in , , ,

Τροφές που Βλάπτουν τον Πλανήτη: 6 Υγιεινά Τρόφιμα που Δεν θα Πιστεύατε ότι Βλάπτουν το Περιβάλλον

επιβλαβείς τροφές για περιβάλλον,περιβάλλον,προστασία περιβάλλοντος,συμβουλές για το περιβάλλον,χρήσιμα,
επιβλαβείς τροφές για περιβάλλον,περιβάλλον,προστασία περιβάλλοντος,συμβουλές για το περιβάλλον,χρήσιμα,

Πολλά από τα τρόφιμα που είναι υγιεινά για εμάς παράγονται ή συλλέγονται με τρόπους που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Γλυτώνουμε χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον: 11 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κρίση

Ρύζι

© AS Food studio/ shutterstock.com

Ο μισός πληθυσμός του πλανήτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρύζι για να καλύψει την ημερήσια θερμιδική του πρόσληψη. Ωστόσο, η καλλιέργεια ρυζιού, σύμφωνα με την Oxfam, καταναλώνει το ένα τρίτο του γλυκού νερού του κόσμου. Επιπλέον, το Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας (EDF) αναφέρει ότι η παγκόσμια παραγωγή ρυζιού εκπέμπει αέρια θερμοκηπίου που ισοδυναμούν με την ποσότητα ενέργειας που παράγεται από 1.200 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα.

Κρέας

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το κρέας, συγκεκριμένα το «βιομηχανικό κρέας», είναι επιβλαβές για το περιβάλλον. Η παραγωγή κρέατος συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών και στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, καθιστώντας το βιομηχανικό κρέας ιδιαίτερα επιζήμιο για το περιβάλλον. Αυτό καθιστά το βοδινό και το αρνί τα πιο επιβλαβή κρέατα από περιβαλλοντική άποψη.

Γάλα αμυγδάλου

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Ως υποκατάστατο γάλακτος χωρίς σόγια, χωρίς γαλακτοκομικά, βέγκαν, το γάλα αμυγδάλου έχει κερδίσει δημοτικότητα και έχει γίνει το αγαπημένο ρόφημα πολλών ανθρώπων, ειδικά των vegans και των ατόμων που πίνουν καφέ με δυσανεξία στη λακτόζη. Ωστόσο, αυτό το πεντανόστιμο ρόφημα επιβαρύνει το περιβάλλον λόγω της υψηλής κατανάλωσης νερού και της χρήσης φυτοφαρμάκων.

Δείτε ακόμη 10 Πράγματα που Πρέπει να Κάνουμε για να Σώσουμε το Περιβάλλον!

Γαλακτοκομικά

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, περίπου 270 εκατομμύρια αγελάδες γαλακτοπαραγωγής υπάρχουν στον κόσμο και καθεμία από αυτές συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος μέσω της κοπριάς τους που δημιουργεί εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Επιπλέον, η κακή επεξεργασία της κοπριάς και των λιπασμάτων μπορεί να βλάψει τις τοπικές πλωτές οδούς. Η μη βιώσιμη εκτροφή γαλακτοκομικών προϊόντων και η παραγωγή ζωοτροφών μπορούν επίσης να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια οικολογικά πολύτιμων τόπων, όπως τα δάση, τα λιβάδια και τα έλη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κινόα

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Τα οφέλη για την υγεία της κινόα είναι αναμφισβήτητα. Η πίεση για καλλιέργεια τεράστιων ποσοτήτων κινόα έχει οδηγήσει σε περιβαλλοντική υποβάθμιση. Οι αγρότες λένε ότι το έδαφος στη Βολιβία έχει επιδεινωθεί από τότε που ξεκίνησε η έκρηξη της κινόα, με τη γη που δεν φυτεύτηκε ποτέ να καλλιεργείται, με αποτέλεσμα τη διάβρωση και την απώλεια θρεπτικών συστατικών.

Κέιλ

© MariaKovaleva/ shutterstock.com

Το κέιλ ή κοινώς λαχανίδα έχει γίνει σύμβολο της βιολογικής διατροφής και της λεγόμενης «καθαρής διατροφής». Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015, τα βιολογικά αγροκτήματα ενδέχεται να εκπέμπουν υψηλότερα επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου από τα συμβατικά αντίστοιχά τους. Επιπλέον, τα οργανικά φυτοφάρμακα που ψεκάζονται σε αυτές τις φάρμες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα ποτάμια συστήματα.

Δείτε επίσης 8 Προϊόντα Ομορφιάς που Βλάπτουν το Περιβάλλον και τι να Χρησιμοποιήσετε Εναλλακτικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY καθαριστικό ντουλαπιών κουζίνας,σπιτικό καθαριστικό ντουλαπιών,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα,

Λαμπερά Ντουλάπια Κουζίνας: Εύκολο Σπιτικό Καθαριστικό με Υλικά που Έχεις στο Σπίτι

Πώς να Καθαρίσετε Δάπεδα από Πλακάκια με Μαγειρική Σόδα

Πώς να Καθαρίσετε Δάπεδα από Πλακάκια με Μαγειρική Σόδα