in ,

Μην Πετάς τα φύλλα της Ντομάτας: 8 Εκπληκτικές Χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν

Μην Πετάς τα φύλλα της Ντομάτας: 8 Εκπληκτικές Χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν
Μην Πετάς τα φύλλα της Ντομάτας: 8 Εκπληκτικές Χρήσεις που θα σε εντυπωσιάσουν

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν τα κομμένα φύλλα της ντομάτας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν; Υπάρχουν μερικές εκπληκτικές χρήσεις φύλλων ντομάτας τόσο στην κουζίνα όσο και στην κηπουρική. Ασυνήθιστες Χρήσεις για Φλούδες Καρπουζιού

Φτιάξτε πέστο από φύλλα ντομάτας

Πηγή: Lisaiscooking

Τα φρέσκα φύλλα ντομάτας έχουν μια γήινη γεύση με μια ελαφριά πικράδα, καθιστώντας τα μια εξαιρετική προσθήκη στο πέστο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας πιάτα.

Για γαρνίρισμα

Πηγή: Quarantine-cuisine

Για μαγειρευτά και πιάτα με κρέας, τα φύλλα ντομάτας έχουν μια πικάντικη γεύση που είναι μια υπέροχη προσθήκη. Είναι παρόμοια στη χρήση με τα αποξηραμένα φύλλα βοτάνων, τα οποία στη συνέχεια πασπαλίζονται για να αυξήσουν το βάθος της γεύσης.

Φτιάξτε ζυμαρικά

Πηγή: Reddit

Είναι υπέροχο να απολαύσετε ένα μπολ με φρέσκα, σπιτικά και χειροποίητα ζυμαρικά. Τόσο οι γεύσεις όσο και η υφή είναι καλύτερες από το να τα αγοράζετε. Για να έχετε μια φρέσκια πράσινη εμφάνιση, απλά προσθέστε μια χούφτα φύλλα ντομάτας στη συνταγή σας και, στη συνέχεια, προσθέστε φρεσκοψημένη σάλτσα ντομάτας.

Φτιάξτε τσάι

Πηγή: Gardenbetty

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε σπιτικό τσάι, σκεφτείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φύλλα ντομάτας. Όπως και άλλα φυλλώδη πράσινα τσάγια, το τσάι από φύλλα ντομάτας έχει μια ευχάριστη γήινη υφή.

Δείτε ακόμη 9 Άγνωστες Χρήσεις των Φλουδών Πορτοκαλιού στην Καθημερινότητα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σάλτσα με φύλλα ντομάτας και μέντα

Πηγή: Seriouseats

Η σάλτσα ντομάτας είναι βασικό σε κάθε συνταγή, από ζυμαρικά μέχρι νόστιμα σνακ. Αν θέλετε να κάνετε τη σπιτική σας σάλτσα ντομάτας να θυμίζει ντομάτα, προσθέστε μερικά φύλλα φρέσκιας ντομάτας, αντί να χρησιμοποιήσετε φύλλα δυόσμου.

Προσθήκη στο κομπόστ

Πηγή: Ediblecommunities

Όταν έρθει η περίοδος συγκομιδής, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα φύλλα ντομάτας για το σωρό κομπόστ. Είναι εξαιρετικά υλικά για την ενίσχυση του αζώτου και συμβάλλουν σε έναν ακμάζοντα και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά σωρό κομπόστ. Καθώς οι ντομάτες είναι πολύ επιρρεπείς σε ασθένειες, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι τα φύλλα ντομάτας δεν έχουν ασθένειες για να τα προσθέσετε στο κομπόστ.

Σπρέι για μαύρες κηλίδων στις τριανταφυλλιές

Πηγή: Todayshomeowner

Η μαύρη κηλίδα είναι μια κοινή ασθένεια στα φυτά της τριανταφυλλιάς που προκαλεί κιτρίνισμα και φυλλόπτωση, κάνει τα φυτά σας να αποδυναμώνουν τα τριαντάφυλλα και καταστρέφουν την εμφάνισή τους. Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για τον έλεγχο αυτής της κοινής ασθένειας, συμπεριλαμβανομένου ψεκασμού με σπρει φύλλων ντομάτας. Χάρη στις ενώσεις στα φύλλα ντομάτας, προσφέρουν κάποια προστασία έναντι αυτής της μυκητιακής νόσου.

Καταπολέμηση των αφίδων

Πηγή: Thompson-morgan

Οι αφίδες είναι ένα από τα πιο κοινά παράσιτα, έχουν γρήγορη αναπαραγωγή και εξάπλωση. Μπορούν να αποδεκατίσουν γρήγορα ολόκληρες τις καλλιέργειές σας εάν δεν ελεγχθούν γρήγορα. Για να καταπολεμήσετε τις αφίδες στον κήπο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ντομάτας που έχουν απομείνει και στη συνέχεια να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο σπρέι αφίδων.

Δείτε επίσης 4 Άγνωστες Χρήσεις του Κουρκουμά στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτό δεν μας το είπε κανείς: Η εξέταση που επιβάλλεται να κάνουν, ένα χρόνο μετά, όσοι κόλλησαν κορωνοϊό

Αυτό δεν μας το είπε κανείς: Η εξέταση που επιβάλλεται να κάνουν, ένα χρόνο μετά, όσοι κόλλησαν κορωνοϊό

Φοβερή λύση από την ΙΚΕΑ: Λανσάρει Κουρτίνα Ιονιστή που καθαρίζει τον αέρα

Φοβερή λύση από την ΙΚΕΑ: Λανσάρει Κουρτίνα Ιονιστή που καθαρίζει τον αέρα