in ,

10 Από τις πιο Ακραίες Τάσεις Ομορφιάς σε Όλη την Ιστορία

ακραίες τάσεις ομορφιάς,περίεργα,ομορφιά,
ακραίες τάσεις ομορφιάς,περίεργα,ομορφιά,

Η ομορφιά ήταν πάντα ένα σημαντικό ζήτημα για την κοινωνία. Η εμφάνιση παίζει ζωτικό ρόλο στο πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, καθώς και στην κοινωνική θέση, ειδικά στο παρελθόν. Ωστόσο, αυτά τα πρότυπα ομορφιάς είναι παροδικά και μερικές φορές φτάνουν στα άκρα. Αυτές είναι πιο ακραίες τάσεις που έχουν εμφανιστεί σε όλη την ιστορία, αφήνοντάς μας να πιστεύουμε ότι η ομορφιά δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποκτήσουμε εύκολα. Τα Μαλλιά και Το Μακιγιάζ Κάνουν Θαύματα: Καλλιτέχνης του make up μεταμορφώνει γυναίκες άνω των 50 και Αναφωνούμε Ουαου [ΒΙΝΤΕΟ]

Μικροσκοπικά πόδια

© SailorVenus23 / Reddit

Γνωστό ως χρυσός λωτός, αυτή η τάση ομορφιάς στην Κίνα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του δέκατου τρίτου αιώνα. Η πιο επιθυμητή νύφη αναμενόταν να έχει ένα πόδι 7,5 εκατοστών. Από πολύ νεαρή ηλικία, τα κορίτσια έδεναν τα πόδια τους για να μεταμορφώσουν το φυσικό τους σχήμα και μεγάλωναν τα δάχτυλα των ποδιών τους προς τα κάτω για να αποκτήσουν την εμφάνιση ενός παπουτσιού λωτού.

Μονόφρυδο από τρίχες κατσίκας

© sophiahadjipanteli / Instagram, © Azoor Photo / Alamy Stock Photo

Στην αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι γυναίκες με μονόφρυδο ήταν ελκυστικές. Έτσι, για να πετύχουν αυτήν την εμφάνιση, όσες δεν είχαν φυσικό μονόφρυδο κολλούσαν με ρητίνη δέντρου τρίχες κατσίκας και τις έβαφαν μαύρες στη μέση των φρυδιών τους.

Χάπια παρασιτικών σκουληκιών (ταινία) για χάσιμο βάρους

© Jim Griffin/Wikimedia Commons, © CC0 1.0

Στις αρχές του 1900, η διατροφική τάση που όλοι γνώριζαν ήταν η δίαιτα με παρασιτικά σκουλήκια (ταινία) σε μορφή χαπιού. Η λογική πίσω από αυτό ήταν ότι οι ταινίες θα μεγάλωναν στα έντερα και θα απορροφούσαν την τροφή, προκαλώντας απώλεια βάρους. Μόλις το άτομο πετύχαινε τους στόχους του, έπαιρνε ένα αντιπαρασιτικό χάπι για να εξαλείψει τις ταινίες.

Ωστόσο, ήταν μια επικίνδυνη πρακτική, καθώς η ταινία θα μπορούσε ενδεχομένως να μεγαλώσει μέχρι 9 μέτρα και να προκαλέσει παρενέργειες όπως επιληψία και άνοια.

Επίτευξη της φυματιώδους εμφάνισης

© John Vanderbank/Wikimedia Commons

Μία από τις πιο ακραίες πρακτικές ομορφιάς κατά τη βικτοριανή εποχή ήταν το βλέμμα φυματίωσης. Οι γυναίκες λάτρεψαν την εμφάνιση που προκαλούσε αυτή η ασθένεια, η οποία περιλάμβανε χλωμό δέρμα, κόκκινα χείλη και λεπτή μέση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, μια από τις πιο ακραίες τάσεις απώλειας βάρους είναι ότι οι γυναίκες φορούσαν στενούς κορσέδες, που προκαλούσαν πολλά προβλήματα υγείας.

Μάτια Μπελαντόνα

© sruillk / Shutterstock.com, © AswiniKP/Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Κατά την εποχή της Αναγέννησης στην Ιταλία, οι γυναίκες ψέκαζαν με δηλητήριο από το φυτό μπελαντόνα στα μάτια τους για να αποκτήσουν μια διεγερμένη όψη. Αυτό θεωρήθηκε ένα χαρακτηριστικό ομορφιάς που είχαν μόνο οι όμορφες κυρίες, παρόλο που η έκχυση πολλής ουσίας στα μάτια ήταν επικίνδυνη, καθώς υπήρχε πιθανότητα να τυφλωθούν. Αλλά είχε επίσης παρενέργειες, όπως θολή όραση και επιταχυνόμενος καρδιακός ρυθμός.

