in , ,

8 Οφέλη που θα Έχετε αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε Τακτικά

οφέλη κολύμβησης,συμβουλές υγείας,υγεία,
8 Οφέλη που θα Έχετε αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε Τακτικά

Η κολύμβηση είναι μια αβίαστη και αποτελεσματική μέθοδος άσκησης που μπορεί να ωφελήσει οποιονδήποτε χωρίς καμία ταλαιπωρία. Οι ειδικοί προτείνουν ότι η κολύμβηση για τουλάχιστον 30 λεπτά ή η ολοκλήρωση 20-60 γύρων μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική υγεία σας. Η καθημερινή επίσκεψη στην κοντινή σας πισίνα μπορεί επίσης να αποφέρει πολλά οφέλη χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Τα Οφέλη από τον Ύπνο στο Πλάι

Η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να βελτιωθεί.

8 Οφέλη που θα Έχετε αν Αρχίσετε να Κολυμπάτε Τακτικά

Η αερόβια άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και η κολύμβηση δεν αποτελεί εξαίρεση. Έρευνες δείχνουν ότι η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Η κολύμβηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτύχετε καρδιαγγειακά οφέλη χωρίς να αντιμετωπίζετε υπερβολική εφίδρωση. Κολυμπώντας, μπορείτε να χαλαρώσετε ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς η οποία βοηθά τον εγκέφαλό σας να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα.

Μπορεί να κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Έρευνας Γκρίφιθ στην Αυστραλία διεξήγαγε πρόσφατα μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 7.000 παιδιά κάτω των 5 ετών, συγκρίνοντας αυτά που κολυμπούσαν τακτικά με αυτά που δεν κολυμπούσαν. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που κολυμπούσαν είχαν βελτιωμένες κινητικές δεξιότητες και έδειξαν την ικανότητα να μαθαίνουν γλώσσες και μαθηματικά με ταχύτερους ρυθμούς. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η εισαγωγή της κολύμβησης στα παιδιά σε μικρή ηλικία μπορεί όχι μόνο να τα βοηθήσει να αναπτύξουν σωστές τεχνικές κολύμβησης αλλά και να ενισχύσουν τις γνωστικές τους ικανότητες.

Μπορεί να βελτιώσει την χωρητικότητα των πνευμόνων σας.

Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική καρδιαγγειακή άσκηση καθώς απαιτεί από την καρδιά να αντλεί οξυγόνο στους μύες για να διευκολύνει την κίνηση. Καθώς συνεχίζετε το κολύμπι, οι μύες σας απαιτούν περισσότερο οξυγόνο, με αποτέλεσμα ο καρδιακός σας ρυθμός να αυξάνεται για να καλύψει τη ζήτηση. Επιπλέον, οι πνεύμονές σας εργάζονται σκληρότερα για να παρέχουν στο σώμα σας το οξυγόνο που χρειάζεται για να διατηρήσει τη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της χωρητικότητας των πνευμόνων με την πάροδο του χρόνου. Η συνέπεια και η παρακολούθηση ενός δομημένου προγράμματος κολύμβησης είναι ζωτικής σημασίας για να αποκομίσετε τα πλήρη οφέλη αυτής της άσκησης.

Μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να αναστρέψει εντελώς τη διαδικασία γήρανσης, η κολύμβηση μπορεί να έχει πολλά θετικά αποτελέσματα. Η τακτική κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, στην αύξηση της μυϊκής μάζας, στη βελτίωση της συνολικής ροής οξυγόνου και αίματος και στη βελτίωση της ισορροπίας για τους ηλικιωμένους. Επιπλέον, τα άτομα που υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις μπορεί να δουν σημαντικές βελτιώσεις με τη κολύμβηση.

Δείτε ακόμη 9 Οφέλη του Καφέ στην Υγεία Σύμφωνα με την Επιστήμη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στο άσθμα.

Τα άτομα με άσθμα μπορεί να δυσκολεύονται να ασκηθούν σε κρύο ή ξηρό αέρα, καθώς μπορεί να προκαλέσει συστολή των βρογχικών σωλήνων στους πνεύμονές τους, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή. Ωστόσο, η κολύμβηση είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης που μπορεί να ανακουφίσει αυτό το πρόβλημα. Το υγρό περιβάλλον της πισίνας βοηθά στην αντικατάσταση της υγρασίας που χάνεται κατά την ενεργό αναπνοή, διευκολύνοντας τα άτομα με άσθμα να ασκούνται άνετα.

Μπορεί να αυξήσει τη συνολική ενέργειά σας.

Η σωματική δραστηριότητα είναι ευρέως αναγνωρισμένη για την ικανότητά της να ενισχύει τη μακροζωία και να ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας. Το κολύμπι, ειδικότερα, μπορούν να απολαύσουν άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης. Η ενσωμάτωση μόλις 30 λεπτών κολύμβησης, 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για το σώμα όσο και για τη γενική ευεξία. Το κολύμπι μπορεί επίσης να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό, βοηθώντας τα άτομα να παραμείνουν σε φόρμα με ελάχιστη προσπάθεια.

Μπορεί να ωφελήσει άτομα με αναπηρία και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα άτομα με κινητικές αναπηρίες έχουν συχνά περιορισμένες επιλογές όσον αφορά την άσκηση. Ωστόσο, η κολύμβηση μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης στις αρθρώσεις και τους μύες ενώ τους ενισχύει. Η κολύμβηση προσφέρει επίσης μια αίσθηση ανεξαρτησίας, επιτρέποντας στα άτομα να ασκούνται χωρίς να βασίζονται στη βοήθεια άλλων.

Για όσους έχουν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του πόνου. Σε μια μελέτη 20 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που κολύμπησαν τακτικά ανέφεραν σημαντική μείωση του πόνου.

Μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή σας μάζα.

Η κολύμβηση μπορεί να μην είναι το ισοδύναμο της άρσης βαρών, αλλά είναι μια καλά ισορροπημένη δραστηριότητα που απασχολεί όλες τις μυϊκές ομάδες ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγετε να κολυμπήσετε. Η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της μυϊκής έντασης, της βλάβης και του μεταβολικού στρες, αφαιρώντας την πίεση από τις αρθρώσεις και παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προπόνηση. Για να χτίσετε μυς, είναι καλύτερο να αλλάζετε το στυλ κολύμβησής σας τακτικά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Οφέλη Μελατονίνης και Φυσικοί Τρόποι Πρόσληψης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY έργο τέχνης,έργο τέχνης με σπασμένο μπουκάλι,γυάλινα μπουκάλια,διακοσμητικά,DIY κατασκευές,διακόσμηση σπιτιού,διακόσμηση,επαναχρησιμοποίηση,

Αυτό το DIY Έργο Τέχνης με Σπασμένο Μπουκάλι Μοιάζει να Κοστίζει μια Περιουσία

χρώματα μαλλιών καλοκαίρι 2023,τάσεις μαλλιών καλοκαίρι 2023,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Καλοκαίρι 2023: 30 Χρώματα Μαλλιών για να Εντυπωσιάσετε