in , ,

11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας

11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας
11 σημάδια του προσώπου σας που προσπαθούν να σας πουν κάτι για την υγεία σας

Μερικές φορές το πρόσωπό μας αποκαλύπτει περισσότερα από ότι ίσως να θέλουμε να πει, και αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα πλεονέκτημα. Μια προσεκτική ματιά στο πρόσωπό σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τυχόν περιοχές στις οποίες υπάρχουν ανισορροπίες στο σώμα σας κι έτσι πιθανώς να αποτρέψετε μια μελλοντική ασθένεια.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ατέλειες του δέρματος του προσώπου σας, οι ρίζες των οποίων θα προσελκύσουν όποιον ενδιαφέρεται. Μπορεί να έχετε ήδη αντιμετωπίσει μερικά από αυτά. Αν όχι, μπορεί να είναι μια καλή υπενθύμιση. Και στο τέλος του άρθρου, υπάρχει ένα μπόνους που περιμένει για όποιον είχε κάποτε δερματικά προβλήματα.

Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια

© depositphotos

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι συχνά ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό και τίποτα δεν μπορεί να γίνει γι ‘αυτό. Αλλά αν αποκτήσατε πρόσφατα, θα πρέπει να μάθετε αμέσως τον λόγο. Τα πιο δημοφιλές είναι η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, οι ορμονικές αλλαγές, οι αλλεργίες και η κατάχρηση αλκοόλ, καφέ και αλμυρών τροφίμων.

Θα έχετε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από την υποκείμενη αιτία. Αλλά για να το καλύψετε προσωρινά, χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα, ειδικά patches, και ένα καλό concealer.

11 Μυστικά που η Βιομηχανία Ομορφιάς Δεν Θέλει να Γνωρίζετε

Κόκκινη μύτη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
© depositphotos

Υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία στις μύτες μας και η ανάπτυξή τους οδηγεί σε αποχρωματισμό. Αυτό διευκολύνεται από μεταβολές της θερμοκρασίας, αλλεργίες, συναισθηματικό στρες ή ρινική καταρροή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ερυθρότητα θα είναι προσωρινή εάν εξαλείψετε την αιτία.

Ωστόσο, εάν η μύτη σας είναι πάντα κόκκινη, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σας, να επανεξετάσετε τον τρόπο ζωής σας και να δείτε τον γιατρό σας για μια συγκεκριμένη διάγνωση.

9. Κίτρινο πρόσωπο και μάτια

© depositphotos

Αυτό συμβαίνει όταν συσσωρεύονται πολλά απόβλητα στο σώμα. Συνήθως παρατηρείται σε βρέφη που γεννιούνται πριν από 38 εβδομάδες, επειδή το συκώτι τους δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Στους ενήλικες, ο ίκτερος μπορεί να σημαίνει σοβαρότερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης αλκοόλ.

Θα πρέπει να ελέγξετε το ήπαρ, τη χοληδόχο κύστη και το πάγκρεας και να αποκλείσετε τέτοιες ιογενείς λοιμώξεις όπως η ηπατίτιδα και η μονοπυρήνωση.

 Απροσδόκητη εμφάνιση ελιών ή σημαδιών

© depositphotos

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχήσετε, αλλά η επαγρύπνηση είναι πάντα καλό πράγμα. Κάντε στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις. Το περίγραμμα της ελιάς είναι ακανόνιστο; Το χρώμα της είναι ανομοιογενές; Είναι μεγαλύτερη σε διάμετρο από ένα μπιζέλι; Έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες;

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν μια από τις απαντήσεις σας ήταν “ναι”. Προσπαθήστε να αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες με δείκτη προστασίας.

Εξάνθημα “πεταλούδα”

© depositphotos

Ένα μικρό εξάνθημα στο πρόσωπο μπορεί να προκληθεί από ακατάλληλα καλλυντικά, αλλεργίες, κλιματικές αλλαγές ή υπερβολική κατανάλωση γλυκών. Μόλις εξαλείψετε τον παράγοντα που το προκάλεσε, το εξάνθημα θα εξαφανιστεί. Αλλά αν το εξάνθημα καταλαμβάνει και τα δύο μάγουλα και μοιάζει με πεταλούδα, μπορεί να σηματοδοτήσει τον λύκο.

Άλλα συμπτώματα του λύκου είναι ο πυρετός, ο πόνος στις αρθρώσεις και τα δάχτυλα γίνονται μπλε στο κρύο.

Ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από το στόμα και τη μύτη

© depositphotos

Οι αλλαγές στο δέρμα γύρω από το στόμα και τη μύτη μπορεί να οφείλονται σε διάφορες αιτίες, αλλά πιο συχνά σημαίνει έλλειψη βασικών βιταμινών A, C, E ή B στο σώμα. Το ξεφλούδισμα συχνά συνοδεύεται από γενική αδυναμία, κακή συγκέντρωση ή προσοχή, απώλεια μαλλιών και αδύναμα νύχια.

Αξίζει να δοκιμάσετε και να μάθετε ποιες βιταμίνες σας λείπουν. Αναθεωρήστε τη διατροφή σας και προσθέστε τα σωστά τρόφιμα.

