Χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα από έμπειρους σεφ που θα σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε σαν επαγγελματίας. Και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα σε ειδικές συσκευές. 15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη
Για να φτιάξετε πίτσα με τραγανή κρούστα, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: η θερμοκρασία πρέπει να είναι τόσο υψηλή όσο μπορεί να διατηρήσει ο φούρνος σας. Ζεσταίνουμε το φούρνο για περίπου 30 λεπτά και ψήνουμε την πίτσα μας για 5-10 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Το στρογγυλό ρύζι μαγειρεύεται δύσκολα χωρίς να κολλάει: καταλήγει να μοιάζει πολύ με χυλό μετά το μαγείρεμα. Δοκιμάστε, λοιπόν, να το τηγανίσετε λίγο με λάδι και λίγο βούτυρο. Μόλις το ρύζι σταματήσει να φαίνεται διάφανο, προσθέστε λίγο νερό να σκεπάσει το ρύζι και βράστε για 15-20 λεπτά.
Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται πιο γρήγορα από τα μπουτάκια, οπότε για να ψηθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα 2 κόλπα: βάλτε λίγο πάγο στα στήθη 30 λεπτά πριν το ψήσετε ή βάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο με την πλάτη του. Μετά από 50 λεπτά, γυρίστε το και συνεχίστε το ψήσιμο. Επίσης, μην ξεχνάτε να μουσκεύετε την πέτσα εκ των προτέρων με μια βρεγμένη πετσέτα: αυτό θα το κάνει πιο νόστιμο.
Για να κάνετε το σκληρό κρέας νόστιμο χρησιμοποιείστε μεμβράνη τροφίμων. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μεγάλο τηγάνι και ένα θερμόμετρο. Βάλτε λίγο λάδι και όσα μπαχαρικά θέλετε στο κρέας, τυλίξτε το κρέας σε πολλές στρώσεις μεμβράνης και βάλτε το σε ζεστό νερό στους 70°C περίπου.
Θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες για να μαγειρευτεί ένα μέσο κομμάτι κρέατος. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 70°C. Μετά από αυτό, αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά, αφαιρέστε τη μεμβράνη και τηγανίστε γρήγορα σε ένα τηγάνι. Μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε κρέας με αυτόν τον τρόπο.
Αν θέλετε τα καρότα να διατηρήσουν το χρώμα τους κατά το βράσιμο, θα πρέπει να τα ξεφλουδίσετε πριν τα μαγειρέψετε. Ακούγεται αντίθετο, αλλά με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα δεν θα ξεθωριάσει.
Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγιονέζα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα που θέλουν να παραμείνουν σε καλή φόρμα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε πιο ελαφριά: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τα αυγά με κανονικό γάλα. Πάρτε την αγαπημένη σας συνταγή για σπιτική μαγιονέζα και προσθέστε γάλα αντί για αυγά — η ποσότητα του γάλακτος πρέπει να είναι 2 φορές μικρότερη από την ποσότητα του βουτύρου. Έτσι, η σάλτσα θα είναι εξίσου νόστιμη αλλά και πιο υγιεινή.
Το βούτυρο είναι το μυστικό για νόστιμα αρτοσκευάσματα. Και για να βελτιώσετε τη γεύση τους υπάρχει ένας απλός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε: αν θέλετε τραγανή κρούστα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε παγωμένο βούτυρο και αν θέλετε πιο απαλή, πιο αφράτη κρούστα, το βούτυρο να είναι ζεστό.
Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα Έκαναν Περήφανο τον Gordon Ramsay
Όπως ίσως γνωρίζετε, το αλάτι «βγάζει» τη γεύση του κρέατος. Έτσι, για να γίνει ο ζωμός όσο πιο νόστιμος γίνεται (ανεξάρτητα από το είδος του κρέατος που μαγειρεύετε – κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι), προσθέστε το αλάτι μόνο στην αρχή του μαγειρέματος όταν το νερό αρχίσει να βράζει. Ο ζωμός θα είναι πιο νόστιμος αν βάλετε το κρέας και τα λαχανικά σε κρύο νερό στην αρχή.
Όσο περισσότερο άμυλο υπάρχει στις πατάτες, τόσο πιο νόστιμος είναι ο πουρές πατάτας. Ωστόσο, ορισμένες πατάτες στερούνται αμύλου και κάποιες δεν έχουν γεύση. Έτσι, για να κάνετε τη γεύση πολύ καλύτερη, ανακατέψτε διαφορετικά είδη πατάτας για να έχετε τον ιδανικό συνδυασμό.
Αν πρόκειται να μαγειρέψετε λευκό κρέας, μην κόψετε το κόκκαλο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται να βράσετε, να τηγανίσετε ή να ψήσετε το κρέας. Θα είναι πιο ζουμερό και το μαγείρεμα θα είναι ομοιόμορφο αν κρατήσετε το κόκκαλο. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να φάτε το δέρμα, απλά περιμένετε και αφαιρέστε το μετά το μαγείρεμα. Κάνει επίσης το κρέας πιο ζουμερό και πιο νόστιμο.
Τα κεφτεδάκια θα κρατήσουν πολύ καλύτερα το σχήμα τους αν προσθέσετε τριμμένη φρυγανιά στον κιμά. Και για να γίνει ακόμα καλύτερη η γεύση, τηγανίστε την τριμμένη φρυγανιά με κρεμμύδι ανακατεμένα με λίγο λάδι και βούτυρο.
Ο πάγος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα κεφτεδάκια ζουμερά και ελαφριά. Παίρνετε 8-10 παγάκια, βάλτε τα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων, σπάστε τα με ένα σφυρί και προσθέστε τα στον κιμά. Στη συνέχεια, φτιάξτε τους κεφτέδες σας και τηγανίστε τους.
Αντί για το συνηθισμένο χάος όταν φτιάχνετε τηγανίτες, μπορείτε απλώς να βάλετε ζύμη σε ένα παλιό καθαροί μπουκάλι κέτσαπ και να φτιάξετε τα σχήματα που θέλετε.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη στιγμή που το νερό κατεβαίνει κάτω από την επιφάνεια του ρυζιού καθώς βράζει, να βάλετε μια πετσέτα κουζίνας πάνω από την κατσαρόλα (προσοχή να μην βάλετε φωτιά) και να βάλετε το καπάκι στην πετσέτα. Η πετσέτα θα απορροφήσει τους υδρατμούς και δεν θα πέσουν πίσω στο ρύζι από το καπάκι.
Δείτε επίσης 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα