in ,

10 Πράγματα που Πρέπει να Κάνουμε για να Σώσουμε το Περιβάλλον!

Στον σύγχρονο κόσμο, είναι δύσκολο να βρεθεί ένα άτομο που δεν έχει ακούσει ποτέ για μινιμαλισμό. Με απλά λόγια, είναι ένας τρόπος ζωής του οποίου ο σκοπός είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα. Μόνο αυτά που είναι πραγματικά απαραίτητα ή που μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους. Ο μινιμαλισμός μπορεί να υιοθετηθεί ως τρόπος να δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, γιατί η αγορά λιγότερων πραγμάτων ή καλής ποιότητας οδηγεί στη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων που παράγουμε και στη προστασία της φύσης.

Γυάλινα δοχεία αντί πλαστικών

© Ben6 / depositphotos, © liudmilachernetska@gmail.com / depositphotos

Το γυαλί είναι σίγουρα πιο προτιμώμενο υλικό από το πλαστικό καθως είναι πολύ πιο ασφαλές και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Τα γυάλινα δοχεία είναι πιο ανθεκτικά και, σε αντίθεση με τα πλαστικά, αντέχουν και σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Εκτός αυτού, μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε τρόφιμα: μαγειρεμένα, ωμά, γλυκά και ξινά. Μπορούν να πλυθούν σε πλυντήριο πιάτων και να χρησιμοποιηθούν σε φούρνους.

8 Προϊόντα Ομορφιάς που Βλάπτουν το Περιβάλλον και τι να Χρησιμοποιήσετε Εναλλακτικά

Μη χρήση διαφορετικών συσκευών κουζίνας

© Luisecheverriurrea / depositphotos

Τις περισσότερες φορές, δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα για να μαγειρέψουμε. Αρκεί μια κουζίνα. Ομως, μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τις αγαπημένες τους φρυγανιέρες ή βαφλιέρες. Αλλά αυτές οι συσκευές συλλέγουν κυρίως σκόνη στα ράφια. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και χώρο εάν αγοράσετε τα πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε αντί για μια νέα καφετέρια ή παρασκευαστή γιαουρτιού.

Παπούτσια

© AY_PHOTO / depositphotos, © liudmilachernetska@gmail.com / depositphotos

Αυτό είναι ακριβώς το παράδειγμα αγοράς κάτι ακριβού μία φορά για να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα. Δεν χρειάζεστε αυτά τα όμορφα σανδάλια σε έκπτωση που θα φορέσετε μόνο 3 φορές στη ζωή σας. Είναι πολύ καλύτερο να έχετε πολλά ζευγάρια παπούτσια για διαφορετικούς σκοπούς, όπως παπούτσια, μπότες και πάνινα παπούτσια. Θα τα χρησιμοποιήσετε έτσι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πιάτα

© Fotofabrika / depositphotos, © magneticmcc / depositphotos

Δεν χρειάζεστε ένα σετ 20 πιάτων “σε περίπτωση που έχετε επισκέπτες” ή άλλη μια χαριτωμένη κούπα. Μην αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Απλά αγοράστε όσα πιάτα χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα είναι αρκετό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τσάντες

brightside

Στον σύγχρονο κόσμο, μια τσάντα δεν είναι διακοσμητικό αξεσουάρ, αλλά απολύτως απαραίτητη. Αλλά μερικές φορές ο τεράστιος αριθμός διαφορετικών τσαντών είναι περισσότερο πρόβλημα. Όπως και τα παπούτσια, είναι καλύτερα να έχετε 2-3 τσάντες για διαφορετικούς σκοπούς. Πρέπει να είναι καλής ποιότητας και πρακτικες.

Φύλλα τσαγιού αντί φακελάκια τσαγιού

© belchonock / depositphotos

Ακόμη και τα συνηθισμένα φακελάκια τσαγιού περιέχουν μικροσωματίδια πλαστικού. Εάν δεν σας αρέσουν τα φύλλα τσαγιού στο φλιτζάνι σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεταλλικό σουρωτήρι τσαγιέρας. Απλά βάλτε τα φύλλα σε αυτό και τοποθετήστε το σε ζεστό νερό.

Προϊόντα ομορφιάς

brightside

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας προϊόντα ομορφιάς, αλλά είναι καλύτερα να περιοριστείτε στα εντελώς απαραίτητα. Διαφορετικές λοσιόν, κρέμες και άλλα προϊόντα φαίνονται υπέροχα στα καταστήματα, αλλά χρειαζόμαστε πραγματικά όλα αυτά; Δεν βοηθούν τα πορτοφόλια μας και συχνά βλάπτουν το δέρμα μας.

Ξυράφια

© VadimVasenin / depositphotos

Μια κλασική ξυριστική μηχανή είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβή από μια πλαστική εναλλακτική λύση, αλλά είναι επίσης πιο ανθεκτική και πρέπει μόνο να αντικαταστήσετε τις λεπίδες. Είναι συνήθως κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, πλένονται εύκολα και οι λεπίδες είναι πολύ φθηνότερες από τις αντικαταστάσιμες κεφάλες επαναφορτιζόμενων ξυριστικών μηχανών.

Σφουγγάρια σώματος από φυσικά υλικά αντί για πλαστικό

© Ludmilafoto / depositphotos, © fotohunter / depositphotos

Αγοράστε ένα σφουγγάρι σώματος από φυσικά υλικά καθώς είναι ασφαλή για την υγεία, εντελώς βιοαποικοδομήσιμα και εύχρηστα.

Περιτύλιγμα τροφίμων μελισσοκηρού αντί για πλαστική μεμβράνη

© vedmed85autor / depositphotos, © RikaC / pixabay

Αυτή είναι μια ασφαλής και φιλική προς το περιβάλλον αντικατάσταση της πλαστικής μεμβράνης τροφίμων. Μπορείτε να αγοράσετε ή να το φτιάξετε μόνοι σας με βαμβακερό ύφασμα και κερί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το περιτύλιγμα πολλές φορές ως κάλυμμα για πιάτα με φαγητό ή μπορείτε να τυλίξετε ψωμί, μαϊντανό, τυρί ή λαχανικά. Εκτός αυτού, πλένεται και μπορεί να σας διαρκέσει για αρκετά χρόνια εάν είστε προσεκτικοί με αυτό. Δείτε εδώ Πώς να φτιάξετε μόνοι σας Επαναχρησιμοποιούμενο περιτύλιγμα τροφίμων από μελισσοκέρι!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Απλά Σπιτικά Κόλπα για την Καθημερινότητα

14 Πράγματα που ΔΕΝ Ανήκουν στο Υπνοδωμάτιο

14 Πράγματα που ΔΕΝ Ανήκουν στο Υπνοδωμάτιο