in , , , ,

Μην χρησιμοποιείτε καρότσι αγορών και άλλα 8 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Εξοικονομήσουν Πολλά Χρήματα Όταν Ψωνίζετε

Μην χρησιμοποιείτε καρότσι αγορών και άλλα 8 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Εξοικονομήσουν Πολλά Χρήματα Όταν Ψωνίζετε
Μην χρησιμοποιείτε καρότσι αγορών και άλλα 8 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Εξοικονομήσουν Πολλά Χρήματα Όταν Ψωνίζετε

Πιθανότατα υπήρξαν φορές που πήγατε σε ένα κατάστημα για να αγοράσετε 1 ή 2 πράγματα και καταλήξατε να γεμίζετε το καλάθι σας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα καταστήματα ξέρουν πώς να σας δελεάσουν με την ωραία μουσική και τη διάταξη των διαδρόμων. Επίσης, πολλά καταστήματα βάζουν το τμήμα λουλουδιών τους κοντά στην είσοδο, ώστε ο κόσμος να αισθάνεται αμέσως καλά και να έχει μια τόνωση της διάθεσης.

Όχι μόνο αυτό, αλλά οι διάδρομοι γίνονται επίσης μεγαλύτεροι για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να επιλέγουν καροτσάκια αγορών ώστε να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από όσα χρειάζονται. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εξυπνα κόλπα που θα σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα οταν ψωνίζετε και θα αποφύγετε τις περιττές αγορές. Γλυτώνουμε χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον: 11 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κρίση

Πιείτε νερό πριν πάτε για ψώνια.

© Ed Meden / Shutterstock.com

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Tβέντε στην Ολλανδία διαπίστωσε ότι το να πίνετε πολύ νερό πριν πάτε για ψώνια μπορεί να είναι καλό για την τσέπη σας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γεμάτη κύστη και η προσπάθεια να την ελέγξουν βοηθά επίσης τους ανθρώπους να ελέγξουν την επιθυμία τους να αγοράσουν περιττά πράγματα. Ίσως βιάζονται να φύγουν και να φτάσουν στην πλησιέστερη τουαλέτα και γι’ αυτό αγοράζουν μόνο τα πράγματα που πραγματικά χρειάζονται.

Χρησιμοποιήστε καινούργια χαρτονομίσματα

© AntonMatyukha / Depositphotos

Μια άλλη μελέτη έδειξε όταν έχετε καινούργια χαρτονομίσματα σπαταλάτε λιγότερα. Τα παλια και πιθανώς βρώμικα χαρτονομίσματα κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ότι πρέπει να τα ξεφορτωθούν και επομένως να αγοράσουν επιπλέον αντικείμενα. Από την άλλη πλευρά, τα ολοκαίνουργια χαρτονομίσματα τους κάνουν να νιώθουν πιο δυνατοί και προσπαθούν να τα κρατήσουν στο πορτοφόλι τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν είναι δυνατόν.

Μην είστε πολύ φιλικοί με τους πωλητές.

© kalinovsky / Depositphotos

Ενώ βγαίνετε έξω για να αγοράσετε ρούχα, συχνά σας υποδέχεται ένας πωλητής που θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει με ό,τι ψάχνετε. Στην προσπάθειά τους να είναι καλοί στη δουλειά τους, μπορεί να σας προσφέρουν επιπλέον επιλογές. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί να αγοράσετε το μόνο πράγμα που θέλατε στην αρχή, μπορεί να καταλήξετε να βρείτε άλλα πράγματα που σας αρέσουν επίσης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί επίσης να αγοράσετε κάτι από υποχρέωση προς το άτομο που σας βοήθησε τόσο πολύ και σας έδειξε τόσα πολλά.

Μην χρησιμοποιείτε καρότσι αγορών.

© Vera_Petrunina / Depositphotos, © gpointstudio / Depositphotos

Φανταστείτε να βρίσκεστε μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα όπου υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα για να αγοράσετε. Το να χρησιμοποιήσετε ένα καρότσι αγορών φαίνεται λογικό μόνο σε περίπτωση που βρείτε πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα σας. Ωστόσο, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα από όσα σχεδιάζατε αρχικά και να αγοράσετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Έτσι, αντί για ένα καρότσι, πάρτε ένα καλάθι ή χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να μεταφέρετε τα πολύ λίγα πράγματα που πραγματικά χρειάζεστε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 14 Έξυπνα Κόλπα για να Κάνετε Αγορές

Το να φοράτε ψηλοτάκουνα μπορεί να βοηθήσει.

© IgorVetushko / Depositphotos, © martinan / Depositphotos

Όσες απολαμβάνουν να φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια, ίσως χρειαστεί να τα φοράνε όταν ψωνίζουν. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Brigham Young διαπίστωσε ότι όσες φορούν τακούνια επικεντρώνονται στη διατήρηση της ισορροπίας τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα αγοράσουν ένα πιο οικονομικό προϊόν αντί για ένα υπερτιμημένο.

Αφήστε τις πιστωτικές και χρεωστικές σας κάρτες στο σπίτι.

© AntonMatyukha / Depositphotos

Αυτό μπορεί να φαίνεται αντισυμβατικό στην εποχή που ζούμε, αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να ξοδέψετε περισσότερα όταν πληρώνετε με κάρτα. Όταν βγάζετε μετρητά από την τσέπη σας, βλέπετε ακριβώς πόσα ξοδεύετε. Από την άλλη πλευρά, οι κάρτες σας δίνουν την ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα όταν, στην πραγματικότητα, δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε.

Μασήστε μια τσίχλα δυόσμου ενώ ψωνίζετε.

© diy13 / Shutterstock.com

Τα καταστήματα χρησιμοποιούν συχνά τη δύναμη της όσφρησης για να προσελκύσουν πελάτες και να τους κάνουν να ξοδεύουν περισσότερα από όσα σκόπευαν. Για παράδειγμα, τα βενζινάδικα που έχουν αυξήσει τη μυρωδιά του καφέ βλέπουν αύξηση στις πωλήσεις καφέ τους. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να πέσετε θύματα αυτού του κόλπου είναι να μασήσετε μια τσίχλα δυόσμου αμέσως πριν πάτε για ψώνια. Η μυρωδιά της μπορεί να εμποδίσει τη μυρωδιά ενός καταστήματος και επομένως να κρατήσει τα έξοδά σας υπό έλεγχο.

Επιλέξτε το πιο πολυσύχναστο κατάστημα για να αγοράσετε.

© fiphoto / Depositphotos, © dimmushka / Depositphotos

Tο να βρίσκεστε σε ένα άδειο κατάστημα σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε, να δοκιμάσετε και τελικά να αγοράσετε περιττά πράγματα. Έτσι, την επόμενη φορά βάλτε στόχο να ψωνίσετε σε ένα πολυσύχναστο κατάστημα για να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα.

Δείτε επίσης 11 Συμβουλές για να Αγοράζετε Έξυπνα και να Μην Σπαταλάτε Χρήματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.7 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές

15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές

διαφορές ανδρών και γυναικών,περίεργα,χρήσιμα

9 Διαφορές Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών που Έχουν μια Απρόσμενη Εξήγηση