in , , , , ,

13 Κόλπα που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Μυρίζει σαν Πολυτελής Σουίτα Ξενοδοχείου

13 Κόλπα που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Μυρίζει σαν Πολυτελής Σουίτα Ξενοδοχείου
13 Κόλπα που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Μυρίζει σαν Πολυτελής Σουίτα Ξενοδοχείου

Μερικές φορές αφού περάσουμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο καθαρίζοντας το σπίτι, δεν μπορούμε να διώξουμε την αίσθηση ότι δεν είναι ιδανικά καθαρό. Και αυτό οφείλεται στις μυρωδιές που έχουν διαπεράσει τους τοίχους, τα έπιπλα και τα είδη σπιτιού. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των βασικών πηγών άσχημων μυρωδιών στο σπίτι. 6 Λόγοι για Άσχημες Οσμές στο Σπίτι και πώς να Απαλλαγείτε

Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας μπαχαρικό ως αποσμητικό παπουτσιών.

Η παπουτσοθήκη δεν είναι συνήθως ένα μέρος με ευχάριστη οσμή. Τα παπούτσια, οι μπότες και τα αθλητικά συχνά αρχίζουν να βγάζουν άσχημη οσμή λόγω συσσωρευμένου ιδρώτα. Αλλά η χρήση γαρίφαλου λύνει το πρόβλημα.

Πρέπει να βάλετε μικρά φακελάκια από αυτό το μπαχαρικό σε κάθε παπούτσι ή μπότα, τα οποία μπορούν να γίνουν από μαντήλια. Θα χρειαστούν μερικές ώρες για να απορροφήσουν τα γαρίφαλα την περιττή υγρασία και να δώσουν το άρωμά τους στα παπούτσια.

Τα κεριά μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές στο μπάνιο.

brightside

Τα κεριά στο μπάνιο όχι μόνο δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα αλλά εξουδετερώνουν και τις δυσάρεστες οσμές. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αρωματικά κεριά για αυτό το σκοπό. Ο ελάχιστα αισθητός καπνός που προέρχεται από ένα κερί χωρίς άρωμα λειτουργεί εξίσου καλά. Επομένως, ανάψτε ένα κερί ενώ είστε στο μπάνιο, απλά μην ξεχάσετε να το σβήσετε πριν φύγετε.

Τα αποσμητικά αυτοκινήτων μπορούν να τοποθετηθούν στον κάδο απορριμμάτων.

© Erik Mclean / Pexels

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα της τουαλέτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αποσμητικό χώρου αυτοκινήτου. Το προϊόν έχει κορδόνι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το στερεώσετε στη θήκη χαρτιού τουαλέτας. Το ίδιο μπορεί να γίνει με έναν κάδο σκουπιδιών στην κουζίνα, καλύπτοντας τη μυρωδιά των απορριμμάτων.

Το υγρό πλυντηρίου ρούχων φρεσκάρει τον αέρα στο μπάνιο.

brightside

Ένας αξιόπιστος τρόπος για να φρεσκάρετε το μπάνιο είναι να φτιάξετε ένα αποσμητικό χώρου. Τοποθετήστε πολλές μπάλες από βαμβάκι σε ένα μικρό φλιτζάνι, ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας υγρό πλυντηρίου ρούχων και τοποθετήστε το σε μια διακριτική γωνία του μπάνιου. Το άρωμα θα διαρκέσει έως και 3 ημέρες, μετά από τις οποίες θα πρέπει να αντικατασταθεί το σπιτικό αποσμητικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ένα σακουλάκι με σαπούνι μπορεί να αφαιρέσει τη μυρωδιά μούχλας στην ντουλάπα.

brightside

Οι αιτίες της μυρωδιάς μούχλας στην ντουλάπα είναι η υγρασία και η έλλειψη αερισμού. Έτσι, πριν βάλετε τα ρούχα σας στη ντουλάπα, φροντίστε να έχουν στεγνώσει τελείως. Είναι επίσης λογικό να βάλετε ένα σπιτικό αποσμητικό χώρου στην ντουλάπα. Για να το κάνετε αυτό, τυλίξτε μια αρωματική μπάρα σαπουνιού με ύφασμα και τοποθετήστε το δίπλα στα ρούχα. Μια καθαρή κάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σακουλάκι σαπουνιού.

Είναι επίσης καλή ιδέα να αντικαταστήσετε τις πλαστικές και συρμάτινες κρεμάστρες με ξύλινες. Μπορείτε να επιλέξετε κέδρο, που μπορεί να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και να δώσει στα ρούχα ένα ευχάριστο άρωμα.

Μια φλούδα μανταρινιού μπορεί να φρεσκάρει τον φούρνο μικροκυμάτων.

brightside

Μερικές φορές, όταν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων, χάνουμε ξαφνικά την επιθυμία να ζεστάνουμε το φαγητό εκεί μέσα. Αντίθετα, θέλουμε να καλύψουμε τη μύτη μας με τα χέρια μας καθώς μια δυσάρεστη μυρωδιά έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό της συσκευής.

