in , , ,

9 Διαφορές Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών που Έχουν μια Απρόσμενη Εξήγηση

διαφορές ανδρών και γυναικών,περίεργα,χρήσιμα
διαφορές ανδρών και γυναικών,περίεργα,χρήσιμα

Μπορεί να πείτε ότι ξέρετε για τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά δεν είναι τόσο απλό καθώς μερικές έχουν μια απρόσμενη εξήγηση που θα σας εκπλήξει. Γιατί Δεν Πρέπει να Αφήνετε την Πόρτα του Υπνοδωματίου σας Ανοιχτή τη Νύχτα

Το μήκος των δακτύλων

brightside

Ας κάνουμε ένα σύντομο πείραμα. Τοποθετήστε το χέρι σας σε μια επίπεδη επιφάνεια και συγκρίνετε το μήκος του δείκτη και του δακτύλου σας. Γενικά στις γυναίκες ο δείκτης είναι πιο μακρύς. Στους άνδρες, ο παράμεσος είναι μεγαλύτερο. Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μήκος αυτών των δακτύλων εξαρτάται από το επίπεδο των ανδρικών και γυναικείων ορμονών που επηρεάζουν το έμβρυο στη μήτρα. Έτσι, ο λόγος για τον οποίο ο παράμεσος είναι μακρύτερος από τον δείκτη στους άνδρες είναι η τεστοστερόνη.

Το δέρμα στις φτέρνες

© 16704029 / Pixabay

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το γυναικείο δέρμα είναι πιο ενυδατωμένο στην περιοχή του στήθους και στα χέρια. Μόνο το δέρμα στις φτέρνες τους είναι πιο ξηρό από αυτό των ανδρών. Έτσι, σε ίσες συνθήκες, οι ανδρικές φτέρνες θα είναι πιο λείες.

Στήθος

© ebrahim / Pixabay

Μπορεί να σκεφτείτε, “Γιατί ένας άντρας χρειάζεται θηλές;” Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά κάθε άτομο αρχικά ήταν γυναίκα. Όταν ένα έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσεται στη μήτρα, το αρσενικό χρωμόσωμα Υ δεν αρχίζει αμέσως να λειτουργεί.

Κατά τις πρώτες 5-6 εβδομάδες, η ανάπτυξη συμβαίνει μόνο υπό την επίδραση του χρωμοσώματος Χ, έτσι οι θηλές έχουν αρκετό χρόνο για να σχηματιστούν. Εάν το έμβρυο είναι αρσενικό, το χρωμόσωμα Υ «ανοίγει» μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και σχηματίζεται αγόρι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι άνδρες μπορούν ακόμη και να παράγουν γάλα. Η γαλουχία ενεργοποιείται υπό ειδικές συνθήκες, για παράδειγμα, μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας με την ορμόνη προλακτίνη.

Όραση

brightside

Οι γυναίκες βλέπουν καλύτερα τα χρώματα, αλλά οι άνδρες είναι καλοί στο να παρακολουθούν γρήγορα κινούμενα αντικείμενα. Αυτό πιθανώς συνδέεται με το παρελθόν των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών όταν οι άντρες ήταν κυνηγοί και οι γυναίκες συλλέκτες.

Για παράδειγμα, ένα πορτοκαλί μπορεί να φαίνεται πιο κόκκινο σε έναν άνδρα παρά σε μια γυναίκα. Το γρασίδι είναι σχεδόν πάντα πιο πράσινο για τις γυναίκες, επειδή τα πράσινα αντικείμενα φαίνονται πιο κίτρινα στους άνδρες.

Δείτε ακόμη Τότε και Σήμερα: Γιατί Παλαιότερα οι Άνθρωποι Φαίνονταν Μεγαλύτεροι από ό,τι Ήταν στην Πραγματικότητα

Απόκτηση μυϊκής μάζας

© pavel-jurca / Pixabay

Πολλές γυναίκες πρέπει να πηγαίνουν τακτικά στο γυμναστήριο για να έχουν ένα γυμνασμένο σώμα, ενώ ένας άνδρας μπορεί απλώς να σηκώσει μια μπάρα μερικές φορές για να έχει κοιλιακούς. Λοιπόν, ποιο είναι το «συστατικό» που ευθύνεται για την ανάπτυξη των μυών; Αν μαντέψατε την τεστοστερόνη, έχετε δίκιο.

