in , ,

Ετοιμάζεστε για ταξίδι: Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Οταν Κοιμάστε σε Νέο Μέρος

ύπνος σε νέο μέρος,συμβουλές ύπνου,χρήσιμα,περίεργα
Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Οταν Κοιμάστε σε Νέο Μέρος

Εάν έχετε περάσει τουλάχιστον μία νύχτα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, σε έναν φίλο ή οπουδήποτε αλλού μακριά από το σπίτι, πιθανότατα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να κοιμηθείτε καλά. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν ένα πείραμα και αποδεικνύεται ότι αυτό το παράξενο φαινόμενο έχει επιστημονική εξήγηση. Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Το σώμα σας αντιδρά σε ένα νέο μέρος.

brightside

Το φαινόμενο του να παλεύετε να κοιμηθείτε ή να κοιμηθείτε καλά όταν βρίσκεστε σε ένα νέο μέρος ονομάζεται το φαινόμενο της πρώτης νύχτας. Το ΦΠΝ είναι ένας τομέας μελέτης μεταξύ των ερευνητών του ύπνου. Ωστόσο, δεν υπήρχε κοινή αντίληψη για το γιατί συμβαίνει έως ότου μελέτες που διεξήχθησαν από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Brown βρήκαν τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αιτίες .

© Pexels.com, © Unsplash.com

Αποδεικνύεται ότι όταν κοιμάστε σε ένα νέο, άγνωστο μέρος, ο εγκέφαλός σας το αναγνωρίζει ως ένα δυνητικά επικίνδυνο περιβάλλον και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε πλήρως. Με άλλα λόγια, έχετε δυσκολίες ύπνου επειδή, όπως τα δελφίνια, μόνο ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου ξεκουράζεται όταν κοιμόσαστε σε ένα νέο μέρος. Ο Γιούκα Σασάκι, ένας από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπράουν, λέει ότι «ο εγκέφαλός μας μπορεί να έχει ένα μικροσκοπικό σύστημα αυτού που έχουν οι φάλαινες και τα δελφίνια».

Δείτε ακόμη 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Το πείραμα απέδειξε την ανισορροπία του ύπνου.

brightside

Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Μπράουν στρατολόγησε 35 υγιείς εθελοντές, τους προσκάλεσε να περάσουν 2 νύχτες σε ένα εξοπλισμένο εργαστήριο με διάστημα μιας εβδομάδας μεταξύ των νυχτών και ερεύνησε τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους.

Βρήκαν μια ασυμμετρία στο βάθος του ύπνου μεταξύ του αριστερού και του δεξιού τμήματος του εγκεφάλου. Το αριστερό ημισφαίριο δεν ήταν σε τόσο βαθιά κατάσταση ύπνου όσο το δεξί. Ήταν πιο ευάλωτο και ευαίσθητο σε περίεργους και επομένως δυνητικά επικίνδυνους ήχους. Μια εβδομάδα αργότερα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας στο εργαστήριο, το βάθος ύπνου μεταξύ των ημισφαιρίων ήταν πολύ πιο συμμετρικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι ερευνητές συμβουλεύουν πώς να ξεπεραστεί το ΦΠΝ.

brightside

Αν και το ΦΠΝ, ως φαινόμενο, είναι αρκετά ενδιαφέρον, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε όσους το βιώνουν συνεχώς. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει θέματα υγείας όπως η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση ή ο διαβήτης – ωστόσο, δεν είναι τόσο επικίνδυνο. Οι ερευνητές λένε ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να αντιστέκεται στο ΦΠΝ όταν το βιώνουμε συχνά.

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Οι ερευνητές ύπνου βρήκαν πολλά πρακτικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το ΦΠΝ και να κοιμηθείτε καλά ανεξάρτητα από το πού περάσετε τη νύχτα σας. Καθώς συνδέεται με τον ύπνο σε ένα άγνωστο μέρος, ο στόχος σας είναι να κάνετε το μέρος να μοιάζει με το υπνοδωμάτιό σας.

  • Πάρτε κάτι οικείο: το μαξιλάρι σας, τις αγαπημένες σας πιτζάμες ή ένα ζεστό ρόφημα που συνήθως φτιάχνετε πριν πάτε για ύπνο.
  • Διατηρήστε τη συνηθισμένη ρουτίνα ύπνου σας: προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ακριβώς ώρα που κάνετε συνήθως και ακολουθήστε τη συνηθισμένη ρουτίνα που ακολουθείτε στο σπίτι.
  • Κάντε το περιβάλλον σας όσο πιο οικείο μπορείτε: για παράδειγμα, προσπαθήστε να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με το ίδιο μέγεθος κρεβατιού που έχετε στο σπίτι — αν έχετε διπλό κρεβάτι στο σπίτι, μπορεί να είναι περίεργο να κοιμάστε σε ένα μονό.

Δείτε επίσης Γιατί ο Ύπνος με Ανεμιστήρα Μπορεί να Βλάψει την Υγεία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

28 DIY Ιδέες για Παλιούς Μεταλλικούς Κουβάδες

28 DIY Ιδέες για Παλιούς Μεταλλικούς Κουβάδες

διακόσμηση γωνιών κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

26 Ιδέες Διακόσμησης Γωνιών Κήπου