5. Οίδημα γύρω από τα χείλη και το στόμα

© depositphotos

Οι πληγές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τη μύτη είναι πιθανό να προκληθούν από τον ιό του έρπητα τύπου 1. Μόλις πάρετε τον ιό, θα μείνει μαζί σας. Οι πληγές μπορεί να ξεσπούν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου εξασθενεί λόγω πιέσεων, ασθενειών ή κούρασης.

Εξαφανίζονται συνήθως από μόνα τους. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν ειδικές αλοιφές που πωλούνται σε φαρμακεία.

4. Σκασμένα χείλη

© depositphotos

Όλοι μας αποκτούμε ξηρά και σκασμένα χείλη από καιρό σε καιρό, ειδικά το χειμώνα ή μετά από μια μακρά περίοδο στον ήλιο. Οι “ρωγμές” μπορούν επίσης να σημαίνουν αλλεργική αντίδραση ή αντίδραση σε κάποιο φάρμακο.

Ο κανόνας της παιδικής ηλικίας να μην γλείφουμε τα χείλη σας στο κρύο εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. Τα λιποζάν για τα χείλη μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν πολύ.

3. Τριχοφυία στο πρόσωπο

© depositphotos

Για πολλούς ανθρώπους, οι τρίχες στο πρόσωπο μπορεί να είναι κληρονομικές. Στις νεαρές γυναίκες,η τριχοφυία μπορεί να σημαίνει ότι οι ωοθήκες δεν λειτουργούν σωστά. Αυτό ονομάζεται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στο να μείνει έγκυος.

Συνιστάται να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο για θεραπεία. Επιπλέον, μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε την κατανάλωση προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Υπερπηκτοποίηση στο πρόσωπο

© depositphotos

Εάν υπάρχουν σκούρα συμμετρικά σημεία στα μάγουλα και στη γέφυρα της μύτης, αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι του μελάσματος, ενός τύπου υπερχρωματισμού. Είναι πιο συνηθισμένο στις γυναίκες και αναπτύσσεται ταχύτερα ανάμεσα στους ανθρώπους με πιο σκούρο δέρμα. Η συχνή έκθεση στον ήλιο διεγείρει επίσης την ανάπτυξή του.

Οι νεαρές γυναίκες συνήθως αποκτούν μέλασμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συχνά εξαφανίζονται από μόνα της. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά καλλυντικά προϊόντα για την καταπολέμηση της υπερχρωματοποίησης όπως η θεραπεία με λέιζερ, τα καλλυντικά λεύκανσης και οι χημικές κρέμες για απολέπιση.

Αραίωση των φρυδιών ή των βλεφαρίδων

© depositphotos

Αν τα φρύδια ή οι βλεφαρίδες σας αραιώνουν αλλά δεν οφείλεται σε αποτυχημένα καλλυντικά πειράματα, τότε μπορεί να σηματοδοτήσει προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα. Η χαμηλή ενεργητικότητα του αποτελεί ένδειξη υποθυρεοειδισμού, η οποία είναι συχνή στους ανθρώπους άνω των 50 ετών.

Μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, παρατηρείται υποτονικότητα, ξηρό δέρμα και ανεξήγητη αύξηση βάρους. Οι εξετάσεις αίματος και ένα ραντεβού με το γιατρό σας είναι υποχρεωτικά σε αυτή την περίπτωση.

Μπόνους: Η θέση της ακμής αντανακλά την εσωτερική υγεία σας.

© deposiphotos

Εάν συνεχίζετε να βγάζετε σπυράκια και ακμή στο ίδιο μέρος, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει κάτι αρνητικό που συμβαίνει στο σώμα σας. Το δέρμα σας αντανακλά την εσωτερική κατάσταση του σώματός σας και η προσεκτική ανάλυση της ακμής μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε μια επερχόμενη ασθένεια και να αποτρέψετε μελλοντικά περιστατικά αυτών των δυσάρεστων σπυριών.

  • Εάν η ακμή σας ενοχλεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστούμε να δείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό.

Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι ένα συνηθισμένο εξάνθημα, ξεφλούδισμα και άλλα συμπτώματα μπορεί να έχουν 10 διαφορετικούς λόγους να εμφανιστούν εκτός από αυτούς που αναφέρονται. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να εντοπίσει την πραγματική αιτία. Συλλέξαμε μόνο τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις σε αυτό το άρθρο το οποίο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις σουβουλές του γιατρού σας.

via tilestwra

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 60

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Ώρα να καθαρίσουμε Παπλώματα και Κουβέρτες: Πώς θα τα κάνετε να μοσχοβολήσουν από καθαριότητα

Ώρα να καθαρίσουμε Παπλώματα και Κουβέρτες: Πώς θα τα κάνετε να μοσχοβολήσουν από καθαριότητα

αφαίρεση ζαρών από δερμάτινα παπούτσια,φροντίδα δερμάτινων παπουτσιών,συμβουλές για δερμάτινα παπούτσια,χρήσιμα,

Το πολύ Απλό Κόλπο για να Αφαιρέσετε Ζάρες από Δερμάτινα Παπούτσια και Δερμάτινες Μπότες