in , , , ,

Γιατί η Ούρηση στο Ντους Μπορεί να Γίνει Επιβλαβής Σύμφωνα με την Επιστήμη

ούρηση στο ντους,υγεία,συμβουλές υγείας,επιβλαβής συνήθεια,
ούρηση στο ντους,υγεία,συμβουλές υγείας,επιβλαβής συνήθεια,

Όλοι πιθανότατα έχουμε ακούσει τη ότι η ούρηση στο ντους μπορεί να βοηθήσει να σώσουμε το περιβάλλον. Οι ερευνητές συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν με αριθμούς σχετικά με το πόσο νερό θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε εάν κάναμε 2 εργασίες ταυτόχρονα στο ντους μας. Ωστόσο, οι γιατροί βλέπουν αυτή τη φαινομενικά αθώα συνήθεια από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία και ανακαλύψαμε γιατί αντιμετωπίζουν την ούρηση στο ντους με ανησυχία. 8 Καθημερινές Δραστηριότητες που Είναι Πραγματικά Επιβλαβείς

Η ούρηση στο ντους φαίνεται σαν μια έξυπνη ιδέα για πολλούς.

© Madiz / Shutterstock.com

Μάλλον όλοι το κάνουμε κατά καιρούς χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή αλλά αναρωτιόμαστε αν είναι τελικά σωστό. Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, δεν είναι μόνο καλό – είναι απολύτως καλό για τον πλανήτη επειδή εξοικονομεί νερό από το καζανάκι της τουαλέτας.

Εκτός από την εξοικονόμηση νερού, ωστόσο, οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι ασφαλής ή υγιεινή η ούρηση στο ντους. Παρά την κοινή πεποίθηση, τα ούρα δεν είναι αποστειρωμένα και εδώ είναι μία από τις πολλές ανησυχίες που εκφράζουν οι γιατροί.

Δείτε ακόμη 5 Συνήθειες που Είναι Πραγματικά Επιβλαβείς για την Υγεία

Η κύστη σας μπορεί να εκπαιδευτεί με λάθος τρόπο.

brightside

Όταν ουρούμε στο ντους με τον ήχο του τρεχούμενου νερού, μπορεί κατά λάθος να μαθαίνουμε να ουρούμε όταν εμφανίζεται ο ήχος αυτός. Αν ουρήσετε στο ντους ή ανοίξετε τη βρύση ή ανοίξετε το ντους και μετά καθίσετε στην τουαλέτα για να ουρήσετε ενώ τρέχει το ντους, δημιουργείτε μια συσχέτιση στον εγκέφαλο μεταξύ του ήχου του τρεχούμενου νερού και της ανάγκης να ουρήσετε.

Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως Παβλοβιανό φαινόμενο, το οποίο είναι μια αντανακλαστική απόκριση σε κάποιον εξωτερικό ήχο ή ερέθισμα. Αυτό μπορεί να μην είναι τεράστιο πρόβλημα για όλους, αλλά «για άτομα με κάθε είδους δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους, αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη διαρροή ούρων όταν έχετε την επιθυμία να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Η κύστη σας μπορεί να μην είναι προετοιμασμένη για αυτό ανατομικά.

© Kateryna Kon / Shutterstock.com

Η ούρηση στο ντους αποδεικνύεται ότι είναι δυνητικά επιβλαβής για τις γυναίκες. Η βασική λεπτομέρεια είναι ότι μπορεί να μην αδειάζετε αποτελεσματικά την ουροδόχο κύστη σας. Οι γυναίκες δεν μπορούν να χαλαρώσουν πλήρως τους πυελικούς μύες όταν προσπαθούν να ουρήσουν σε όρθια θέση. Οι άνδρες έχουν έναν προστάτη για να στηρίζει την ουροδόχο κύστη τους, που σημαίνει ότι η όρθια θέση ενώ ουρούν είναι εντάξει.

Αλλά οι γυναίκες δεν έχουν αυτή την πρόσθετη υποστήριξη, επομένως η ούρηση σε όρθια ή αιωρούμενη θέση δεν είναι φυσική και προκαλεί την κύστη να αδειάζει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που χρειάζονται. Το να αιωρείστε πάνω από την τουαλέτα, όπως το να στέκεστε στο ντους, σημαίνει ότι οι μύες δεν θα χαλαρώσουν και ο μηχανισμός της εγκράτειας πρέπει πάλι να πιεστεί.

Δείτε επίσης 9 Απλές Συνήθειες που Μπορούν να Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τζάκι Malm,ιδέες για τζάκι Malm,διακόσμηση με τζάκι Malm,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

34 Ιδέες για Τζάκι Malm στο Σπίτι σας

Φθινόπωρο και Οργάνωση: Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα

Φθινόπωρο και Οργάνωση: Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα