in , ,

Επαναχρησιμοποιούμενο περιτύλιγμα τροφίμων

Η πλαστική μεμβράνη και το αλουμινόχαρτο είναι τόσο χρήσιμα όταν πρόκειται για τη διατήρηση των τροφίμων αλλά δημιουργούν πολλά απορρίμματα ! Η ιδέα για μια οικολογική μεμβράνη τροφίμων είναι αρκετά απλή και εξοικονομεί χρήματα αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά και συμμετέχετε ενεργά και στην ανακύκλωση!

Υλικά:

Λεπτό βαμβακερό ύφασμα
Ψαλίδι
Mελισσοκέρι
Ορθογώνιο ρηχό ταψί
Πινέλο

Ξεκινήστε κόβοντας το ύφασμα σε επιθυμητές διαστάσεις . Μια καλή ιδέα είναι να κόψετε διαφορετικά μεγέθη , για χρήση σε δοχεία διαφορετικών μεγεθών .

Στη συνέχεια , αν το μελισσοκέρι σας είναι σε  μορφή μπάρας , θα πρέπει
να τρίψετε αρκετό . Χρειάζονται περίπου 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
κερί ανά 30 τετραγωνικά εκατοστά του υφάσματος . Εάν έχετε κερί σε μορφή
σφαιριδίων , μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα .

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 . Στη συνέχεια , τοποθετήστε ένα από τα κομμάτια υφάσματος στο ταψί και πασπαλίστε με το κερί από πάνω . (Θα χρειαστείτε διπλάσια ποσότητα σε σχέση με την παρακάτω εικόνα) . Στη συνέχεια , τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το κερί , περίπου για 5 λεπτά .

Μόλις λιώσει το κερί , χρησιμοποιήστε το πινέλο σας για να απλώσετε παντού το κερί στο ύφασμα , φροντίζοντας καλύπτεται ομοιόμορφα . Στη συνέχεια , κρεμάστε το ύφασμα κάπου να κρυώσει και είναι έτοιμο για χρήση !

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιτύλιγμα για να καλύψετε μπολ και πιάτα , να τυλίξετε σάντουιτς ή κομμάτια τυριού ή ακόμη και να το διπλώσετε σε ένα δοχείο για σνακ . Κάθε περιτύλιγμα θα πρέπει να διαρκέσει αρκετούς μήνες και εάν λερωθεί απλά πλύνετε το στο χέρι με κρύο νερό (το ζεστό νερό θα λιώσει το κερί) και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα .

Αν το περιτύλιγμα αρχίζει να χάνει τη στεγανότητα του με την πάροδο του χρόνου, απλά επαναλάβετε τη διαδικασία εκ νέου με το κερί και θα είναι σαν καινούργιο ! Όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα αλλά θα έχετε επίσης κάνει μια σπουδαία επιλογή για το περιβάλλον!
via onegoodthingbyjillee

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

15 εκπληκτικές χρήσεις για τα τσόφλια αυγών!

16 υπέροχες κρεβατοκάμαρες στις αποχρώσεις του ρόζ!