in , , , ,

Δεν Ανθίζουν τα Φυτά Μου: Τι πρέπει να Κάνετε για να Γεμίσετε Χρώματα και Αρώματα

άνθηση φυτών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα,
Τι να Κάνετε αν τα Φυτά σας Δεν Ανθίζουν

Αν αναρωτιέστε γιατί το αγαπημένο σας ανθοφόρο φυτό δεν εμφανίζει άνθη, τότε μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν τα φυτά σας δεν ανθίζουν! Αυτό το Φυσικό Φυτοφάρμακο Είναι Τόσο Αποτελεσματικό που θα Απαλλαγείτε από τα Παράσιτα σε Χρόνο Μηδέν

Έλλειψη ηλιακού φωτός

Τι να Κάνετε αν τα Φυτά σας Δεν Ανθίζουν

Ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά δεν ανθίζουν είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι 4-5 ώρες ηλιακού φωτός μπορεί να είναι υπεραρκετές, τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά χρειάζονται στην πραγματικότητα περισσότερες από 6 ώρες λαμπερού ήλιου κάθε μέρα για να ανθίσουν άφθονα.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Ενώ μερικά από τα ανθοφόρα φυτά μπορεί να λιάζονται όλη την ημέρα, μερικά μπορεί να χρειάζονται ακριβώς τη σωστή ποσότητα ήλιου και στη συνέχεια σκιά για την υπόλοιπη ημέρα. Τα ιμπάτιενς, οι αζαλέες, τα ροδόδεντρα και οι ορτανσίες χρειάζονται μερικο ηλιακό φως και όχι να εκτεθούν στο σκληρό απογευματινό φως.

Ενώ τα ανθισμένα παχύφυτα, οι τριαντάφυλλιες και οι βουκαμβίλιες θα χαρούν να βρεθούν στον απογευματινό ήλιο.

Περίοδος ωριμότητας

Κάθε φυτό έχει τη δική του περίοδο ωρίμανσης και αναπτύσσεται ανάλογα. Μερικά μπορεί να ανθίσουν γρήγορα, ενώ άλλα όχι:

  • Τα ετήσια φυτά, όπως υποδηλώνει το όνομα, ανθίζουν μία φορά στην καλλιεργητική τους περίοδο, συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, και μερικά μπορεί να φαίνεται ότι ανθίζουν το χειμώνα.
  • Οι διετή φυτά ανθίζουν καλύτερα τη δεύτερη χρονιά. Μην περιμένετε να ανθίσουν πολύ τον πρώτο χρόνο.
  • Τα πολυετή φυτά είναι αυτά που πρέπει να αναζητήσετε αν σας αρέσουν τα επαναλαμβανόμενα λουλούδια.

Υπερβολική λίπανση

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση πολλών λιπασμάτων θα βοηθήσει το φυτό να ανθίσει αμέσως και υπερβολικά. Αυτό δεν είναι αληθινό. Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ, μπορεί να κάνετε ακριβώς το αντίθετο, και μπορεί όχι μόνο να σταματήσει την άνθηση του φυτού αλλά τελικά να το σκοτώσει επίσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ελέγξτε το έδαφος και τις ανάγκες του φυτού σας σε λίπανση και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να παρέχετε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος για να το βοηθήσετε να ανθίσει.

Συμβουλή: Αποφύγετε τη χρήση λιπασμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο, καθώς θα προωθήσει το πλούσιο φύλλωμα σε βάρος των πολύχρωμων λουλουδιών.

Έλλειψη λίπανσης

Η χρήση ενός λιπάσματος πλούσιου σε φώσφορο θα βοηθήσει στην ανθοφορία καθώς προωθεί τη μεταφορά ενέργειας για την ανάπτυξη και την ανθοφορία των ριζών. Βοηθά επίσης στη φωτοσύνθεση και ρυθμίζει πολλές μεταβολικές διεργασίες, οι οποίες λειτουργούν υπέρ των φυτών για την παραγωγή περισσότερων ανθοφοριών.

Επιλέξτε ένα μείγμα 15-30-15 ή 10-30-20 για παραγωγικά λουλούδια, αλλά αν παρατηρήσετε μια συνολική έλλειψη ανάπτυξης, ισορροπημένο υγρό λίπασμα όπως το 20-20-20 θα ήταν το καλύτερο.

Είναι το φυτό σας άρρωστο;

Παράσιτα και ασθένειες μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο τα φυτά σας δεν ανθίζουν. Ελέγχετε για σημάδια όπως πεσμένο φύλλωμα, κηλίδες στα φύλλα και παράσιτα στις κάτω πλευρές και στα μπουμπούκια κατά περιόδους.

