in , , ,

Συναγερμός για τα πυρέξ: Γιατί “Σκάνε” μέσα στον φούρνο και ο μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού

Συναγερμός για τα πυρέξ: Γιατί “Σκάνε” μέσα στον φούρνο και ο μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού
Συναγερμός για τα πυρέξ: Γιατί “Σκάνε” μέσα στον φούρνο και ο μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού

Ποια η νέα έρευνα για τα πυρέξ;

Τόσα χρόνια έχουμε μάθει να εμπιστευόμαστε συγκεκριμένα προϊόντα για κάθε δουλειά. Στο σπίτι, στην κουζίνα, στο μπάνιο και γενικότερα στη ζωή μας.

Ένα από αυτά είναι και τα πυρέξ, τα πυρίμαχα σκεύη που είναι φτιαγμένα κυρίως από γυαλί και τα χρησιμοποιούμε για να μαγειρεύουμε χωρίς αυτά να επηρεάζονται ή να χαλάνε.

Τα πυρέξ υπάρχουν περίπου 100 χρόνια και τα χρησιμοποιούμε κυρίως για το μαγείρεμα στον φούρνο καθώς το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα είναι πολύ δυνατό και ανθεκτικό.

11 τρόποι για να χωρέσεις όλα τα τηγάνια και τα πυρέξ μέσα σε ένα ντουλάπι

Γιατί σπάνε τα Pyrex στο φούρνο

Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια, κατασκευάζονται διαφορετικά με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ανθεκτικά σε μεγάλες θερμοκρασίες όσο ήταν.

Το απόλυτο κόλπο για να Διώξω τα Περιστέρια και τις Δεκαοχτούρες από το μπαλκόνι – Ένα Αντικείμενο που κάνει Θαύματα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα πρώτα χρόνια, το υλικό που χρησιμοποιούσαν τα πυρέξ ήταν το βοριοπυριτικό γυαλί, που είναι πυρίμαχο και ανθεκτικό στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Κάτι που σήμαινε ότι μπορούσε το σκεύος να πάει από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολύ χαμηλές, χωρίς να σπάσει.

Αντίθετα με άλλα γυάλινα και κεραμικά μαγειρικά σκεύη, τα πυρέξ μπορούσαν να αντέξουν τα θερμικά σοκ, γι’ αυτό έχουν δεσπόζουσα θέση στην κουζίνα μας.

Από το 1998, όμως, άλλαξαν το υλικό τους σε soda-lime γυαλί, που είναι βέβαια ανθεκτικό αλλά όχι τόσο σε θερμικό σοκ και μεγάλη αλλαγή της θερμοκρασίας.

Οι καταναλωτές κατάλαβαν την αλλαγή όταν τα πυρέξ έσπαγαν στον φούρνο ή όταν τα έβγαζαν από αυτόν και τα έβαζαν σε κρύο περιβάλλον. Κάτι επικίνδυνο τόσο για το φαγητό, όσο και για την δική μας υγεία.

Τι πρέπει να προσέχεις αν έχεις πυρέξ και δεν θες να συμβεί κάποιο ατύχημα;

Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να προσθέσεις υγρό στο ζεστό σκεύος ενώ αν το βγάλεις από το ψυγείο, άφησέ το για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλεις σε προθερμασμένο φούρνο και το αντίστροφο, όταν θες να το τοποθετήσεις πίσω στο ψυγείο.

Ακόμη, μπορείς να ψάξεις στο Διαδίκτυο ή στην αγορά για vintage πυρέξ, που θα είναι πιο ανθεκτικά, ωστόσο, οι τιμές μπορεί να είναι πιο ανεβασμένες.

via lifebuzz

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 14

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική έχει κατολισθήσεις και πλημμυρίζει σε κάθε θαλασσοταραχή. Δείτε από ψηλά το σημείο (drone)

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική έχει κατολισθήσεις και πλημμυρίζει σε κάθε θαλασσοταραχή. Δείτε από ψηλά το σημείο (drone)

διακόσμηση κουζίνας με λαδί χρώμα,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,

33 Κομψές Ιδέες Διακόσμησης Κουζίνας με Λαδί Χρώμα