in , , , , ,

Πόσο Επιβλαβές Είναι Πραγματικά να Φοράτε Καινούργια Ρούχα πριν τα Πλύνετε

πλύσιμο καινούργιων ρούχων,υγεία και ρούχα,συμβουλές υγείας,συμβουλές για ρούχα,υγεία,
πλύσιμο καινούργιων ρούχων,υγεία και ρούχα,συμβουλές υγείας,συμβουλές για ρούχα,υγεία,

Το να φοράτε καινούργια ρούχα χωρίς να τα πλύνετε πιθανότατα δεν θα σας σκοτώσει, αλλά μπορεί να προκαλέσει κάποιες επιβλαβείς συνέπειες. Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστούμε τα γυαλιά ηλίου – Δεν είναι αυτό που νομίζετε

Πόσο Επιβλαβές Είναι Πραγματικά να Φοράτε Καινούργια Ρούχα πριν τα Πλύνετε

Πιθανή βλάβη από το να φοράτε άπλυτα καινούργια ρούχα

Το θέμα με τα νέα ρούχα είναι ότι είναι πολύ πιθανό να μην είστε ο πρώτος που τα έχει δοκιμάσει ακόμα κι αν τα αγοράσετε μέσω διαδικτύου.

Ο Ντόναλντ Μπελσίτο, καθηγητής δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, έχει δει περιπτώσεις ψειρών που πιθανώς μεταδόθηκαν από την δοκιμή ρούχων σε κατάστημα και υπάρχουν ορισμένες μολυσματικές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν μέσω των ρούχων. Η άλλη προσβολή που έχει δει από τα ρούχα είναι η ψώρα.

Ο Μπελσίτο συμβουλεύει το πλύσιμο των καινούργιων ρούχων πριν τα φορέσετε.

Ένας άλλος δερματολόγος, ωστόσο, ο Will Kirby, M.D. του Hermosa Beach, CA εθεωρει ότι η πιθανότητα μεταφοράς ιών, βακτηρίων ή άλλων λοιμώξεων μέσω άπλυτων ενδυμάτων δεν είναι αδύνατη αλλά ο κίνδυνος είναι πολύ, πολύ μικρός.

Εάν ανυπομονείτε να φορέσετε το νέο σας μπλουζάκι, υπάρχει ένας άλλος επιτακτικός λόγος για να το σκεφτείτε δύο φορές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Προσοχή: Τα πιο τοξικά χημικά που έχετε στο σπίτι σας

Υπάρχουν πολλές χημικές ουσίες στα καινούργια σας ρούχα

Ενώ τα ρούχα πρέπει να φέρουν ετικέτα με τον τύπο του υφάσματος και τις οδηγίες φροντίδας, δεν συνοδεύονται από λίστα “ουσιών”. Ίσως θα έπρεπε. Σχεδόν όλα τα ρούχα είναι εμποτισμένα με ένα κοκτέιλ χημικών ουσιών που, όταν ακουμπήσουν στο δέρμα σας, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ακόμη και να απορροφηθούν στο σώμα σας.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η δερματολόγος Lindsey Bordone, M.D., στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πλένει τα καινούργια της ρούχα πριν τα φορέσει.

Επίσης, οταν τα ρούχα αποστέλλονται, διατηρούνται επίσης με κάποια συντηρητικά, έτσι ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα πάνω τους κατά τη διαδικασία αποστολής εάν υπάρχει υγρασία. Συγκεκριμένα, τα ρούχα επεξεργάζονται με ρητίνες φορμαλδεΰδης για να αποφευχθεί η μούχλα. Και η επαφή με φορμαλδεΰδη στα ρούχα μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις δερματίτιδας εξ επαφής και εκζέματος και να προκαλέσει ερεθισμό από τον χρήστη που αναπνέει τη χημική ουσία.

Το απλό πλύσιμο των ρούχων πριν το φορέσετε μπορεί να μειώσει δραστικά την ποσότητα της έκθεσης σε φορμαλδεΰδη. Ιδιαίτερα το πλύσιμο των παιδικών και ιδιαίτερα των βρεφικών ρούχων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς τα μικρά παιδιά τείνουν να έχουν ευαίσθητο δέρμα. Οι βαφές στα ρούχα μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Άλλα επιβλαβή χημικά στα ρούχα σας

Αλλά η φορμαλδεΰδη και η βαφή δεν είναι οι μόνες επιβλαβείς χημικές ουσίες στα ρούχα σας. Κάθε μέρος της διαδικασίας παραγωγής μπορεί να εισάγει μια άλλη χημική ουσία στις ίνες των ρούχων. Αυτό περιλαμβάνει χημικές ουσίες που βοηθούν το νήμα να γλιστράει μέσα από μηχανήματα ύφανσης ή βοηθούν τη βαφή να κολλήσει στις ίνες.

Η φορμαλδεΰδη είναι καρκινογόνα ουσία κατηγορίας 3, που είναι ο χαμηλότερος κίνδυνος και η ποσότητα είναι τόσο μικρή που θεωρείται ότι δεν θα παραμείνει απειλή για πολύ καιρό. Ωστόσο, ποιος θέλει να εκτίθεται εν γνώσει του ξανά και ξανά σε καρκινογόνες ουσίες;.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πλένετε τα ρούχα που θα φοράτε όταν ιδρώνετε. Η εφίδρωση ανοίγει τους πόρους σας και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφήσει τις χημικές ουσίες στα ρούχα.

πηγή φωτογραφιών /foto

Δείτε επίσης Το Χαρτί Υγείας Περιέχει Τοξικές Χημικές Ουσίες που Σύμφωνα με μια Νέα Μελέτη θα Μπορούσαν να Καταλήξουν στο Φαγητό σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 ιδέες για να διακοσμήσετε με ελάχιστα χρήματα το μπαλκόνι και να είναι το πιο ωραίο της γειτονιάς

6 ιδέες για να διακοσμήσετε με ελάχιστα χρήματα το μπαλκόνι και να είναι το πιο ωραίο της γειτονιάς

4 Τρόποι για να βάλεις tropical φωτοταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

4 Τρόποι για να βάλεις tropical φωτοταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο