ είναι ειδικά σχεδιασμένα για εργασία με ηλεκτρισμό. Παρέχουν ένα φράγμα για την προστασία του σώματος από ηλεκτροπληξία επειδή το καουτσούκ δεν μεταφέρει ηλεκτρισμό. Αυτό επιτρέπει στα γάντια να σταματήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα από το να διαρρεύσει στο σώμα.

Καθαρισμός φούρνου

istockphoto.com

Χωρίς την κατάλληλη προστασία, ο καθαρισμός του φούρνου μπορεί να γίνει επιβλαβής. Τα καθαριστικά φούρνου είναι διαβρωτικά και εάν έρθουν σε επαφή με το δέρμα σας, ενδέχεται να προκαλέσουν εγκαύματα ή βλάβη στους ιστούς. Να φοράτε πάντα ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης ή από καουτσούκ πριν ψεκάσετε το φούρνο σας με καθαριστικό ή σκουπίστε το μετά τον ψεκασμό. Είναι επίσης καλή ιδέα να προστατεύσετε τα χέρια σας φορώντας ένα μακρυμάνικο πουκάμισο. Τέλος, να γνωρίζετε ότι τα καθαριστικά φούρνου μπορεί να προκαλέσουν έλκος ή διάβρωση του ιστού των ματιών, γι’ αυτό είναι καλό να φοράτε ένα ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά κατά τον καθαρισμό.

Εργασία σε αυτοκίνητο

istockphoto.com

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με την εργασία στον κινητήρα ενός αυτοκινήτου. Μπορεί να καείτε, να κόψετε τα χέρια σας σε αιχμηρό μέταλλο, να εκθέσετε το δέρμα σας σε γράσα, αέρια ή άλλες χημικές ουσίες ή να τραυματίσετε τα χέρια ή τα δάχτυλά σας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Για αυτούς τους λόγους, είναι σημαντικό να φοράτε γάντια μηχανικού κάθε φορά που εργάζεστε στον κινητήρα ενός αυτοκινήτου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υλικών για να διαλέξετε, με το καουτσούκ νιτριλίου, το δέρμα και το βαμβάκι να είναι από τα πιο δημοφιλή.

Βάψιμο

istockphoto.com

Το βάψιμο —είτε ένας τοίχος είτε ένας καμβάς— μπορεί να εκθέσει τα χέρια σας σε μια σειρά από χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να εισέλθουν στα συστήματα του σώματός σας μέσω του δέρματος των χεριών σας. Το να φοράτε γάντια θα εμποδίσει αυτές τις δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες να εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Τα γάντια νιτριλίου είναι ένας από τους καλύτερους τύπους για χρήση κατά τη βάψιμο. Θα βοηθήσουν τα χέρια σας να παραμείνουν ευέλικτα και θα επιτρέψουν ένα πλήρες εύρος κινήσεων. Επιπλέον, θα προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη προστασία από χημικές ουσίες από αυτή που προσφέρουν τα γάντια λατέξ, τα οποία μπορούν να αποδομηθούν γρήγορα όταν έρθουν σε επαφή με ορισμένες από αυτές τις χημικές ουσίες.

Καθαρισμός σπασμένων γυαλιών

istockphoto.com

Αν σας πέσει ποτέ ένα ποτήρι κρασιού, μια λάμπα ή ένα γυάλινο μπολ, ξέρετε ότι το γυαλί μπορεί να σπάσει σε πολλά μικρά, αιχμηρά κομμάτια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φορέσει χοντρά, ανθεκτικά στο τρύπημα γάντια εργασίας πριν καθαρίσετε αιχμηρά θραύσματα γυαλιού.

Καθαρισμός ενυδρείου

istockphoto.com

Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση των ενυδρείων είναι μια σημαντική δουλειά και απαιτεί να φορέσετε γάντια. Χωρίς αυτά, είναι πιο πιθανό να έρθετε σε επαφή με τη φυματίωση των ψαριών. Αυτή η ζωονοσογόνος νόσος – μια ασθένεια των ψαριών που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο – μπορεί να προκαλέσει ξέσπασμα πληγών και εξογκωμάτων στα άκρα σας. Μπορεί επίσης να είναι πιο σοβαρή για τους ηλικιωμένους και για οποιονδήποτε με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Εκτός από την προστασία σας από πιθανή μόλυνση, η χρήση μακριών ελαστικών γαντιών καθαρισμού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα χέρια σας στεγνά και να προστατέψετε το δέρμα σας από την εμφάνιση εκζέματος ή εξανθήματος.

Τα γάντια θα βοηθήσουν επίσης στην προστασία των ψαριών σας από τους ρύπους στα χέρια σας. Εάν κάνετε πιο λεπτή δουλειά ή χειρίζεστε κάτι εύθραυστο, προτιμήστε γάντια νιτριλίου μιας χρήσης (χωρίς πούδρα και ασφαλή για ενυδρείο). Για άλλες εργασίες καθαρισμού και συντήρησης, επιλέξτε μακρυμάνικα γάντια ενυδρείου.

Δείτε επίσης Υπάρχει στην Πραγματικότητα Μεγάλη Διαφορά Μεταξύ PYREX και Pyrex

πηγή / φώτο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 117

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κίτρινισε Το Γκαζόν Σου; Κέρασέ Το Μια Μπύρα

Κίτρινισε Το Γκαζόν Σου; Κέρασέ Το Μια Μπύρα

Λαχταριστοί Λουκουμάδες Στο Air Fryer: Πως να Τους Φτιάξετε σε Φριτέζα Αέρος Χωρίς Πολλές Θερμίδες

Λαχταριστοί Λουκουμάδες Στο Air Fryer: Πως να Τους Φτιάξετε σε Φριτέζα Αέρος Χωρίς Πολλές Θερμίδες