in , , , , ,

Γιατί Εμφανίζονται οι Ελιές στο Δέρμα και Γιατί Είναι Σημαντικό να τις Αναγνωρίζετε

ελιές στο δέρμα,θηλώματα,μυρμηγκιές,αιτίες κρεατοελιών,συμβουλές υγείας,υγεία,φροντίδα δέρματος,
ελιές στο δέρμα,θηλώματα,μυρμηγκιές,αιτίες κρεατοελιών,συμβουλές υγείας,υγεία,φροντίδα δέρματος,

Το πιο εκτεταμένο όργανο στο σώμα είναι το δέρμα. Ακριβώς όπως κάθε άλλο όργανο, το δέρμα μπορεί να δώσει διακριτικά σημάδια ότι πρέπει να μπορείτε να διαβάζετε σωστά. Οι ελιές είναι ένα από τα πιο κοινά. Το να παρακολουθείτε τα χαρακτηριστικά των ελιών μπορεί να σας βοηθήσει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε όταν τις εντοπίζετε ώστε να αναζητήσετε ιατρικές συμβουλές. 8 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από Μυρμηγκιές

Τι είναι οι ελιές στο δέρμα και γιατί εμφανίζονται

AFP / EAST NEWS, Photographer Lev Radin / PA / SIPA/Sipa Press / East News

Οι ελιές είναι δερματικές αναπτύξεις που μπορεί να ποικίλλουν σε χρώμα, από το φυσικό χρώμα ενός ατόμου έως μια διαφορετική απόχρωση. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο δέρμα, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες.

Όταν τα κύτταρα του δέρματος που παράγουν χρωστική ουσία, που ονομάζονται μελανοκύτταρα, αναπτύσσονται σε ομάδες, αντί να διασκορπίζονται κατά μήκος της επιφάνειας, σχηματίζουν ελιές. Οι περισσότερες εμφανίζονται στα μέρη του σώματος που είναι περισσότερο εκτεθειμένα στο ηλιακό φως. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι όσο περισσότερο χρόνο περνάτε στον ήλιο, τόσο περισσότερες ελιές θα έχετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι περισσότερες ελιές εμφανίζονται κατά την παιδική ηλικία και μέχρι τα 20. Στην ενηλικίωση είναι συνηθισμένο να έχετε μεταξύ 10 και 40 ελιών στο σώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι τριχωτές και όσο περνούν τα χρόνια μπορεί σιγά σιγά να αλλάζουν, να γίνονται λίγο πιο σβώλοι και πιο ανοιχτόχρωμες. Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην παρατηρήσετε ποτέ αλλαγές.

Μετά την έκθεση στον ήλιο, οι ελιές μπορεί να γίνουν πιο σκούρες. Αυτό μπορεί να συμβεί και κατά την εφηβεία ή την εγκυμοσύνη λόγω ορμονικών αλλαγών.

Πότε πρέπει να τις δείτε πιο προσεκτικά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αν και οι περισσότερες ελιές είναι καλοήθεις, σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να ρίξετε πιο προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε τις περιοχές του σώματός σας που έχουν ελιές χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη, για παράδειγμα, για να παρατηρήσετε αυτές που εκτίθενται τακτικά στον ήλιο (πρόσωπο, χέρια, πόδια, χέρια, στήθος και πλάτη). Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από έναν φίλο να σας βοηθήσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δερματολόγο εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια:

  • Μια ελιά φαίνεται διαφορετικη από τις άλλες που έχετε στο σώμα.
  • Εμφανίζεται μετά την ηλικία των 30 ετών.
  • Προκαλεί φαγούρα ή αιμορραγία.
  • Το χρώμα της δεν είναι ομοιόμορφο.
  • Παρουσιάζει ακανόνιστες αλλαγές στο σχήμα της ή η μία πλευρά φαίνεται διαφορετική από την άλλη.
  • Η διάμετρός της είναι μεγαλύτερη από αυτή μιας γόμας μολυβιού.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από τα Σημάδια Ακμής και τις Ατέλειες του Δέρματος

Πώς να αναγνωρίσετε ένα θηλώμα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα θηλώματα είναι ανοιχτόχρωμα ή ελαφρώς καφέ εξογκώματα που κρέμονται από την επιφάνεια του δέρματος. Σχηματίζονται από χαλαρές ίνες κολλαγόνου και πόρους ενσωματωμένους σε παχύτερες περιοχές του δέρματος. Συνήθως μπορεί να εμφανιστούν στο λαιμό, στα βλέφαρα και σε άλλα σημεία όπου υπάρχει τριβή, όπως το στήθος, η βουβωνική χώρα ή οι μασχάλες.

Αυτό που κάνει αυτούς τους σχηματισμούς διαφορετικούς από τις ελιές είναι κυρίως η φύση τους. Οι ελιές μπορεί μερικές φορές να εξελιχθούν σε κακοήθη κύτταρα, ενώ τα θηλώματα είναι σχεδόν πάντα καλοήθη.

Τι συμβαίνει με τις μυρμηγκιές

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχει ένας άλλος τύπος δερματικής πάθησης που, σε αντίθεση με τις ελιές, προκαλείται από έναν αρκετά κοινό ιό που ονομάζεται ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και μεταδίδεται με άμεση επαφή με το δέρμα ή μέσω κοινών αντικειμένων, όπως πετσέτες. Οι κοινές μυρμηγκιές είναι συνήθως αβλαβείς και εξαφανίζονται από μόνες τους με την πάροδο του χρόνου.

Εμφανίζονται συνήθως στα δάχτυλα ή στα χέρια, χαρακτηρίζονται από τραχύτητα και συχνά έχουν ένα μοτίβο από μικροσκοπικές μαύρες κουκκίδες, οι οποίες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία από πηγμένο αίμα. Άλλες μπορεί να εμφανιστούν στα πέλματα των ποδιών και ως εκ τούτου να προκαλούν ενόχληση κατά το περπάτημα.

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση των μυρμηγκιών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι μυρμηγκιές μπορούν να προληφθούν ή να αποτραπεί η εξάπλωση σε άλλα μέρη του σώματος όταν έχουν ήδη εμφανιστεί ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

  • Πλένετε τακτικά τα χέρια σας, ειδικά αν έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει μυρμηγκιές.
  • Καλύψτε τις μυρμηγκιές με έναν επίδεσμο και αποφύγετε να τις αγγίζετε.
  • Κρατήστε τα χέρια και τα πόδια σας στεγνά.
  • Φοράτε σαγιονάρες όταν βρίσκεστε σε κοινόχρηστο ντους ή αποδυτήρια.

Δείτε επίσης Τι είναι η «Νόσος των δοκιμαστηρίων»: Τa ύπουλα συμπτώματα – Γιατί «χτυπάει» τις γυναίκες – Τι πρέπει να κάνετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για εσώρουχα,συμβουλές για εσώρουχα,χρήσιμα,ρούχα,

9 Κόλπα για Εσώρουχα που οι Γυναίκες Πραγματικά Θα Εκτιμήσουν

συνδιασμός μοντέρνας και vintage διακόσμησης,συμβουλές διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

35 Ιδέες για να Συνδυάσετε Μοντέρνα και Vintage Διακοσμητικά Στοιχεία