in , , , , ,

6 Μύθοι για την Εγκυμοσύνη που Πρέπει να Σταματήσετε να Πιστεύετε

μύθοι για την εγκυμοσύνη,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,
μύθοι για την εγκυμοσύνη,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα,

Η εγκυμοσύνη δεν είναι μόνο μία από τις πολύτιμες περιόδους της ζωής, αλλά και ένα θέμα με πολυάριθμες ιστορίες που μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Πιθανώς κάθε έγκυος έχει ακούσει την υπόθεση ότι το φύλο του μελλοντικού μωρού της μπορεί να προβλεφθεί από τις διατροφικές προτιμήσεις της ή την ημέρα σύλληψης. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις είναι απλώς μύθοι στους οποίους πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν. 6 Απροσδόκητα Σημάδια Εγκυμοσύνης για τα Οποία Μάλλον Δεν Είχατε Ιδέα

Μπορείτε να προβλέψετε το φύλο από την τριχοφυΐα.

© Depositphotos.com

Μερικοί πιστεύουν ότι το φύλο ενός μωρού επηρεάζει την ποσότητα της τριχοφυΐας στο σώμα της μελλοντικής μαμάς. Δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτή τη θεωρία, καθώς το έμβρυο δεν παράγει αρκετές ορμόνες για να επηρεάσει την ανάπτυξη των τριχών μιας μητέρας με οποιονδήποτε τρόπο. Στην πραγματικότητα, η εγκυμοσύνη προκαλεί πράγματι πολλές ορμονικές αλλαγές στο σώμα και μερικές φορές αυτό επηρεάζει την τριχόπτωση στις μέλλουσες μητέρες. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από το φύλο του μωρού.

Οι έγκυες πρέπει να τρώνε για δύο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το γεγονός είναι ότι μια γυναίκα δεν χρειάζεται να τρώει για δύο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μια γυναίκα πρέπει να τρώει 300 θερμίδες (που ισοδυναμούν με μια φέτα ψωμί και μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο) περισσότερες από ό,τι συνήθως, και αυτό είναι αρκετές για την πλήρη ανάπτυξη του εμβρύου. Ωστόσο, το μέτρημα των θερμίδων θα οδηγήσει στο γεγονός ότι θα υπάρξει μια απότομη αύξηση στο σωματικό βάρος, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό γενικά.

Το βάψιμο των μαλλιών σας μπορεί να είναι επικίνδυνο.

© Krysja/ Shutterstock.com

Ορισμένες γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η βαφή των μαλλιών μπορεί να επιτρέψει σε επιβλαβείς χημικές ουσίες να εισέλθουν στο σώμα και να βλάψουν το έμβρυο. Αλλά αυτή η υπόθεση δεν αποδείχθηκε επιστημονικά. Στην πραγματικότητα, η χρήση χρωστικών κάθε δύο-τρεις μήνες δεν συνδέεται επίσης με κανέναν κίνδυνο. Οι χημικές ουσίες από ποιοτικά προϊόντα μαλλιών δεν απορροφώνται από το σώμα μέσω του τριχωτού της κεφαλής και δεν εισέρχονται στον πλακούντα.

Δείτε ακόμη Αυτό το Σπιτικό Τεστ Εγκυμοσύνης Θα σας Δώσει Απαντήσεις στη Στιγμή!

Οι λιγούρες της εγκύου καθορίζουν το φύλο του μωρού.

© KVS/Pedro Andrade, PacificCoastNews.com/EAST NEWS, © KVS/Pedro Andrade, PacificCoastNews.com/EAST NEWS

Ένας άλλος μύθος σχετικά με το φύλο ενός μωρού αφορά τις διατροφικές προτιμήσεις μιας γυναίκας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν μια μέλλουσα μαμά λαχταράει αλμυρό φαγητό, περιμένει αγοράκι και όταν λαχταράει γλυκά φαγητά, το μωρό είναι κορίτσι. Φυσικά, οι προτιμήσεις μιας γυναίκας δεν μπορούν να προβλέψουν το φύλο του μωρού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορείτε να προγραμματίσετε την εγκυμοσύνη με ένα ημερολόγιο για να προβλέψετε το φύλο.

© Shutterstock.com

Η γέννηση ενός αγοριού ή ενός κοριτσιού, ανάλογα με την ημέρα της σύλληψης, είναι ένας από τους παλαιότερους μύθους για την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν συμπτώσεις, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο, επειδή υπάρχουν μόνο 2 φύλα και, επομένως, η δυνατότητα να προβλέψουμε το μελλοντικό φύλο του παιδιού είναι ακριβώς 50%.

Οι έγκυες δεν πρέπει να κάνουν σωματικές ασκήσεις.

© The Back-up Plan/ Sony Pictures Releasing International, © Depositphotos.com

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας μύθος ότι οι έγκυες δεν πρέπει να ασκούνται. Προφανώς, παλαιότερα ήταν σημαντικό μια έγκυος να μην κόβει ξύλα ή να δουλεύει στο χωράφι, αλλά αυτές τις μέρες οι περισσότερες έγκυες περνούν τον χρόνο τους σε καθιστή θέση. Η μέτρια σωματική δραστηριότητα και η διασκέδαση απλώς βοηθούν τόσο τη γυναίκα όσο και το αγέννητο παιδί της. Δεν είναι μόνο το περπάτημα στο πάρκο, αλλά και ο χορός, το κολύμπι ή το καθάρισμα, αν αυτό θέλει μια γυναίκα αυτή τη στιγμή. Η σωματική δραστηριότητα είναι ένας από τους τρόπους για να βελτιώσετε την ψυχολογική και σωματική σας ευεξία.

Δείτε επίσης Πώς να Επαναφέρετε το Σώμα σας Μετά την Εγκυμοσύνη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χριστουγεννιάτικα στολίδια τρόφιμα,DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια,χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,Χριστούγεννα,γιορτές,

37 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια Τρόφιμα

χριστουγεννιάτικα δέντρα σε ψάθινα καλάθια,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,Χριστούγεννα,γιορτές,

35 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Δέντρα σε Ψάθινα Καλάθια – Λατρεία