Η απαλλαγή από το πρόβλημα είναι αρκετά απλή. Πρέπει να αφαιρέσετε τη φλούδα από ένα μανταρίνι και να τη ζεστάνετε λίγο σε χαμηλή ισχύ για να μην καεί. Η άσχημη μυρωδιά θα εξαφανιστεί. Ομοίως, μπορείτε να κάνετε τον φούρνο σας να μυρίζει όμορφα με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε ακόμη Ο καναπές έβγαζε δυσάρεστες οσμές – Πασπάλισε λίγη μαγειρική σόδα και τρελάθηκε με το αποτέλεσμα

Οι πατάτες και οι νιφάδες βρώμης διατηρούν τον αέρα φρέσκο στο ψυγείο.

brightside

Μια καθαρισμένη και κομμένη πατάτα μπορεί να απαλλάξει το ψυγείο σας από τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρείται απορροφητικό. Αλλάζετε το «φίλτρο» της πατάτας κάθε 2-3 ημέρες.

brightside

Οι νιφάδες βρώμης κάνουν το ίδιο πράγμα. Αφήστε ένα μπολ στο ψυγείο και θα απορροφήσει τις δυσάρεστες μυρωδιές όλη τη νύχτα.

Η σόδα, το κάρβουνο και η άμμος γάτας απορροφούν τις μυρωδιές του κάδου σκουπιδιών.

brightside

Η σόδα και το κάρβουνο μπορούν να απορροφήσουν μυρωδιές, γι’ αυτό βάλτε λίγο στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων από καιρό σε καιρό. Και η άμμος γάτας απορροφά την υγρασία και αφαιρεί τις δυσάρεστες οσμές.

Τα μήλα και το ξύδι αφαιρούν όλες τις μυρωδιές από τις σανίδες κοπής.

brightside

Οι ξύλινες σανίδες κοπής απορροφούν τη μυρωδιά των τροφών που κόβουμε πάνω τους. Για να μην γίνει πηγή δυσάρεστων οσμών στην κουζίνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύδι. Πλύνετε τη σανίδα με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, στη συνέχεια σκουπίστε την με ξύδι και ξεπλύνετε καλά.

Για να απαλλαγείτε από την επίμονη μυρωδιά του σκόρδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μήλο. Τρίψτε το στον τρίφτη, απλώστε στην επιφάνεια της σανίδας και αφήστε το για μόλις 10 λεπτά.

Η οδοντόκρεμα και η εφημερίδα καταπολεμούν τη μυρωδιά των πλαστικών δοχείων.

brightside

Πολλοί παίρνουν τα μεσημεριανά γεύματα σε πλαστικά δοχεία, αλλά αρχίζουν να αναδύουν δυσάρεστες μυρωδιές μετά από ορισμένο χρόνο. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, πάρτε ένα σφουγγάρι και πλύνετε το δοχείο με λίγη οδοντόκρεμα.

brightside

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφημερίδα. Βάλτε μερικά τσαλακωμένα κομμάτια μέσα, κλείστε το καπάκι και αφήστε το όλο το βράδυ. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Η θέρμανση ενός σφουγγαριού στο φούρνο μικροκυμάτων βοηθά στην αποφυγή οσμών.

brightside

Τα βακτήρια αναπαράγονται γρήγορα σε υγρές περιοχές, γι’ αυτό και τα σφουγγάρια πιάτων είναι το τέλειο μέρος για να ζήσουν. Με την πάροδο του χρόνου, τα σφουγγάρια αρχίζουν να μυρίζουν απαίσια, οπότε τα πετάμε.

Τα σφουγγάρια μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο εάν τα απολυμάνετε μετά από κάθε χρήση. Απλώς τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Θα σκοτώσει έως και το 99% των βακτηρίων, οπότε η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Ένας αυτοσχέδιος διαχύτης μπορεί να αφαιρέσει τις μυρωδιές μαγειρέματος.

Η μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού είναι ευχάριστη μόνο όταν πεινάμε. Μετά το φαγητό, δεν θέλουμε να μυρίσουμε κανένα φαγητό, αλλά μια κατσαρόλα και μαγειρική σόδα μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Βάλτε αρκετές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Μετά από αυτό, κλείστε το καπάκι και ενεργοποιήστε το μάτι της κουζίνας. Ο ατμός θα αφαιρέσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Τα λεμόνια και οι πατάτες δεν αφήνουν τη μυρωδιά του ψαριού να εξαπλωθεί στο σπίτι.

© Maximillian cabinet / Shutterstock.com

Όσο κι αν αγαπάμε το ψάρι, δεν θέλουμε τη μυρωδιά του. Δυστυχώς, το μαγείρεμά του μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση ανεπιθύμητων οσμών σε όλη την κουζίνα ή ακόμα και σε ολόκληρο το σπίτι.

Για να ελαχιστοποιήσετε τη διείσδυση της μυρωδιάς παντού, αξίζει να τρίψετε το ψάρι με χυμό λεμονιού πριν το μαγείρεμα. Και αν πρόκειται να το τηγανίσετε, συνιστάται να το κάνετε με μερικές φέτες πατάτας για να απορροφήσει τις μυρωδιές.

πηγή

Δείτε επίσης Πώς να Απαλλαγείτε από τις Δυσάρεστες Οσμές των Πετσετών Μπάνιου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 12

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

35 Ιδέες Διακόσμηση Κουζίνας με Πράσινο του Φασκόμηλου

35 Ιδέες Διακόσμηση Κουζίνας με Πράσινο του Φασκόμηλου

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υπερμελάγχρωση και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε;

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υπερμελάγχρωση και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε;