in , ,

10 Μύθοι για το Τρέξιμο που οι Περισσότεροι Πιστεύουν ότι Είναι Αληθινοί

μύθοι για το τρέξιμο,συμβουλές για το τρέξιμο,συμβουλές υγείας,υγεία,
10 Μύθοι για το Τρέξιμο που οι Περισσότεροι Πιστεύουν ότι Είναι Αληθινοί

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 621 εκατομμύρια άνθρωποι τρέχουν ως χόμπι ή άθλημα και πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για εξοπλισμό τρεξίματος. Αυτή η πληροφορία είναι πολύ ενθαρρυντική και δείχνει πόσο πολύ ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για τη σωματική τους δραστηριότητα. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί μύθοι για το τρέξιμο που θα πρέπει να πάψετε να τους θεωρείται αληθινούς. 11 Μύθοι για το Σώμα που Πρέπει να Σταματήσετε να Πιστεύετε

Το τρέξιμο δεν θα σας βοηθήσει απαραίτητα να χάσετε βάρος.

brightside

Το τρέξιμο είναι πράγματι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσετε την καρδιά σας και να βελτιώσετε τη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου σας. Όμως, παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, δεν είναι η καλύτερη άσκηση όταν ο κύριος στόχος σας είναι να χάσετε βάρος. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η δραστηριότητα δίνει στους ανθρώπους μια λανθασμένη ιδέα για τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται ενώ την κάνουν. Έτσι, οι άνθρωποι συχνά καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες αργότερα και καταλήγουν να κερδίζουν πίσω ό,τι έκαψαν.

Εάν ο μόνος σας στόχος είναι να χάσετε μερικά κιλά, θα πρέπει να εστιάσετε σε ασκήσεις υψηλής έντασης. Η ποδηλασία, η ενδυνάμωση και η καρδιαγγειακή άσκηση με διαλείμματα χαμηλής έντασης μπορούν όλα να είναι πολύ χρήσιμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αλλάζουν τον ρυθμό σας και κάνουν το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες, ενώ πηγαίνει από χαμηλή σε υψηλή ένταση.

Το να τρέξετε πιο γρήγορα δεν θα σας κάνει καλύτερο δρομέα.

© Maridav / Depositphotos, © Maridav / Depositphotos

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να αυξάνουν συνεχώς τον ρυθμό τους κάθε φορά που τρέχουν για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ταχύτητα. Ωστόσο, αυτό είναι αναληθές και επικίνδυνο, καθώς μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς. Το να τρέχετε πιο γρήγορα από ό,τι μπορείτε θα στρεσάρετε το σώμα σας πάρα πολύ για να διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο.
Είναι καλύτερο να αυξήσετε την ταχύτητά σας για μερικά χιλιόμετρα και μετά να τη μειώσετε λίγο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την αντοχή σας κατά τη διάρκεια των αγώνων εάν ψάχνετε τρόπο για να βελτιώσετε τον χρόνο σας.

Η αντικατάσταση των παπουτσιών σας κάθε 500 χιλιόμετρα δεν είναι υποχρεωτική.

© BrianAJackson / Depositphotos, © wtolenaars / Depositphotos

Ανάλογα ποιον ρωτάτε, μπορεί να σας πουν ότι πρέπει να αντικαθιστάτε τα παπούτσια σας κάθε 400 έως 800 χιλιόμετρα. Ωστόσο, μια μελέτη έδειξε ότι τα παπούτσια καλής ποιότητας μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως ακόμα και μετά την ολοκλήρωση 1000+ χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι ο τύπος και η μάρκα του παπουτσιού παίζουν τεράστιο ρόλο στο πόσο συχνά θα χρειαστεί να αγοράζετε νέα ζευγάρια. Επίσης, μπορεί να είναι θέμα μεγέθους, καθώς τα μεγαλύτερα άτομα μπορούν να φθείρουν τα παπούτσια τους πολύ πιο γρήγορα από τα μικρότερα άτομα.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε μερικά διαφορετικά παπούτσια για τρέξιμο ανάλογα με το έδαφος στο οποίο τρέχετε. Για παράδειγμα, το τρέξιμο σε διάδρομο είναι πολύ διαφορετικό από το τρέξιμο στο δρόμο. Τα πόδια σας πιέζονται πολύ όταν τρέχετε έξω, οπότε ίσως ένας διαφορετικός τύπος παπουτσιού να είναι καλύτερος για αυτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το τρέξιμο δεν θα καταστρέψει τα γόνατά σας.

brightside

Η αλήθεια είναι ότι τα γόνατα μπορούν να ωφεληθούν από το τρέξιμο και μακροπρόθεσμα γίνονται ακόμα πιο δυνατά. Πολλοί επιστήμονες θα σας πουν ότι οι άνθρωποι που τρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους τείνουν να έχουν πιο δυνατά γόνατα από εκείνους που δεν έχουν κάνει ποτέ αυτή τη δραστηριότητα. Όχι μόνο αυτό, αλλά μια μελέτη έδειξε ότι οι δρομείς μαραθωνίου είχαν τη μισή συχνότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο σε σύγκριση με οσους περπατούν.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ανησυχείτε για τα γόνατά σας, καθώς όσο περισσότερο τρέχετε, τόσο πιο δυνατά γίνονται τα γόνατά σας προσαρμοζόμενα στην άσκηση. Και επειδή τα γόνατά δεν λυγίζουν ή στρίβουν πολύ ενώ τρέχετε, μπορεί να θεωρηθεί μια αρκετά ασφαλής άσκηση. Θυμηθείτε ότι περισσότεροι τραυματισμοί που προκαλούν πόνο κατά το τρέξιμο προκαλούνται από μυϊκές ανισορροπίες – δεν είναι θέμα γονάτων.

Θα πρέπει να τρέχετε γρήγορα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

© Maridav / Depositphotos

Το να τρέξετε έναν αγώνα είναι από μόνο του ένα υπέροχο πράγμα και μια στιγμή προσωπικής υπερηφάνειας όταν τελειώσετε. Αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που προσηλώνονται στο γεγονός ότι πρέπει να τρέξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να τελειώσουν με καλό χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να κουραστούν πολύ πιο γρήγορα και να καταλήξουν να τραυματιστούν.

Η καλύτερη μέθοδος είναι να αυξήσετε σιγά σιγά το ρυθμό σας και ενώ τρέχετε έναν αγώνα, να διατηρείτε σταθερή ταχύτητα μέχρι το τέλος, όπου μπορείτε να επιταχύνετε. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι να ξεπεράσετε όλους γύρω σας, αλλά να προσπαθήσετε για το προσωπικό σας καλύτερο.

Δείτε ακόμη 8 Μύθοι Ταινιών που Μπορούν να σας Σκοτώσουν

Δεν χρειάζεται να κάνετε διατάσεις εκ των προτέρων.

© Vadymvdrobot / Depositphotos, © photographee.eu / Depositphotos

Υπάρχει μια ισχυρή αντίληψη ότι οι διατάσεις πριν από το τρέξιμο μπορεί να αποτρέψουν τραυματισμούς, αλλά αυτό δεν έχει επιστημονικά στοιχεία. Επίσης, δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι διατάσεις θα βελτιώσουν την απόδοσή σας. Οι δυναμικές διατάσεις είναι ευεργετικές είτε πριν τρέξετε την Κυριακή το πρωί είτε πριν από έναν μαραθώνιο.

Τα διαλείμματα για περπάτημα εξακολουθούν να θεωρούνται τρέξιμο.

© nazarov.dnepr@gmail.com / Depositphotos, © kjekol / Depositphotos

Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά διαλείμματα περπατήματος κατά τη διάρκεια ενός τρεξίματος βοηθούν τις αρθρώσεις σας να κάνουν ένα διάλειμμα και να επαναφορτιστούν. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε να ενισχύσετε την αντοχή σας κάνοντας μικρά τρεξίματα ή σπριντ και μετά κάνοντας ένα διάλειμμα με περπάτημα. Για όσους τρέχουν σε πιο προχωρημένο επίπεδο, οι μεγάλες βόλτες είναι μια τέλεια ιδέα για τις ημέρες αποθεραπείας τους.

Για όσους δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την όλη έννοια του τρεξίματος, μπορούν να ξεκινήσουν περπατώντας και σιγά σιγά να αυξήσουν την ταχύτητά τους. Αργά ή γρήγορα, το τρέξιμο θα τους έρθει φυσικά.

Το βάρος σας δεν έχει καμία σχέση με το τρέξιμο.

© vladvitek / Depositphotos, © 371819 / Depositphotos, © belchonock / Depositphotos

Ενώ οι ελαφρύτεροι άνθρωποι μπορεί συχνά να είναι πιο γρήγοροι, αυτό δεν σημαίνει ότι οι βαρύτεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τρέξουν αποτελεσματικά. Το βάρος από μόνο του δεν πρέπει να είναι απαγορευτικός παράγοντας καθώς ακόμη και τα άτομα που είναι πολύ αδύνατα μπορεί να είναι αργά λόγω έλλειψης μυϊκής μάζας. Γι’ αυτό οι βαρύτεροι άνθρωποι, με καλό ποσοστό μυϊκής μάζας, μπορούν να είναι πιο γρήγοροι από τους πιο αδύνατους. Επίσης, το ποσοστό σωματικού λίπους παίζει τεράστιο ρόλο στη συνολική απόδοσή σας και μόνο και μόνο επειδή το βάρος σας είναι υψηλότερο, δεν σημαίνει ότι είναι όλο λίπος.

Δεν είναι τόσο δύσκολο να αγοράσετε παπούτσια για τρέξιμο.

© 995645 / Pixabay

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα «καλύτερα» παπούτσια στην αγορά, αφού όλα έχουν να κάνουν με το πώς νιώθει κάθε άτομο όταν φοράει ένα ζευγάρι. Τα παπούτσια που είναι άνετα για ένα άτομο μπορεί να είναι άβολα και ακόμη και άσχημα για κάποιον άλλο. Επίσης, μερικοί άνθρωποι προτιμούν μια συγκεκριμένη μάρκα και δεν την αλλάζουν ποτέ. Αν και αυτό είναι εντάξει, μπορεί να θέλετε να πειραματιστείτε με άλλες μάρκες και να δείτε πώς νιώθετε τα πόδια σας με αυτές.

Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να ακούτε τι λέει κάποιος, αλλά αντίθετα να δοκιμάσετε διαφορετικά μοντέλα και να δείτε πώς νιώθετε με αυτά. Αποφύγετε να αγοράσετε κάτι μόνο και μόνο επειδή η μάρκα είναι καταπληκτική και όλοι επιλέγουν τα παπούτσια της.

Οι δρομείς δεν πρέπει να κάνουν ενδυνάμωση.

brightside

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας και την αντοχή σας, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσετε την ενδυνάμωση στα πόδια και το πάνω μέρος του σώματός σας. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθάτε τον εαυτό σας να αποτρέψει τραυματισμούς και να βελτιώσει την απόδοση των μυών σας. Επίσης, αντιμετωπίζετε τυχόν μυϊκές ανισορροπίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς και να σας δυσκολέψουν να τρέξετε.

Όσο για το πάνω μέρος του σώματός σας, το να έχετε αρκετή δύναμη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια καλή στάση τρεξίματος καθώς αρχίζετε να κουράζεστε.

Δείτε επίσης 10 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Σαμποτάρουν την Απώλεια Βάρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλλιέργεια μυρωδικών σε βάζα,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Αυτά είναι τα 9 Μυρωδικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε σε Γυάλινα Βάζα και να έχετε φρέσκα κάθε μέρα στην κουζίνα

υπνοδωμάτια με τζάκι,ιδέες για υπνοδωμάτια με τζάκι,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου

33 Ιδέες για Υπνοδωμάτια με Τζάκι