Φροντίστε το φυτό είτε με εντομοκτόνα σαπούνια είτε με διάλυμα ελαίου neem για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αμέσως. Μόλις το φυτό αποκαταστήσει την υγεία του, περιμένετε να ανθίσει.

Δείτε ακόμη Μύκητες στα Φυτά: Πώς να τους Εξαλείψετε με την Θαυματουργή Δράση της Μαγειρικής Σόδας

Λανθασμένο κλάδεμα

Εάν κλαδεύετε σε λάθος χρόνο, θα μπορούσε να είναι ο νούμερο ένα λόγος για τα φυτά να μην ανθίσουν. Το κλάδεμα του φυτού αργά την εποχή αφαιρεί όλους τους οφθαλμούς για την άνθηση του επόμενου έτους.

Βλάβη από το χειμώνα

Συνήθως, το χιόνι λειτουργεί ως μονωτικό για τα φυτά και τα προστατεύει, αλλά οι ισχυροί ψυχροί άνεμοι θα μπορούσαν να σκοτώσουν τα μπουμπούκια.

Τα φυτά χρειάζονται μια περίοδο αδράνειας για να βγάλουν τα μπουμπούκια τους. Εάν κάνει πολύ κρύο, μπορεί να σκοτώσει τα μπουμπούκια, εμποδίζοντας το φυτό να ανθίσει. Φέρνοντας το φυτό σε εσωτερικό χώρο θα κρατηθούν τα μπουμπούκια και τα φυτά ασφαλή από το υπερβολικό κρύο. Έχετε επίσης την επιλογή να καλλιεργήσετε φυτά όπως ο χριστουγεννιάτικος κάκτος, που θα ανθίσουν σε εσωτερικούς χώρους τον χειμώνα!

Με βάση τις ανάγκες χειμερινής φροντίδας του φυτού, δώστε τους όλη τη ζεστασιά, την προστασία και τη φροντίδα τους σε σκληρούς χειμώνες, ώστε να ανθίσουν ακριβώς την επόμενη σεζόν!

Υπερβολικά μεγάλη γλάστρα

Η καλλιέργεια λουλουδιών σε γλάστρες μεγαλύτερες από τις απαιτούμενες θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη ανθοφορία, καθώς το φυτό θα εκτρέψει την ενέργειά του περισσότερο στην εξάπλωση των ριζών του. Ιδανικά, η γλάστρα πρέπει να είναι πάντα ένα μέγεθος μεγαλύτερη από τη ρίζα του φυτού, ειδικά για τα μονοετή.

Ξεφορτωθείτε τις παραφυάδες

Οι παραφυάδες είναι βλαστοί που βγαίνουν από τη βάση του φυτού. Είναι μακριοί και λεπτοί και έχουν φύλλα και φύλλωμα που φαίνονται ελαφρώς διαφορετικά από το κύριο φυτό.

Εάν καλλιεργείτε μπολιασμένες τριανταφυλλιές, τότε πρέπει να τις προσέχετε. Εάν δεν αποκοπούν εγκαίρως, αντικαθιστούν το αρχικό φυτό.

Δεν κόβετε τα νεκρά άνθη

Το κόψιμο των μαραμένων ανθών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα φυτά θα συνεχίσουν να ανθίζουν. Βοηθά επίσης στην τόνωση νέων λουλουδιών—απλώς κόψτε τα παλιά άνθη με ψαλίδι κλαδέματος ή με χέρια.

Νέα ανάπτυξη εναντίον παλιάς

Κατά το κλάδεμα του φυτού, πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της νέας και της παλιάς ανάπτυξης. Μερικά λουλούδια όπως η φορσύθια ανθίζουν από τον παλιό μίσχο και το κλάδεμά του θα εξαλείψει τις πιθανότητες να ανθίσει το φυτό. Οπότε κλαδέψτε το φυτό αμέσως μετά την άνθιση.

Ορισμένες από τις ποικιλίες ορτανσίας και τη σπιρέα, ανθίζουν με τη νέα ανάπτυξη και το κόψιμο των νέων στελεχών θα εμποδίσουν το φυτό να ανθίσει. Για νέα ανάπτυξη, η καλύτερη εποχή για κλάδεμα είναι τα τέλη του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Πεθαίνουν τα φυτά σας; 7 λάθη που κάνουν οι περισσότεροι και τα “σκοτώνουν” – Πώς να τα επαναφέρετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γυναικεία τατουάζ λαιμού,σχέδια για τατουάζ λαιμού,συμβουλές για τατουάζ,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,lifestyle,

30 Δημιουργικά Σχέδια για Γυναικεία Τατουάζ Λαιμού

τσιμπιδάκια μαλλιών,αξεσουάρ μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

27 Μοντερνες Ιδεες για να Φορέσετε τα Τσιμπιδακια και τα Αξεσουάρ Μαλλιων