Στις γυναίκες παράγεται αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες. Έτσι, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο για τους άνδρες να αποκτήσουν μυϊκή μάζα.

Απώλεια μαλλιών

© jcosens / Unsplash

Η φαλάκρα μετά την ηλικία των 50 ετών είναι τυπική για τους μισούς περίπου άνδρες (και για το ένα τέταρτο των γυναικών επίσης). Ο λόγος για αυτό είναι μια ευρέως διαδεδομένη κληρονομική ασθένεια, η ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία ονομάζεται επίσης «ανδρική φαλάκρα». Λόγω αυτής της κατάστασης, οι θύλακες των τριχών συρρικνώνονται και τα μαλλιά γίνονται πιο λεπτά και πιο κοντά και τελικά πέφτουν.

Η συρρίκνωση των ωοθυλακίων μπορεί να προκληθεί από την ευαισθησία στη διυδροτεστοστερόνη, ένα υποπροϊόν της τεστοστερόνης. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερη ορμόνη για τη δημιουργία μυών έχει ένας άνδρας, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει φαλακρός.

Το μήλο του Αδάμ

© pisauikan / Pixabay

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν ένα μήλο του Αδάμ, αλλά είναι πιο εμφανές στους άνδρες. Γιατί; Το μήλο του Αδάμ είναι ο χόνδρος που προστατεύει τις φωνητικές μας χορδές. Σχηματίζεται κατά την εφηβεία. Δεδομένου ότι οι ενήλικες άνδρες έχουν μεγαλύτερες φωνητικές χορδές, το μήλο του Αδάμ είναι επίσης πιο εμφανές.

Παρεμπιπτόντως, όσο μεγαλύτερο είναι το μήλο του Αδάμ, τόσο πιο βαθιά είναι η φωνή. Υπάρχει μια θεωρία ότι οι πρόγονοί μας χρειάζονταν χαμηλή φωνή για να τρομάξουν τα αρπακτικά.

Μέγεθος εγκεφάλου

© averey / Unsplash

Ο εγκέφαλος ενός άνδρα είναι μεγαλύτερος από τον εγκέφαλο μιας γυναίκας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες είναι πνευματικά ανώτεροι από τις γυναίκες. Επίσης, ορισμένα μέρη του εγκεφάλου και στα δύο φύλα είναι διαφορετικά σε μέγεθος και λειτουργούν διαφορετικά. Για παράδειγμα, ο ιππόκαμπος, ο οποίος εμπλέκεται στη μάθηση και τη δημιουργία αναμνήσεων, είναι μεγαλύτερος στις γυναίκες. Και η αμυγδαλή, η οποία σχετίζεται με τη βίωση συναισθημάτων και τη μνήμη τους, είναι μεγαλύτερη στους άνδρες.

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν ένα πείραμα: έδειξαν στα άτομα ένα βίντεο ώστε να μπορούν να θυμηθούν κάποιες προσωπικές εμπειρίες. Αποδείχθηκε ότι στους άνδρες, δραστηριότητα παρατηρήθηκε μόνο στη δεξιά αμυγδαλή και στις γυναίκες μόνο στην αριστερή.

Γενειάδα

© StockSnap / Pixabay

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι η γενειάδα δεν προσφέρει κανένα όφελος. Λοιπόν, γιατί μεγαλώνει; Υπάρχει μια θεωρία ότι το σαγόνι φαίνεται πιο ογκώδες χάρη σε μια γενειάδα, επομένως ο χρήστης του φαίνεται πιο δυνατός και πιο αρρενωπός. Ίσως, οι γυναίκες πρόγονοί μας έτειναν να επιλέγουν άντρες με πυκνή γενειάδα ως συντρόφους τους επειδή πίστευαν ότι θα παράγουν υγιείς απογόνους μαζί τους.

Δείτε επίσης Σε γαργαλάει ο λαιμός σου, Ξύσε το αυτί σου. 16 παράξενα πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για το σώμα σου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μην χρησιμοποιείτε καρότσι αγορών και άλλα 8 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Εξοικονομήσουν Πολλά Χρήματα Όταν Ψωνίζετε

Μην χρησιμοποιείτε καρότσι αγορών και άλλα 8 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Εξοικονομήσουν Πολλά Χρήματα Όταν Ψωνίζετε

DIY Διακοσμητικό Σπίτι Μάγισσας από Κολοκύθα

DIY Διακοσμητικό Σπίτι Μάγισσας από Κολοκύθα