Δείτε ακόμη 8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

Μακιγιάζ ματιών από επικίνδυνες χημικές ουσίες

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είναι γνωστοί για το τολμηρό μακιγιάζ των ματιών τους. Συνήθιζαν να παρασκευάζουν ένα μείγμα πράσινου μεταλλεύματος χαλκού, θειούχου μολύβδου και κολ με βάση τον μόλυβδο για να δημιουργήσουν τα βαριά σκούρα καλλυντικά τους. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εντονο smokey eye look, αλλά όλα τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα.

Περιττώματα περιστεριών ως διάλυμα κατά της φαλάκρας

© Welshs / Wikimedia Commons, © CC BY 3.0, © Satdeep Gill / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Η φαλάκρα ήταν πάντα μια ανησυχία για τους ανθρώπους, ειδικά τους άνδρες. Αλλά οι πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ήταν αναμφίβολα ακραίες. Για να αντιστρέψουν τη φαλάκρα, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν μια πάστα από κύμινο, περιττώματα περιστεριών, χρένο και τσουκνίδες. Τα κακά νέα ήταν ότι το περίεργο μείγμα δεν λειτούργησε.

Μηχάνημα για λακκάκια

© Bad Inventions: Dimple Maker / Wikimedia Commons

Τα λακκάκια ήταν αρκετά δημοφιλή και οι άνθρωποι ήταν πεπεισμένοι ότι μπορούσαν να τα αποκτήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στη συνέχεια, το 1936, η Isabella Gilbert εφηύρε το απόλυτο μηχάνημα για λακκάκια, το οποίο αποτελούνταν από ένα ελατήριο προσαρμοσμένο στο πρόσωπο που έφερε 2 κωνικούς κόκκους πιεσμένους στα μάγουλα, ανεβάζοντας την τάση των βαθουλωμάτων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Χωρίς φρύδια και υψηλότερη γραμμή μαλλιών

© Mary Queen of Scots / Focus Features and co-producers, © Rogier van der Weyden / Wikimedia Commons

Θεωρούμενο σύμβολο υψηλής ευφυΐας, κατά τη διάρκεια της μοναρχίας της βασίλισσας Ελισάβετ Α’, οι γυναίκες προτιμούσαν ψηλότερες γραμμές μαλλιών και σχεδόν ανύπαρκτα φρύδια. Χρησιμοποίησαν λάδι καρυδιάς και επιδέσμους εμποτισμένους με αμμωνία και ξύδι για να αφαιρέσουν την περίσσεια τρίχας για να πετύχουν αυτό το look.

Μαύρα δόντια

© momo / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0

Στο Βιετνάμ, το να μαυρίζεις τα δόντια σου κάποτε θεωρούνταν τελετουργικό ομορφιάς, αλλά είχε και ένα βαθύτερο νόημα. Σε συνδυασμό με περισσότερες πνευματικές πεποιθήσεις, τα μαύρα δόντια είχαν σκοπό να προστατεύσουν ένα άτομο από την κακή ενέργεια. Ωστόσο, το να τα μαυρίσουν δεν ήταν εύκολο και χρειαζόταν επαγγελματική βοήθεια. Η διαδικασία ήταν μακρά και η παράδοση υπαγόρευε ότι τα κορίτσια έπρεπε να τα αποκτήσουν στα 13 τους ως ένδειξη φυσικής ομορφιάς.

πηγή

Δείτε επίσης 7 Ακραίες Τάσεις Ομορφιάς από την Κουλτούρα των Μάγια Προσαρμοσμένες στο Σήμερα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μεταλλικοί φοριαμοί,διακόσμηση σπιτιού με μεταλλικούς φοριαμούς,έπιπλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

Μεταλλικοί Φοριαμοί: 58 Φανταστικές Ιδέες για να τους βάλετε Σπίτι σας

κούρεματα με undercut,ιδέες για κούρεματα,γυναικεία κούρεματα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Τα 40 Καλύτερα Κουρέματα με Undercut για να Απελευθερώσετε την Θεά Μέσα σας